XXXXX

Silivri Chpde Kılıçdaroğlu Heyecanı


CHP Silivri’de günlerdir Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılama heyecanı var. Hazırlıklar hummalı bir şekilde yapıldı bugün sahilde saat 09.30’da toplanacak olan CHP’liler Muratçeşme’de  karşıladıkları Genel Başkanları ile Çorlu’ya devam edecek.  Kılıçdaroğlu’nun Trakya gezisi 4 gün boyunca devam edecek. Görkemli bir karşılama amaçlayan CHP’lilerin, Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan olarak ilk karşılaması merak konusu.
Bu arada Saray Bosna’ya kardeş şehir anlaşması imzalamak amacıyla düzenlenen program nedeniyle Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, tahmin ettiğiniz üzere katılamayacak. Pazartesi günü gerçekleşmesi gereken Haziran ayı meclisi ilk oturumu da bu nedenle Salı günü yapılacak.

SİLİVRİ
KAYMAKAMLIĞI’NDAN
ÇEVRE GÜNÜ KUTLAMASI
Silivri Kaymakamlığı 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekmek amacıyla cumartesi günü saat 18.00’da Kordonboyunda bir etkinlik gerçekleştirecek. Çevreye duyarlılık ve hassasiyetlerini paylaşmak isteyenlerin katılması bekleniyor.

NİCE SENELERE
Silivri Belediyesi Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nde çalışan Melis Avcı bugün, Silivri Belediyesi AKP Belediye Meclis Üyesi Osman Umuç, yarın yeni yaşını kutluyor. Her iki arkadaşımızın da doğum günlerini kutluyor sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

SİLİVRİ EMNİYETİ VE
BÖLGE TRAFİKTE
ŞARK ATAMALARI
Silivri Emniyetinde çalışan 31 polisin şark atamaları çıktı. Bölge trafikten de 30’a yakın kişinin atamalar ile Silivri’den ayrılacağı edinilen bilgiler arasında. Silivri Emniyeti ve Bölge Trafik’te bu atamaların ardından yeni tayinler gelmezse zaten var olan personel, araç ve bina sıkıntısı ilçemizde kendini hissettirmeye devam edecek.

SİNEK İLAÇLAMALARI
Sinekler konusunda ciddi sıkıntılar var. Havaların ısınmasıyla şikayetler hızla arttı. İBB’nin ilaçlamaları yetersiz görünüyor. Önlemler ise zorunlu.

MUTLULUKLAR
Deniz Bank Silivri Şubesi’nde çalışan Derya Bayar ve Ak Bank’ta çalışan Ersoy Ulaş, geçtiğimiz hafta sonu Mega Saray’da gerçekleştirilen düğün ile evlendi. Çiftimizi kutluyor, ömür boyu mutluluklar diliyorum.

"GERÇEK
DOSTLUK" SINAVI...
Mevlana ve bir öğrencisi; dostluğun ve arkadaşlığın konu edildiği bir söyleşiden çıkmışlar, yolda birlikte yürüyorlar. Biraz ileride yolun kenarında, iki köpeğin koyun koyuna sokulmuşlar, birlikte uyumakta olduklarını gördüler. Öğrencisi, biraz önceki söyleşinin de etkisi altında kalarak, bu görüntü karşısında çok duygulanır ve bu duygusunu Mevlana ile paylaşmak ister;
“ Efendim şu manzaraya bakın “ der. “ Ne denli yüce bir ders alınacak dostluk örneği, değil mi?” Mevlana, öğrencisinin bu heyecanı karşısında hafifçe gülümser ve kişisel çıkarların nice dostlukları yakıp kül ettiğini anımsattıktan sonra ona, unutamayacağı bir ders verir:
“ Evlat, sen onların arasına bir kemik atıver de, bak o zaman gör dostluklarını “ der.
“ Bir dostluk, kişisel çıkar karşısında unutulmayacak denli sağlamsa, ancak o durumda bir değer ifade eder ve ancak o zaman onun adına ‘ gerçek dostluk ‘ denilir.”

YORUM YAP