XXXXX

TAŞIMA OY SÖYLENTİLERİ


Taşıma oy söylentileri aldı başını gidiyor
. Seçimlerin politik yönü kadar bir de ‘aritmetiği’ var. Seçmenlerin oylarının adilce sandığa yansıması ve sonrasında bu oyların sayımı… 2009’da AK Parti’nin sandıkta verdiği kötü sınav gibi; hatırlayacaksınız Hüseyin Turan’ın oy kullandığı sandıkta Kadir Topbaş’a tek bir oy bile çıkmamıştı. Kullanılmadığından değil tahmin ettiğiniz üzere. Oyların sayımında yaşanan aksaklıklar kendini gösterdi.
‘Oy namustur’ söylemi kullanılırken karar verme aşamasında da, sonrasında bunun yönetime yansıması için de geçerlidir.

ÜYE FARKI ARASINDAKİ UÇURUMUN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Silivri, günlerdir AK Parti’nin Pazartesi gün gerçekleştirdiği üye kayıt çalışmasını konuşuyor. Parti tarafından yapılan açıklamada bir günde yapılan üye sayısı 1030 olarak açıklanırken, sadece 300 bile olsa ne kadar etkili olduğunu yine de düşünmek gerekir. AK Parti’nin üye sayısı 23 bin’lerle ifade edilirken, CHP’ninki en fazla 4 bin şeklinde biliniyor.
AK Parti’nin üye sayısındaki fazlalık kabul edilir bile olsa aradaki bu fark CHP’yi düşündürmeli. CHP’lileri kaygılandırıyor çünkü. AK Parti’nin üye kaydı yapmak için sadece TC kimlik numarasına ihtiyaç duyması, CHP’de prosedürün yenilemelerde bile daha uzun olması eleştiriliyor. Bir parti için üye çalışmasını, gazete için abone çalışmasına benzetiyorum. Ne kadar önemli olduğunu oradan daha iyi hissediyorum. Ama benim hissettiğimi, öne sürülen rakamların bana düşündürdüklerini başkaları da ciddi ciddi düşünmeli.
CHP’de aday adaylık sürecinde başvuru sayısının 64’te kalması eleştirilmişti. AK Parti’deki beklentiyi sordum "200 olarak ifade edildi”… Biliyorum birileri yaptırdıkları anketlerin sonuçlarıyla teselli oluyor ama son pişmanlık kimsede fayda etmediğine göre kötü bir sonuç karşısında yaşanacakları üç aşağı beş yukarı tahmin edebilirsiniz…

AVLU: CHP, BİZE VEFA BORCUNU ÖDESİN

Dün ziyaretime gelen Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, CHP ile AK Parti arasındaki iktidar çekişmesine dair tartışmamıza katılarak "Bu seçimin kaderini Silivri’de Demokrat Parti değiştirecek. CHP’nin bize vefa borcu var, ödesinler” dedi. Yıllardır Silivri’de süregelen DP’nin CHP’li adaya destek verme sürecini tersine işlemesi ile ilgili çağrıda bulundu.
AK Parti ile CHP, iktidar yarışında diğer partiler ile ilgili de son derece ince hesaplar, taktikler geliştirmek durumunda. Başa baş giden bir yarışta tek oyunun bile ne kadar önemli olduğunu kimse unutmamalı. Siyasette her zaman işleyen kurallardan biri ‘hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir’… Gördüğünüze güvenip de bir konu veya düşüncenin önü, arkası, yanına bakmadan geçiştirmeyin.
Daha çok şey söylenecek. Ama söylenenlerin birçoğu ne gerçeği yansıtacak ne de gerçekleştirilebilecek. AK Parti seçim sürecini öne çekti. Adayını bir an önce açıklamasında yarar var, CHP’nin de…
Sonrası mı, şimdikinden çok daha yoğun bir koşturmaca. Bugünlerde konuştuğum insanların çoğunda "Evet biz CHP’liyiz ama Silivri’nin önünü açacak, çocuklarımızın geleceğine yön verecek güçlü bir iktidar şart” sözlerini işitiyorum. Silivri’nin ekseni kayıyor… Birilerinin sabit fikirleri de bu aşamada çok etkili.

YORUM YAP