RÖPORTAJ

Diğer

    Kutlu: Millet kararını vermiş görünüyor

    31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Volkan Yılmaz’ın 1.sıra kontenjan meclis üyesi adayı olan Rıfat Kutlu ile yeni dönem hedeflerini konuştuk. Kutlu, “Belediye başkanlarını siyasiler belirler ama belediye başkanının o koltukta kalması hizmet çerçevesinde belirlenir. Arazide dolaştığımızda, Volkan Yılmaz'ın hakikaten Silivri Belediyesinin bütçesini hem yatırıma dönüştürme, hem de geçmiş dönemde borçlu kalan belediyeyi bugün artı pozisyona getirme noktasında çok başarılı, çok gayretli bir Belediye Başkanı olduğuna inanıyorum” dedi.

    Balcıoğlu: Anketler sokak

    İlk mitingi gecesinin ikinci durağı Sayalar’da CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, Silivri Haber Ajansı ve Hürhaber ortak yapımında gündemdeki konuları yorumladı. CHP’deki birlik, beraberlik, kamuoyuna yansıyan anketler, seçim sonucu tahmini ve dahası Balcıoğlu, mini bir söyleşiyle merak edilenlere ışık tuttu.

    “Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz”

    “Dünyanın en büyük en güçlü gençlik teşkilatı olmamız bizim için en önemli geri dönüştür” diyen Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Bedel, “Gençliğimizi çağımızın tüm hastalıklarından korumanın en etkin ve en güvenilir yolu kültürümüze olan bağlılığımızdır” şeklinde konuştu.

    Esen: Önseçim kesinlikle olmalı

    13 Ağustos 2023’te gerçekleştirilecek ilçe kongresine hazırlanan CHP İlçe Başkanı Berker Esen, “2024 seçimlerinde İlçe Başkanı olarak şunu vaat ediyorum; önseçim kesinlikle olmalı. Örgüt iradesi bu listelerde yer bulmalı. Elbette ki adayın da, ilçe başkanın da liste üzerinde bir takım tasnifleri olacak ama örgütün iradesinin de yansımalı” dedi.

    “Kimsenin spekülasyonları altında kalmadığımın cevabı”

    İlçe kongre hazırlıklarını Hürhaber için değerlendiren CHP İlçe Başkanı Berker Esen, “Kongreye tek liste ve tek aday gidiyor olması benimkimsenin spekülasyonları altında kalmadığımın en iyi cevabı. Tek aday ve tek liste olması, herhangi bir ilgisizlikten ya da önümüzdeki yerel seçimlere olan meraksızlıktan değil, uzlaşı olduğundan bu süreç bu şekilde işledi. Olabildiğince kapsayıcı ve kucaklayıcı olduk” dedi.

    Yazıcı: Silivri için büyük kazanımlar elde edildi

    “Geçmiş döneme göre Silivri’nin büyük kazanımları oldu. Tabi ki Belediye Başkanımızın aktifliği ve çalışkanlığı burada önemli ama AK Parti’nin, merkezi hükümetin katkıları da çok değerli” diyen İBB ve Silivri Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi, 4 yıldır İmar Komisyon Başkanlığı görevini de yürüten Celalettin Yazıcı ile gündem üzerine konuştuk.

    Çavdar: Silivri’de sıra dışı bir örnek var

    En genç meclis üyelerimizden biri ve Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı performansı ile de dikkatleri üzerine çeken, takdir kazanması uzun sürmeyen AK Partili Salim Çavdar ile siyasi gündemi ve Silivri Belediyesi bütçe performansını konuştuk.

    Çavdar: Silivri’de sıra dışı bir örnek var

    En genç meclis üyelerimizden biri ve Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı performansı ile de dikkatleri üzerine çeken, takdir kazanması uzun sürmeyen AK Partili Salim Çavdar ile siyasi gündemi ve Silivri Belediyesi bütçe performansını konuştuk.

    “CHP’nin Silivri'de yerel seçimlerde şansı yok!”

    Silivri’de son 30 yılda gerçekleşen tüm seçim süreçlerinde etkin bir rol oynayan Selami Değirmenci ile arkada bıraktığımız genel seçimler ve 2024 seçimlerini konuştuk. “CHP’nin delege seçimlerine bakıyor ve gülüyorum. Bugün çok net bir şekilde imzamı atarım ki asla Cumhuriyet Halk Partisi'nin Silivri'de yerel seçimlerde şansı yok. Çok net söylüyorum” diyen Değirmenci, gündemdeki siyasiler ve gelişmelere yönelik ses getirecek değerlendirmelerde bulundu.