Kömür: Desteğim tam olacak

Kömür: Desteğim tam olacak

29.04.2024 11:16:00

“İlçe Başkanı olarak görevimin başındayım” diyen CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, “İlçemize en iyi hizmetleri nasıl getiririz
konusundaki çabalarım devam edecek. Bu anlamda Belediye Başkanım Bora Balcıoğlu'na desteğim tam olacak” şeklinde konuştu.

CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür ile 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yerel iktidarda geride bıraktıkları devir teslimi ve gündemdeki konuları konuştuk. Belediyenin yeni yapılanması ve örgüt sürecinde ilerleyen günlerdeki projeksiyonu Hürhaber'e değerlendiren Kömür, örgüt ve belediyenin başarısı için çabasının süreceğini vurguladı.
“VOLKAN BEYİ SAYGI VE SEVGİYLE UĞURLADIK”
Sevginar SALİ: Yerel seçimlerin ardından nasıl bir devir teslim süreci geçirdiniz?
İbrahim KÖMÜR: Seçimlerden sonra Volkan Beyle bir görüşme yaptım, devir teslimi konusunda kendisiyle mutabakata vardık. Silivri kamuoyunda “Volkan bey devir teslime gelmeyecek” gibi söylemlere rağmen geleceği konusunda tereddüdümün olmadığını örgüt arkadaşlarıma ve basından soranlara söyledim. Geldi, devir teslimi yaptı. Birlikte hiçbir olumsuzluğa mahal vermeksizin demokratik çerçevede devir teslimimizi yaptık ve Volkan beyi saygı ve sevgiyle uğurladık.
“DÜŞÜNCELERİMİZİ İFADE ETMEKTEN BAŞKA MÜDAHALECİ OLMAYIZ”
Sevginar SALİ: Örgütün yerel iktidar sürecinde sorumluluğu nasıl devam edecek?
İbrahim KÖMÜR: Bizde her kurumun görevleri var. Belediye Başkanımız seçilinceye kadar partili, seçildikten ve devir tesliminden sonra kamuoyuna yaptığı basın açıklamasında İlçe Başkanı olarak tarafsız olması gerektiği noktasında rozetini çıkarttırdım. Kendisine Atatürk rozetini taktım. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda,sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde görev yapması konusunda düşüncelerimi ifade ettim. Kendisini makamına kadar götürdük. Belediye Başkanının bundan sonra tarafsız bir şekilde Silivri Belediyesinin imkanlarını Silivri halkına eşit, adil şekilde sunacağına yönelik düşüncelerimi kendisini ifade ederek ayrıldım.
Belediye Başkanı ayrı, meclis üyeleri ayrı bir listede seçilir. İlçe yönetimlerini ve ilçe başkanlarını parti örgütü seçer. İkisinin görev ve sorumlulukları farklı. Birisi kamu yöneticisi, diğeri yani biz CHP adına sosyal belediyecilik görüş ve düşüncelerimizi ifade etmekten başka müdahaleci olmayız. Arkadaşlarımızın bu çerçevede görevlerini layıkıyla yapacaklarına inanıyorum. Bu anlamda herhangi bir tereddüdüm yok. Belediye başkanımızın sosyal belediyecilik ilkelerini uygulayacağını ve başarılı olacağına güveniyorum.

“TAKDİR TAMAMEN BELEDİYE BAŞKANIN, SEÇİLMİŞE BİZİM MÜDAHALEMİZ OLMAZ”

Sevginar SALİ: Geçen dönemin en sık dile getirilen eleştirisi siyasi başkan ataması yapılmamasıydı. Şimdiden iki siyasi başkan yardımcımız oldu. Bu sayı artacak mı, atamalar hakkındaki görüşünüz nedir?
İbrahim KÖMÜR: Tabi Volkan beyin seçilmesinden sonra siyasi başkan atayıp atamaması onun yetkisinde, siyasi anlayış içerisinde geliştirdiği bir hadise. Başka siyasi partilerin iç işlerine karışma bizim haddimize değil. Onunla ilgili yorum yapmayı da doğru bulmam. Ancak biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Silivri'de 6 (önümüzdeki günlerde 7'ye de çıkabilir sayı, nüfusu 200 bin'i geçen ilçelerde 4 bürokrat, 3 siyasi olmak koşuluyla) görevlendirme yapabiliriz. Bunu kullanıp kullanmamak tamame Belediye Başkanının yetkisinde. Belediye Başkanımız kendisine uygun gördüğü iki meclis üyesi arkadaşımız siyasi Başkan Yardımcısı olarak atandı. Bazı birimleri siyasi başkan yardımcılarımıza bağlayarak hizmeti daha güvenli, kontrollü şekilde yapacaklarını düşündüğümüz için atama yaptı. Takdir tamamen kendisinindir. Bu konuda seçilmişe bizim müdahalemiz asla olmaz.

 

“ANLAYIŞLA KARŞILAYARAK KENDİLERİ İSTİFA ETTİLER”
Sevginar SALİ: Bazı isimlerin partiden ayrılması ile ilgili süreç nasıl gelişti, meselenin iç yüzü nedir bilgi verir misiniz?
İbrahim KÖMÜR: Seçim süresince parti üyesi bazı arkadaşlarımız (Tabi siyasi düşünce olarak taraf tutabilirler, herhangi bir belediye başkanı adayını destekleyebilirler bunda sorun yok) üyemiz olması sıfatıyla bizi desteklemeleri gerekirken, başka adayı destekledikleri noktada tüzüğümüz açık. Gereklerini yerine getirmek adına girişimimiz oldu. Arkadaşlar da anlayışla karşılayarak kendileri istifa ettiler. Ben bu davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

“TAŞLARI NASIL ÖRECEĞİMİ, NASIL YÜRÜYECEĞİMİ İYİ HESAP EDENLERDENİM”

Sevginar SALİ: Seçim başarınızdan emin miydiniz, öyle olmak zorunda mıydınız?
İbrahim KÖMÜR: Silivri'nin demografik yapısını iyi bilenlerdenim. 37 Yıllık bir geçmişim var, çok seçim atlattım. Taşları nasıl öreceğimi, nasıl yol yürüyeceğimi, iyi hesap edenlerdenim. Seçimi alacağıma, 19+3 yapacağımı ifade etmişimdir. Buna siz de dahil kimseyi ikna edemedim. Ancak hiç kimsenin fark edemediği bu demografik yapıda benim gitmediğim, geceleri ev toplantıları düzenleyecek taç örmediğim kesim kalmadı. Her yere ulaştım. Bu seçimi net alacağımı da ifade ettim. Bunu Volkan beye de, basın mensuplarına da, parti örgütündeki arkadaşlarıma da söylemiştim ama ne hikmetse insanların üzerinde bir kamuoyu baskısı vardı. Volkan beyin kesin seçim alacağı ve bu konuda da inandırıcı olmadığımı ben de zaman zaman düşünüyordum ama kendi adıma o inancımı yitirmemiştim. Seçimi alacağımı yüzde yüz biliyordum. Özel çalışmalar yaptık.

“SİYASET, TARAF OLAN BİR MERCİ”
Esnaf odalarının siyasete alet edilmesini de doğru bulmam. Nuray beyi de diğer arkadaşları da severim, saygı duyarım ancak siyaset taraf olan bir merci. Tarafsanız o partinin belediye başkan adayını desteklemek zorundasınız, aksi takdirde istifa edeceksiniz. Arkadaşlar da istifa etti.
“TÜZÜĞÜMÜZ ÇERÇEVESİNDE HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ”
Sevginar SALİ: Bunun farklı seçim kazandıktan ve birleştirici söylemlerinizin ardından bir çelişki ya da sorun doğuracağını düşünmüyor musunuz?
İbrahim KÖMÜR: Çelişki değil, problem de yok. Bunlar siyasal tercihlerdir. Siyasal tercihlerde insanlar taraf olabilirler. Bu doğaldır ancak parti üyesi adı altında kendi adayını desteklemeden başka bir adayı desteklemek olmaz, sonuçları olur. Biz partinin üzerinde değiliz, tüzüğümüz, programımız var. O çerçevede hareket etmek durumundayız. Arkadaşlarımız da disiplinli davrandılar. Disiplin süreci başlamadan kendileri istifa etti.

“BÜYÜK BİR RİSK ALARAK İLÇE BAŞKANLIĞINI TERCİH ETTİM”

Sevginar SALİ: İlçe Başkanlığınız ile ilgili tartışmalar ve devamı hakkındaki düşünceniz nedir?
İbrahim KÖMÜR: Zor şartlar ve koşullarda büyük bir risk alarak bu süreci yürütmek üzere İlçe Başkanlığı görevini tercih ettim. Seçimi kazanmak, başarılı olacak şekilde bir örgütlenmenin içerisine girerek İlçe Başkanlığını kabul ettim. Eğer seçimi kazanmamış olsaydım ve bu başarıyı göstermemiş olsaydım göreve devam etmezdim.

“DESTEĞİM TAM OLACAK”

Silivri tarihinin en büyük oy oranıyla seçilmiş bir Belediye Başkanı var. Benim hesaplarıma göre 19+3, ancak 18+3'te kaldık. 21 kişilik bir belediye meclis grubunu seçtiren bir İlçe Başkanı olarak görevimin başındayım. Görevim ve Belediye Başkanlığı hizmetleri açısından, başarılı olması anlamında gerek İBB, gerek Silivri Belediyesinin entegre olacak şekilde bir birlerine destekle ilçemize en iyi hizmetleri nasıl getiririz konusundaki çabalarım devam edecek. Bu anlamda Belediye Başkanım Bora Balcıoğlu'na desteğim tam olacak.

“YÜZDE 54'LE SEÇİMİ SONUÇLANDIRAN İLÇE BAŞKANINI TARTIŞMAK PARTİLİLİK DEĞİL”

Yüzde 54 oranında oyla seçimi sonuçlandıran bir İlçe Başkanını kamuoyunda tartışmak partililik değil. Parti de yüzde 54 oyla seçimi bitiren bir İlçe Başkanının arkasında durur ve Belediye Başkanının başarılı olması Silivri halkına en iyi şekilde hizmetleri geliştirme noktasında destek olur. Örgütümüzün onu yapacağından eminim. Parti içi veya kamuoyunda birileri tarafından tartışmaya açılan veya açılmak istenen konumumla ilgili bir taban bulacakları ve destek göreceklerini sanmıyorum.

“GÖREVİME DEVAM ETMEM KONUSUNDA TELKİNLER GELİYOR”

Parti içinden ve Silivri kamuoyundan başarılı bir İlçe Başkanı olduğumu duyuyorum. Vatandaşlar, başarılı olduğum ve devam etmem konusunda da, bu tartışmalardan kaynaklı tereddütler olduğu için “Lütfen devam ediniz, siz başarılı bir İlçe Başkanısınız, örgüte de bir toparlanma ve disiplin doğdu” diyorlar. Görevime devam etmem konusunda değişik noktalardan bana sürekli telkinler geliyor.

“KÜÇÜK HESAPLARI BIRAKSINLAR, PARTİYE VE BELEDİYE BAŞKANINA SAHİP ÇIKSINLAR”

Onun için parti içinde birileri küçük hesap peşindeyse o hesapları bıraksınlar, partiye, Belediye Başkanına, ilçe ve yönetimine sahip çıksınlar. Biz Silivri'de başarılı olalım, ikinci, üçüncü dönemlere doğru yol almanın yollarını arayalım. Arkadaşlara tavsiyem budur.

 

YORUM YAP