XXXXX

İnsanın kendi kendine yaptığını ordu gelse yapamaz


İlhan Uygun’un son köşe yazısında halen daha Başkan Koordinatörlüğü görevinde bulunan Murat Yıldız’ın farklı partilerden teklifler aldığına dair bir mesele okumuştum. Dün de Silivriliyiz.com’da AK Parti’den belediye başkan aday adaylığı konusundaki düşünceleri yer aldı. Şok, şok, şok… Haberin ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile bir görüşme talebi olduğunu da duydum. Gerçekleştirildi muhtemelen… Özel sohbetleri yazmamak için azami gayretimi burada da göstereceğim. Benim fikirlerimle yetinirseniz devam edelim; Sonuç ne olmuş olabilir?! Böyle bir durumda AK Parti’den belediye başkan aday adaylığı düşüncesi kamuoyunun bilgisine ulaşan Yıldız’ın Işıklar’dan tüm beklentileri sona ermiş olmalı. Işıklar’ın söz konusu olayın ardından ne kişisel kararı ne de ekibine anlatabileceği bir durum olur Yıldız’la yola devam etmek. Yanlış bir zamanda, çok yanlış bir söylem. Yıldız aklındakini aşikâr ettiği için mi CHP’yle siyaset şansını yok etti peki? Düşünüp de söylemeseydi ne değişecekti? Hiçbir şeyin değişmeyeceğini söylemek isterdim… Ama siyasette sesli ve sessiz düşüncelerin etkisi farklı. Bir fikir kamuoyuna mal olduktan sonra tıpkı kişiler gibi etkisi çok artıyor. Bu da işlerin değişmesine yol açıyor, dengeler ve durum değişiyor.
Murat Yıldız için nedense garip bir üzüntü duydum. CHP ile yola devam etme şansını bu son olayın kesin olarak yok ettiğini düşünüyorum. AK Parti’den geldi, yoluna onlarla devam etme şansı bulmasının olasılığı da çok zayıf. Siyasette kişisel beceresiyle elde ettiği kazanımı kendi hatası yüzünden yok etti.
Konu sadece Işıklar ile ilgili değil artık genel ve de yerel siyasi bir konumda. Halen daha CHP’li bir belediye başkanının koordinatörlüğü görevinde bulunan kişi en yakın rakip parti ile ilgili siyasete devam etme düşüncesiyle anıldığı anda olay biter. Hadi diyelim ki anıldı; "Teklif var kesinlikle düşünmüyorum” diyebilseydi yine CHP ile siyaset şansı sürerdi belki de artardı… "Yıldız’ın bir suçu yoktur, AK Parti’ye aday adayları az geliyor, başkalarını hem de CHP saflarında olanları davet ediyordur” diye kimse düşünmez, kusura bakmayın.
Siyaset sahnemizde yükseldiği gibi bir Yıldız kaydı diye görünüyor olay mevcut haliyle… Yazık mı oldu, hayırlı mı zaman daha sağlıklı karar vermemizi sağlayacak.

BİR İKTİSATÇIDAN, SİYASETİN GERÇEKLERİ
SİAD yeni üye katılımını renkli bir konukla taçlandırdı. Prof.Dr. Osman Altuğ’nun iktisat ve ekonomi üzerindeki değerlendirmeleri merakla beklenirken, siyaset sahnesinin altını üstüne getiren yorumları akıllarda kaldı. Hatta yemeğe katılan AK Partililer biraz fazla alınganlık gösterip yemekten erken ayrıldı. Altuğ hocanın değerlendirmeleri çok da AK Parti özelinde değil, siyaset-sermaye genel ekseninde daha ziyade. Partiler arasında bir ayrım yapmadığını, görmediğini de özellikle vurguluyor. "Paranın izini takip edin gerçeğe ulaşırsınız” sözü beni en çok etkileyen. Tabi içimden de düşünüyorum, kaçımız gerçeklerle yüzleşmeye hazır ve istekliyiz? Hayatı seviyoruz çünkü yalan, ölümden korkuyoruz çünkü gerçek bir acı... İkisi de lazım aslında, aynı zamanda ihtiyaç olmasa olmazdılar. Abartmadan, sindire sindire her şeyin farkında olmak en sağlıklısı. Ben aykırı söylemleri sevdiğim için, biraz da sabit fikirleri alt üst etme etkisinden dolayı Osman Altuğ’nun anlattıklarını da zevkle dinledim. Rahatsız olmanın gereği yok. Farklı bakış açıları ve fikirler bize her daim yeni şeyler ve aynı zamanda değer katar.

BAŞSAĞLIĞI
Muhasebeci A. Celal Yardımcı'nın annesi Hakk'ın rahmetine kavuştu. Cenazesi 03 Ekim Perşembe (bugün) günü öğle namazını (Saat: 13.00) takiben Piri Mehmet Paşa Camii'nden kaldırılarak Silivri Asri Mezarlığı'na (yeni) defnedilecek. Merhumeye rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

NİCE YILLARA
İş adamı İbrahim Sinkil’in dün, bugün ise ilçemiz öğretmenlerinden Tekin Zengi’nin doğum günü. İkisinin de bu özel günlerini kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarı dolu daha nice nice yıllar diliyorum. Her şey gönüllerince olsun.

YORUM YAP