XXXXX

Işıklar, teknik ekibiyle Brüksel’de


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, teknik ekibi ile birlikte Open Days toplantılarına katılmak üzere dün akşam Brüksel’e gitti. Open Days’ta sunum gerçekleştirecek olan Işıklar, Avrupa Birliği ülkeleri belediye başkanlarına Silivri’de hayata geçirdiği projeleri anlatacak, uyguladıkları çalışma örneklerini ekip arkadaşlarıyla yakından izleyecek.
Işıklar’ın, 4 günlük yokluğunda Belediye Başkanlığında yerine CHP’li Belediye Meclis Üyesi Taylan Memiş’in vekâlet edeceği öğrenildi.

TOPBAŞ’IN BAŞKANLIĞI VE TURAN’IN ADAYLIĞI
Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı'na 2016 yılına kadar görev yapmak üzere yeniden seçildi.
Fas'ın Rabat kentinde yapılan Dünya Kongresi'ne 130"a yakın ülkeden 3000'den fazla yerel liderin yanı sıra Silivri Belediyesi’ni temsilen Başkan Yardımcısı Elif Bilici de iştirak etti.
Belediye Başkanları ve bölgesel yönetimlerin liderlerinin katıldığı kongrede Dünya Başkanlığı seçimine Kadir Topbaş rakipsiz girdi. Kongreye katılan delegeler Topbaş'a 3 yıl için 2016 yılına kadar UCLG Dünya Başkanlığı'nı sürdürmek için yetki verdi.
***
Bu gelişmeyi yerele indirgeyecek olursak; Topbaş’ın Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı'na 2016 yılına kadar seçilmiş olması, 2014’te yeniden aday gösterileceğinin garantisi olarak yorumlanıyor.
İstanbul ölçeğinden Silivri’ye yönlendiğimizde ise ilçemizde AK Parti’deki belediye başkan aday adaylık yarışında ibrenin Hüseyin Turan’dan yana kaydığı yorumları yeniden alevleniyor. AK Parti, 2009’da seçim kaybettiği ismi yeniden aday gösterir mi? ‘AK Parti’nin İstanbul’da oyunu arttırarak kaybettiği tek ilçe Silivri’ gerekçesi yeterli olur mu? 2009 yerel seçimlerini Özcan Işıklar %46,6’yla kazandı, Hüseyin Turan %40’la kaybetti. 2009-2014 yılları arasında yaşananlar bu farkı kapatıp, sonucu tersine çevirecek kadar etkili olur mu?
Hüseyin Turan’ın umutlanması için veri ararsanız bulabilirsiniz. Bazen de umutlarımız bizi çok yanlış yönlere savurabiliyor.
Silivri’ye nasıl bakarsanız öyle görürsünüz… Bunun için özellikle siyasi iktidar hedefinde olanların çok yönlü bakış açısına ihtiyacı zorunlu.
Bir gerçek var; bizim kabul edip etmememizin durumunu değiştirmediği- ‘yerli/yabancı’ kıstası. Bu unsur seçim süreçlerinde halen en belirleyici etkenlerden bir tanesi. Silivri’nin yerlileri ‘sessiz bir örgütlenme’ içerisinde, ‘yabancı’ olarak tanımlanan kesimi küçük gruplar halinde çok sayıda güç birliği oluşturma çabasında.
AK Parti yönetiminden ilk istifalar geldi Orhan Çelik-Bayburtlu ve Necati Gidici-Zonguldaklı… 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Belediye Meclis Üyeliğine Aday Adayı olma niyetlerini de ilan ettiler. Her iki ismin, yörelerini temsil yeterliliği taşıdığı hakkında olumlu şeyler işittim. Çok tanımıyorum, doğru da değilse ifade edenlerin yalancısıyım… Haklarında hayırlısı.

BAŞSAĞLIĞI
CHP Belediye Meclis Üyesi ve Gazetemiz Köşe Yazarı Ahmet Yücegök’ün amcası, Belediye personeli Muammer Yücegök’ün babası Ali Kenan Yücegök dün Danamandıra’da toprağa verildi. Merhuma Allah’tan Rahmet ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum.

İyi haflar...

YORUM YAP