XXXXX

Yakıştı mı?


Lions Leo Zihinsel Engelliler Okulu’nun
ek bina açılışı vardı geçtiğimiz günler. İlçe protokolünde çok önemli bir eksiklik olduğu programda daha ortaya çıktı. Okul projesinin Silivri’ye kaydırılmasından, yapım aşamasında çekilen sıkıntıların aşılması ve sonrasında doğan ihtiyaçların giderilmesinde ilçemiz belediye yönetimleri sürekli olarak destek sundu. Selami Değirmenci ve Hüseyin Turan’ın Belediye Başkanlığında yapılanların yok sayıldığı izlenimi, iki eski başkanın programa davet ile bile onurlandırılmaması yakışık almadı. Değirmenci de Turan da programa davetlerinin Işıklar tarafından engellendiği görüşünde. Siyaset sahnesi zaten tutuşmuş, yanıyor… Böyle bir harekete neden ihtiyaç duyulsun ki?! İki eski başkan da okula yönetim dönemlerinde sundukları destek ile yapılması gerekeni, ortaya konması lazım olan bir hassasiyeti sergiledi. Bunun yok sayılmasının nezaketsizlikten başka bir algıya yol açmayacağını, yapılanların yok sayılmayacağının görülmemesine hayret ediyorum. Kaldı ki geçmişte yapılanlar ile bugün sağlananlar derneğin kendi imkanlarıyla birlikte, günün koşulları ve ihtiyaçları dahilinde çok daha büyük kazanımlar.

Silivri’nin geleceği hepimizin derdi ama bir de geçmişi var bu kentin. Tarih hassasiyeti, geçmişe saygıyı gerektirmiyor mu? O süreçte de ellerinden geleni, sahip oldukları koşullarda ama iyi ama yeterince iyi olamayan biçimde yapmaya çalışanlar vardı… Bu sürecin kahramanları halen aramızda. Onları dışlamak yerine bu kentin hafızasını her yönüyle sahiplenmek, kabullenmek hayatımızı daha basit ve güzel kılacaktır.
Kaldı ki hiçbir belediye başkanı bu kente yaptıklarını babasının tarlasını satıp da kazandırmadı. Kamunun kaynaklarını kamu yararına yönlendirip, kullandılar, hizmet ve yatırımlar kazandırdılar. Tıpkı bugün Işıklar’ın uğraş verdiği gibi ondan önce Hüseyin Turan, ondan önce de Selami Değirmenci vardı. Bu okul sadece bir örnek ama kentimizin her yanında farklı dönemlerde belediye başkanlığı yapmış kişilerin, yönetici ve idarecilerin izleri söz konusu. Bir kişi veya siyasi anlayışı yok saymak çok basit değil. Onun destekçilerine de aynı muameleyi yapmış olursunuz. Gereksiz, lüzumsuz hareketlerle meşgul olmak zaman ve güç kaybından başka bir şey değildir. Bir dahaki etkinlikte herkesin aklında olsun.

YILDIZ’IN İSTİKBALİNDE NE VAR?
Siyaset sahnesi Mart 2014 seçimleri için yeniden şekillenirken, gözler kimi kilit noktalar ve kişiler üzerinde pür dikkat olacaklara kilitlenmiş vaziyette. 2009 yerel seçimlerinin ardından Özcan Işıklar’ın Başkan Koordinatörlüğü görevini üstlenen Murat Yıldız, CHP’de adaylık başvurusunda bulunmadı. Ama aldığım duyumlara göre ilginç siyasi teklifler var gündeminde. Kararsız kalması aklının karışması bir yana, Işıklar ile yoluna devam etmek istediği ve yakışık olanın da bu olacağı konusunda yorumlar ağırlıkta. Gündemi gereksiz polemiklerle meşgul etmemesi, görevini sessiz sedasız yapması 4,5 yılın ardından akıllarda kalan. Yıldız, siyasetten de ticaretten de hedeflediklerini bugüne kadar aldı. Elinin boş kalacağını düşünmek için bir sebep yok. Yapmak istediklerini hayata geçirmek için mutlaka bir fırsat bulacak ve bunu değerlendirecektir.

İyi hafta sonları...

YORUM YAP