XXXXX

İstifa daha doğru olurdu


Silivri Belediyesi Başkan Koordinatörü Murat Yıldız, AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığı ile ilgili düşünceleri kamuoyuna yansıdıktan sonra dün bir basın toplantısı düzenledi. Ve çok daha önce söylemesi gereken bir şeyi söyledi ama iş işten artık geçmişti. "AK Parti’den belediye başkan aday adaylığı ile ilgili teklifler alıyorum, kamuoyundan baskı var. Aklım karışık” ifadelerinin yerine "Bu yola Işıklar ile çıktım onunla devam edeceğim” cümlesini kullansaydı hiçbir sorun kalmazdı, hatta prim kazanırdı. Işıklar ile Murat Yıldız arasında 4,5 yıldır ve hatta öncesinde yaşananları çok net bilme şansımız yok. Her ikisinin de bunları açıkça konuşma isteği olduğunu da düşünmüyorum. Bildiğimiz bölük pörçük şeyler de gerçekleri eksiksiz algılamamıza yetmez.
Yıldız’ın, AK Parti ile ‘flörtüne’ ilişkin duyum üzerine Işıklar muhtemelen ve bildiğim kadarıyla Başkan Koordinatörünün istifasını istedi. Yetmezse görevine son vermek zorunda kalabilir. İstifa tabi bu süreçte Yıldız için daha onurlu bir adım olurdu. Haklılığına inanıyor ve güveniyorsa belki bir ihtimal yine ikna edebilirdi, siyasete devam edeceği kesimi ya da kişileri. Mevcut durumda sıkıntıyı daha çok arttırmaktan başka bir şeye yaramadı söyledikleri. Işıklar ile yola devam kararı tek taraflı bir işe yaramaz. Işıklar’ın ise yerel seçim atmosferinde kuş kadar ürkek olan güven duygusu, yeni seçeceği ekip endişelerinde çırpınırken Yıldız’a itimada takati olduğunu sanmıyorum. Olsa bile bunu tercih etmesi için pek bir sebep yok ortada.
Yani uzun lafın kısası Yıldız, yine "Yanlış anlaşıldım” diyerek, "Gözümde makam mevki yok başkanımı zor durumda bırakmam istifa ediyorum” kararını cesaretle ortaya koyabilseydi, sonraki süreçte de yine Işıklar’ın yanında durabilip, desteğini sunsaydı hala bir şeyleri kurtarma şansı olurdu.
Bazen insanlara onlar için nelerden vazgeçebileceğinizi göstermeniz gerekir, onları tümden kaybetmemek ve geri kazanabilmek için…

NİCE GÜZEL YAŞLARA
AK Parti Seçim Komisyon Başkanı Filiz Baş Güler’in doğum günü var bugün. Kutluyor, yeni yaşında ertelediği tüm hasretleri ve dilediği güzellikleri yaşamasını diliyorum.

BAŞSAĞLIĞI
Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko’nun annesi Cemile Kalko, Hakk’ın rahmetine kavuştu. Cenazesi dün Büyükçekmece Küba Cami'de kılınan öğlen namazına müteakip Büyükçekmece Mezarlığı'nda defnedildi. Cemile Kalko’ya Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ
Hiçbir şey için "BENİMDİR” deme.
Sadece de ki: "YANIMDADIR.”
Çünkü ne altın
Ne toprak
Ne sevgili
Ne hayat
Ne ölüm
Ne huzur
Ne de keder
Daima seninle KALMAZ.
H. Lawrence

YORUM YAP