GÜNCEL

Diğer

    “Devletin görevini yapması şansa kalmış”

    CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür’den Yenidoğan Bebek Çetesi hakkında sert açıklama, “Suç şebekelerinin bir şekilde ortaya çıkarılması ve adalet önüne çıkarılmış olması dahi bir şans olarak kabul etmemiz, başlı başına bir garabet konusudur. Öyle bir hale gelmişiz ki, devletin görevini yapmasına şans demek ve toplumca buna sevinmek, ayrı bir utanç sebebi olsa gerek” dedi.

    Asena Birimi’nden Çocuk Etkinliği

    Silivri Ülkü Ocakları Asena Birimi'nden 'Ocak'ta Büyüyorum' Projesi kapsamında çocuk etkinliği düzenlendi.

    Bakmaz yönetiminin görev dağılımı

    MHP Silivri İlçe Teşkilatında görev dağılımı tamamlandı.

    AK Parti ve MHP’nin stratejik plan ve tahmini bütçe değerlendirmelerini yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, muhalefetin sert eleştirilerine karşılığını ‘oybirliği’ kararlarına dayandırarak yumuşatarak, “Milletin iradesinden daha büyük bir güç yoktur. En büyük güç, milletin verdiği karardır. 31 Mart seçimlerinde Silivri halkı iradesini ortaya koydu ve %60’a yakın oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara getirdi. Ama biz rozetimizi çıkardık ve tüm Silivri halkının belediye başkanı olma sözünü verdik” şeklinde yanıtladı.

    Salim Çavdar: Sıkı bütçe disiplini şart

    Silivri Belediyesi'nin 2025 yılı tahmini bütçe görüşmelerinde AK Parti Grubu adına konuşan Salim Çavdar, artan personel giderleri, enflasyonun bütçe üzerindeki baskısı ve yatırımlara dair kritik mesajlar verdi. Çavdar, %33'lük bütçe artışına rağmen %12 reel küçülme yaşanacağını ve bütçe disiplininin sağlanamaması durumunda hizmetlerin aksamaması için borçlanmanın zorunlu olacağını belirtti.

    Sultan Aşkın: Hizmete para yok, festivale var!

    Silivri Belediyesinin 2025 tahmini bütçesine onay verdiklerini belirten MHP Grubunun Sözcüsü Sultan Aşkın eleştiri ve uyarılarını da “2025 yılı tahmini bütçesi, belediyenin temel hizmetlerine değil, 'vur patlasın, çal oynasın' anlayışına dayanan bir eğlence bütçesi niteliğindedir” şeklinde ifade etti.

    Emniyetten Dünya Yaşlılar Günü etkinliği

    Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, 1 Ekim 2024 Dünya Yaşlılar Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi. 1 Ekim Salı günü ilçedeki bir bakım evi ziyaret edilerek, değerli büyüklerimizle buluşuldu.

    Madde bağımlılığı ile mücadele eğitimi

    Silivri’de 219 hükümlüye madde bağımlılığıyla mücadele eğitimi verildi.