Sevginar Sali

Cenk Teker...

Uzak durmaya çalıştıkça, spor adeta dün beni içine çektikçe, çekti… Bataklığa düşen insanın çırpındıkça batması gibi diyeceğim, tam olarak doğru olmayacak… Ama direndikçe bir şeye kendinizi onun içinde bulmanız gibi durumları hayatınızın bir yeri, döneminde mutlaka yaşamışsınızdır…
Sevgili Kulis Başkanım Mutlu Memiş'in daveti üzerine ‘buraya bari bulaşmayayım' diye diye Silivrispor'un hafta sonu gerçekleştirilecek olağanüstü kongresinde en iddialı başkan adaylarından Cenk Teker'in basın toplantısına biraz rötarlı katıldım.
***
Ne tesadüf Silivrispor tartışmalarına bulaşma siftahını yaşadığım bir önceki Kulüp Başkanı Ümit Kalko'nun ziyareti sonrasında gecikmeli de olsa iştirak ettim. Kalko'dan söz açılmışken; merak edenlere iyiliğini, hoşluğunu aktarmış olalım, eğitim sahasına Kavram Eğitim Kurumları CEO'su olarak fırtına gibi dönüş yaptı, kısa aranın ardından. En iddialı olduğu alan, azmi ve çalışkanlığının elinde çok az şey kurtulur, ilerleyen zamanlarda başarılarına daha yakından şahitlik etme imkanımız da olur anlaşılan. Ziyareti için teşekkür ediyorum, ziyadesiyle de memnun olduk. Yoğun medya işbirliği dönemleri sonrasında hizmet ihtiyacı ortadan kalkınca arkasına bakmadan gidenlerden, arayıp, sormama vefasızlığı içinde olmama hassasiyetine şahsen teşekkür ediyorum. İşler ve çalışmalar ile birlikte insan kazanmak, dost biriktirmek de çok değerli bir kazanım, sermayedir. Ümit Kalko'ya yeni çalışmalarında bol şans dileyerek, onun kapattığı ama bizde açık kalan Silivrispor defterine dönüyorum…
***
Sayın AK Parti geçmiş dönem başkanlarımızdan Rıfat Kutlu'nun istediği gibi sonu gelmeyen, uzun bir yazı görünüyor ufukta : ))
***
Park Hotel'de Cenk Teker'in toplantısına girdiğim gibi konuşma tarzı, duruşu, ifadelerinin oturaklılığı, çizdiği profil ile başkan adayı bende ‘Silivrispor'a Ekrem İmamoğlu gibi aday çıkmış' çağrışımı yaptı! İstanbul seçim tekrarı dolayısıyla çok yüksek dozda İmamoğlu aldık ama Teker'in üslubunda, tarzında siyasette devrim yaratan İmamoğlu'nun söyleminin benzeri vardı.
Sorulan sorulara verilen ayağı sağlam basan yanıtlar, popülizmden uzak, akıllı, mantıklı, gerçekçi söylemleri, hata firesi sıfır açıklamaları ağzım açık dinledim.
Şeffaflık vurgusu ve karşısındaki insanların aklıyla dalga çekmeyen dürüstlüğü, açık sözlülüğüne hayran kaldım. Birisi de benim olduğum Silivrispor delegeleri nazarında bu saydığım gözlemlerim oy kullanmada ne kadar etkili olur bilemem ancak kulüp başkanı olsa da olmasa da Cenk Teker'i bu süreçte tanıyanlar, mutlaka etkilenir ve kolay kolay unutmaz.
Bir göreve talip olan insanlarda en kötü şey “Aman bu neyine güvenmiş de aday olmuş!” denilmesiyse ardından, Cenk Teker'in yüzüne karşı; ‘Siyaset ve spora biz artık akıllı insan işi değil' diye bakıyoruz, sizin kendinize kastınız ne!?' diye açıkça sordum.
Kişisel menfaat ve çıkar peşine düşme mevzusunu aşalı epey olmuş gibi görünüyor genç başkan adayı. Sizi hiç kuşku ya da tereddütte bırakmayacak bir özgüven, nezaket (bu kısmı özellikle çok önemsiyorum), savunduğu konulara hakimiyet ve imajı ile birlikte altını dolduracak donanıma sahip.
Gördüklerimiz ve bildiklerimizi epey bir tık yükseltme vaadi ve ümidi, oluşturduğu ekibin katkısıyla sorumluluk verildiği taktirde güzel işler başaracaklarına inandırıyor insanı.
Kelimeleri kullanmaktaki seçimi bile son derece etkileyici, sade tıp doktoru değil, etkili konuşma hususunda da iddialı gibi duruyor.
Çok az gördüm, fazla şey yazdım ama artık insan sarrafı olduk bir yerde.
Karar Silivrispor delegelerinin, görme tanıma fırsatı bulduğum ve açıkça etkilendiğim aday hususunda gözlemlerimi paylaşmak istedim sadece...

YORUM YAP