Kutlu: Millet kararını vermiş görünüyor

Kutlu: Millet kararını vermiş görünüyor

19.03.2024 12:38:59

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Volkan Yılmaz'ın 1.sıra kontenjan meclis üyesi adayı olan Rıfat Kutlu ile yeni dönem hedeflerini konuştuk. Kutlu, “Belediye başkanlarını siyasiler belirler ama belediye başkanının o koltukta kalması hizmet çerçevesinde belirlenir. Arazide dolaştığımızda, Volkan Yılmaz'ın hakikaten Silivri Belediyesinin bütçesini hem yatırıma dönüştürme, hem de geçmiş dönemde borçlu kalan belediyeyi bugün artı pozisyona getirme noktasında çok başarılı, çok gayretli bir Belediye Başkanı olduğuna inanıyorum” dedi.
Aktif siyasete sürpriz bir şekilde Volkan Yılmaz'ın ikinci dönem Cumhur İttifakı Listesinde yer alarak dönüş yapan AK Parti'nin önemli isimlerinden Rıfat Kutlu ile gündemi değerlendirdik.
KUTLU: AKTİF SİYASETİN İÇİNDE OLAN BİRİSİYİM
Sevginar Sali: 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin sürpriz isimlerinden olan geçmiş dönem AK Parti İlçe Başkanı, İBB Meclis Üyesi, Gençlik Kolları Başkanlarından Rıfat Kutlu ile birlikteyiz.Yaklaşık olarak 6 yıllık aradan sonra Rıfat Kutlu'yu aktif siyasete döndüren süreç nasıl gelişti?
Rıfat Kutlu: Aktif siyasete geri dönmek kavramını ben şöyle değerlendiriyorum yani siyasette aktif olarak yer almakla, aktif görev almak aslında birbirine benzer durumlar. Geride bıraktığımız süreçte aktif bir görevde olmasak da sürekli aktif siyasetin içerisinde olan birisiydim. Dolayısıyla partimizin,Cumhur İttifakımızın yaşamış olduğu bütün seçimlerde hem partimizin, hem ittifakımızın, hem ittifak adaylarımızın arkasında seçim çalışmalarında, yeri geldiğinde okul sorumluluğunda, yeri geldiğinde arazi seçmen taramasında daima yanlarında olduk zaten.Bu manada aktif siyasetin içerisinde olan birisiyim.
“BU KADAR GÜZEL HİZMETLER YAPAN BELEDİYE BAŞKANIYLA ÇALIŞMAYI ONUR VE ŞEREF KABUL ETTİM”
Sevginar Sali: Meclis üyeliği teklifi nereden geldi, siz nasıl karar verdiniz?
Rıfat Kutlu: Malumunuz bizim geçmiş dönemde de siyasi görevlerimiz vardı. Silivri'de yaklaşık 5 yıl AK Parti'de Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış birisiyim.Ana kademede Teşkilat Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği, son olarak da AK Parti İlçe Başkanlığı görevlerindebulundum. Bu görevlerin tamamında da emin olun önceden hiçbir talebimiz,başvurumuz olmamıştır. Tamamı siyasi büyüklerimizin o günkü konjonktürdeki ilçe ve Belediye Başkanı adaylarımızın şahsımıza tevdi ettiği görevlerdi. Bugünkü sürece de gelecek olursak; 2019 yılından itibaren Silivri'mize güzel hizmetler yaptığına inandığımız, bu manada bizi görevde bulunduğu zaman dilimi içerisinde de hiç mahcup etmeyen ve sonuna kadar da güvendiğimiz, arkasında durduğumuz Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın bir talebi söz konusu oldu. Bu kadar güzel hizmetler yapmış, bizi seçmenimize mahcup etmemiş Cumhur İttifakının da burada ruhunu en güzel şekilde temsil eden bir Belediye Başkanıyla çalışmayı, birlikte olmayı, onur ve şeref olarak kabul ettim. Dolayısıyla bu süreç de bu şekilde başlamış oldu.
“TAMAMEN CUMHUR İTTİFAKI'NI TEMSİL EDİYORUZ”
Sevginar Sali: Sürpriz bir ayrıntı var aslında, Cumhur İttifakı'nın listesine MHP kontenjanından girdiniz, orayı da biraz açalım m?
Rıfat Kutlu: Şu anki Cumhur İttifakı listesini AK Parti veya MHP listesi olarak emin olun hissedemiyorum, çünkü bir ayrım yapmıyorum. Bu süreçte meclis listesine AK Parti ve MHP'den yazılan arkadaşlarla günübirlik programlar içerisindeyiz, beraberiz. Hiç kimsenin de hangi arkadaşın, hangi partiden yazıldığını da fark edecek bir durumda olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla biz burada tamamenCumhur İttifakı'nı temsil ediyoruz. Belediye Başkanımız da bunu çok sık dile getiriyor.Cumhur İttifakının temelleri 15 Temmuz'da atıldı. Bu manada 15 Temmuz'da Silivri'de İlçe Başkanlığı yaptığımız dönemde, o ilk gece kalkışmanın olduğu saatlerde, Silivri'deki vatandaşlarımızı meydanlara davet ettiğimizde aslında bu ruhun, o gece kaymakamlık, emniyet teşkilatı, AK Parti İlçe Başkanlığımızın önünde şekillendiğinebirebir şahitlik etmiş durumdayım.
“CUMHUR İTTİFAKI'NIN LİSTESİNDE OLMAM KIYMETLİ VE ÖNEMLİ BİR DURUM”
Dolayısıyla benim bu manada AK Parti veya MHP listesinden yazılmamdan ziyade Cumhur İttifakı'nın listesinde olmam kıymetli ve önemli bir durum. Burada da her siyasi partinin lideri bu ruhu en iyi şekilde yansıtıyor diye düşünüyorum.Bu ittifakın iki tane lideri var; birisi Recep Tayyip Erdoğan, diğeri de Devlet Bahçeli.Haliyle buradaki ilçe teşkilatları da Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Devlet Bahçeli'nin gölgesini temsil ettiğinde ben bu ruhun, bu ittifakın başarılı sonuçlar doğuracağını ve daimi olacağına inanıyorum.
“YILMAZ BAŞKANIN HİZMET NOKTASINDA GETİRDİĞİ ÇITAYI ALKIŞLAMAK İSTİYORUM”
Sevginar Sali: 2019 yerel seçimlerinde Silivri'nin Cumhur İttifakı kapsamında MHP'ye bırakılması büyük sürpriz oldu. Bu süreç ile kazanılan iktidarda Silivri'nin kat ettiği aşamayı Rıfat Kutlu nasıl değerlendiriyor?
Rıfat Kutlu: Silivri bir manada tarımı, bir manada turizmi, bir manada sanayiyi temsil eden bir şehrimiz. Haliyle bu üç denklem içerisinde de aslında kimliğini tam olarak tespit edememiş bir ilçemizdi. Silivri'de yerel belediyecilik manasında geçmiş dönemde görev almış olan bütün belediye başkanlarımıza burada sizlerin huzurunda da tekrar teşekkür ediyorum.Yaş itibariyle Selami Değirmenci'nin Belediye Başkanlığında daha sonra Hüseyin Turan başkanı, daha sonra Özcan Işıklar Başkanı bugün de Volkan Yılmaz Başkanının Belediye Başkanlığı dönemini birebir hissetmiş, içinde olmuş birisi olarak tamamına da teşekkür ediyorum.Herkes muhakkak ilçesine kıymetli hizmetler kazandırma noktasında bir gayret içerisindedir ama burada ben o 2 dönemi; Hüseyin Turan ve bugün Volkan Yılmaz'ınkini ayrı tutmak istiyorum.
Özellikle sorunuz çerçevesinde de Volkan Yılmaz Başkanı 2019'dan bugüne kadar Silivri'ye hizmet noktasında getirdiği çıtayı alkışlamak istiyorum. Kendisini bir kez daha tebrik etmek istiyorum.Hakikaten arazide de bunun yansımasını çok net bir şekilde görüyoruz.“İdeolojik olarak ben Volkan Yılmaz'la bir araya gelmek istemiyorum, oy vermek istemiyorum” diyen vatandaşımız bile “Ama hakkını yemek istemiyorum bu adam Silivri'ye çok hizmetler yaptı, çok güzel çalıştı” diyorsa belediye başkanım demek ki bu süreç içerisinde hizmet noktasında çok kıymetli eserler bıraktığının göstergesi. Aslında arazide karşılaştıktan çok memnun olduğum husus budur.Oy vermeyen insanın bile “Bu adam güzel hizmetler yaptı” demesi hakikaten Volkan Başkanımızın samimi bir şekilde ilçemize güzel projeler, hizmetler kazandırdığının bir göstergesi.
“KURUM İSTANBUL İÇİN BİR ŞANS”
Sevginar Sali: 2024 yerel seçimlerin bir de büyükşehir ayağı var orada da adayınız Murat Kurum. Murat Kurum neden İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı olmalı?
Rıfat Kutlu: Mesleki tecrübemle de bu sorunuza cevap vermek istiyorum.Jeofizik mühendisiyim haliyle mesleğimizin büyük kısmı aslında kentsel dönüşüm, deprem ve bina hasarıyla ilgili.Bu manada Murat Kurum'u depremle karşı karşıya gelme ihtimali çok daralan, yükselen İstanbul için bir şans olarak görüyorum.Özellikle kentsel dönüşüm noktasında hem TOKİ'de yaptığı görev itibariyle, hem Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak Türkiye'de kentsel dönüşümü iyi bir noktaya getirdiğini gördüm. Sadece bu ekseni, yapısıyla birlikte İstanbul'u depreme hazırlama noktasında bütün gayretleriyle çalışacağına inanıyorum.Zaten Cumhur İttifakı adaylarının tek ortak noktası var, o da vatandaşına hizmet etmektir.
“İMAMOĞLU, İSTANBUL'A HİZMETTEN ZİYADE CHP'Yİ TAKILDI”
5 yıllık zaman dilimi içerisinde büyükşehirde yaşananları hep beraber gördük.Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul'a hizmettenziyade CHP içerisinde kendipaydaşlarını, CHP'yi tabiri caizse ele geçirmeoperasyonlarını, delege, kurultay, kongre vesaire süreçlerineİstanbul'un gündeminden daha fazla takılı kaldığını düşünüyorum.Haliyle İstanbul'un kaybedilmiş bir 5 yılı maalesef oldu.E, bu 5 yıllık zararı kapatmak ve İstanbul'u tekrar rayına oturtmak adına ben Murat Kurum'un hem siyasi parti olarak, hem Cumhur İttifakı olarak, hem de mesleki manada hakikaten bir ilaç gibi geleceğini ve İstanbul'u depreme hazırlama noktasında da çok hızlı hareket edeceğine inandığım için vatandaştan oy vermesi gerektiğini düşünüyorum.
“MİLLET KARARINI VERMİŞ GÖRÜNÜYOR”
Sevginar Sali: 31 Mart Yerel seçimlerinde neden sizin de yer aldığınız Cumhur İttifakı meclis listesi ve Volkan Yılmaz'a oy verelim?
Rıfat Kutlu:Aslında arazide yaptığımız çalışmalarda millet kararını vermiş gözüküyor. Bundan da son derece hoşnut oluyoruz.Dediğim gibi belediye başkanlarını siyasiler belirler ama belediye başkanının o koltukta kalması hizmet çerçevesinde belirlenir.Arazide dolaştığımızda, kendimizde bir vatandaş olarak buna şahitlik ettiğimizde Volkan Yılmaz'ın hakikaten Silivri Belediyesinin bütçesinihem yatırıma dönüştürme noktasında, hem de geçmiş dönemde borçlu kalan belediyeyi bugün artı pozisyona getirme noktasında çok başarılı, çok gayretli bir Belediye Başkanı olduğuna inanıyorum.
Özellikle lansman toplantısında yayınlamış olduğu projelerinde doğrudan veya dolaylı olarak işin teknik boyutuna hasbelkader içinde de bulunmuş birisi olarak söylüyorum birçoğunun şu anda emin olun etütleri, fizibiliteleri yapıldı. Bir kısmının sizler de şahitlik ediyorsunuz temelleri atılıyor yani bunlar böyle üç beş mimari ofiste görsel oluşturularak vatandaşın gözünü boyamak adına bugün sunulan projeler değil.Teknik taraflarını da bildiğim için söylüyorum o projelerin birçoğu şu anda fizibilite çalışmaları yapıldı temel atma boyutuna gelen yatırımlar.Bunlardan heyecan duyuyorum açıkçası.Silivri'de bir Kültür Merkezi yapılması beni çok heyecanlandırıyor.Hemen karşımızda bulunan Silivri otogarının bir alışveriş merkezi, altında otopark, altına pazartesi pazarının barındıracağı kapalı bir alana dönüşmesi, yine özellikle gençlerimizi, kadınlarımızı, özel vatandaşlarımızı kapsayacak sosyal belediyecilik yönüyle de ön plana çıkan projelerin olması bizi son derece memnun ve mutlu kılıyor.
“BİZ HERHANGİ BİR İTTİFAK VEYA HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİNİN ADAYINI OYLAMIYORUZ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİYORUZ”
Biz herhangi bir ittifak veya herhangi bir siyasi partinin adayını değil Silivri'ye hizmet eden Silivri'de geleceğimizi oluşturacak, gençlerimize güzel bir ilçe bırakacak, bizleri daha ferah daha mutlu bir kent ulaştıracak bir Belediye Başkanı seçiyoruz.
“VOLKAN YILMAZ, HİZMET KONUSUNDA ÇOK AYRI POZİSYONDA, ÇOK DAHA İYİ BİR NOKTADA”
Haliyle bu manada, bugün ülkemizdeki diğer belediye başkan adaylarına da saygı duymakla, çalışmalarında başarılar dilemekle beraber, Volkan Yılmaz'ın hizmet noktasında onların tamamından çok daha ayrı bir pozisyonda, çok daha iyi bir yerde konumlandırıyoruz.İnşallah bu 5 yıllık hizmet sürecini önümüzdeki dönemde Silivri Belediyesine ivme kazandırarak, ilçemizi çok daha güzel noktalara taşıyacağına inanıyorum.

 

 

YORUM YAP