XXXXX

Dedikleri ve söylemek istedikleri...


Dün AK Parti’de aday adaylık sürecinin başlamasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Ama Karakaş, 103 dakika konuştuğu basın toplantısında ‘aday adaylık’ sürecine yarım saat bile ayırmadı. Yaptığı açıklamalar kısmında aday adaylarına imzalatılacak ‘etik sözleşme’ en çok dikkatimi çekti. Adı çok kibar da resmen ültimatom gibi bir şey.
Kişi, hedefi olan bir konuda başkalarıyla ilgili değerlendirme ve motivasyonu zor yapar. Karakaş’ın, ısrarla anlattığı, ifade etmek isteyip de edemediği şeyin ne olduğunu ben özetleyeyim; "Arkadaşlar ben 4 yıl çalıştım, uğraştım, didindim, partiyi sırtladım siz o zaman neredeydiniz? Seçimlere altı ay kala çıktınız geldiniz "aday adayıyım” diyorsunuz… Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz…”
Tüm partiler gibi AK Parti’nin de yerel seçim kıstasları var… Hatta onunkiler çok daha keskin. Etik sözleşmenin alası ilçe başkanlarının aklına kazınmıştır. Hele bu görevi 4 yıldır sürdüren Karakaş, rüyasında bile bunu sayıklıyordur. Bir güne bir gün aklından çıktığını, önemsemediğini hissettirmedi. Teşkilatının sınır ve hassasiyetlerini hep bildi… İçine sindiremediği ne kadar konu olursa olsun yine yapması gerekeni yerine getirecektir. AK Parti’nin aday adayları bireysel proje açıklamasında bulunmayacak, birlikte ve güçlü görünmeye özen gösterilecek. "AK Partili hiçbir arkadaşımız yönetim görevinde başımızı öne eğecek bir şey yapmamıştır” mesajı teşkilat dışından ziyade, içine gerçekleştirilen bir uyarı gibi… "Siyasete insan kazandıran partiyiz” söylemi, CHP’deki çatışma ortamına gönderme kuşkusuz.
"Yeni bir hizmet çağı, yağmuru başlatmak için çalışıyoruz” değerlendirmesinin ardından, "Biz Silivri’yi, Silivri bizi bekliyor” söylemini Karakaş’ın aday adaylık sloganı olabileceğine yordum, artık ne kadar doğru ne kadar yanlış ilerleyen zamanlar gösterecek.
Karakaş’ın değerlendirmelerinde dikkatimi çeken bir şey daha; 18 yaşını dolduran ilk kez oy kullanacak seçmen sayısını 6 bin olarak ifade etti. Selami Değirmenci ekibinin çalışmasına göre bu rakam 3 bin 870’ti arada çok büyük bir fark var. 18-40 yaş arası seçmen sayısının yüksekliğine dikkat çeken Karakaş, AK Parti’nin Silivri ile ilgili vizyonel ve de mega proje vaatlerini aktardı. Yapılan yatırımlara yönelik vurgusu da, ilçe başkanlığı dönemine ilişkin üstü kapalı bir mesajdı bana göre.
Karakaş’ın, anlatmak ve söylemek istedikleri ile ifadeleri arasındaki boşlukları iyi doldurmak gerekir, derdini, düşüncesini anlamak için. İlçe Başkanlığı formatı artık ona dar; ama partisinin 10’a yakın belediye başkan aday adayından biri olarak adaylık limanına ulaşması için geçmesi gereken denizde ıslanması da farz...

KANDEMİR’DEN IŞIKLAR’A DESTEK
İlginç bir adam Yılmaz Kandemir, nevi şahsına münhasır… Sosyal paylaşım sitesinden Selimpaşa pazarında saldırıya uğrayan zabıta personeli ile ilgili yayınladığı mesaj aynen şu şekilde:
"Silivri Pazartesi pazarında İstanbul’dan gelerek Silivri’de tezgâh açan pazarcılar, görevini yapmaya çalışan Belediye zabıtalarını odunlarla darp ederek iki zabıta memurumuzu hastanelik etmişlerdir. Buna benzer bir olay 7-8 ay önce Selimpaşa pazarında da vuku bulmuştu.
Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar zabıtalarımızı odunlarla darp olayına karışan pazarcıların Perşembe günkü encümen toplantısında bu kişilerin Silivri Pazarlarında tezgâh açma ruhsatlarını iptal edeceğini belirtmiştir. Belediye meclis üyesi olarak bu olayı esefle kınıyorum ve Sayın Belediye Başkanının ruhsat iptal etme kararını sonuna kadar desteklediğimi ve doğru bir karar olduğunu belirtmek istiyorum.”
Bir insanın her yaptığı kötü olamaz. Hepsi iyi de olamaz. Bir kişiyi sevmesek hatta nefret de etsek bu onun her yaptığının yanlış olduğu anlamını taşımaz; biz ne kadar böyle görürsek görelim bu gerçeği yansıtmaz.
Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmek her insanı değerli kılar.


NİCE GÜZEL YAŞLARA
Mustafa Perçemli ve Arzu Özkök’ün doğum günüydü dün. Nice güzel yaşlara, sağlık ve mutlulukla… Yeni yaşınız size hep güzellikler getirsin…

GÜNÜN DÖRTLÜĞÜ
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir.
Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir.
Ve sevecekse sevilen;
O hayat her şeye bedeldir.
Özdemir ASAF


YORUM YAP