“Bu belediye partimin değil, Silivri halkının belediyesi”

“Bu belediye partimin değil, Silivri halkının belediyesi”

19.03.2024 12:43:52

Bursa gezisinde kadınlara seslenirken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Silivri mitinginden kendisine
‘yakasında partisinin rozetini taşımadığı' için yönelttiği eleştirileri yanıtlayan Başkan Volkan Yılmaz, “Herkesin belediye başkanıyım demek kolay ama uygulamak zor. Başardığımızı bizi eleştirenlerden anlıyoruz” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kadınlarla bir araya geldiği Bursa iftarında ‘yakasında parti rozeti olmadığına' yönelik eleştirilere dikkat çeken bir cevap verdi.
“BEN HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM DEMESİ KOLAY AMA HAYATA GEÇİRMESİ ZOR”
Başkan Bey şöyle konuştu: “Bir seçim atmosferi yaşıyoruz. Böyle ma-nevi toplantılarda, bunları gündeme taşımanın çok doğru olmadığını biliyorum. Onun için, kelimelerimi özenle seçerek bir konuya temas edeceğim. Beni eser üretmemekle, hizmet yapmamakla, çalışmamakla, yan gelip yatmakla suçlayamayanlar, bana arsız, hırsız diyemeyenler son günlerde neyle eleştiriyorlar biliyor musunuz? Benim broşürlerimde, seçim afişlerimde, pankartlarımda partimin amblemi yokmuş? Bunu söyleyenler sözde benim rakiplerim. Şimdi, bu salonu varlıklarıyla şereflendirmiş hanımefendilerin arasında çeşitli partilere gönül, oy vermiş hemşerilerim var. Hepimizin partileri çok kıymetli, önemli. Bütün partilere demokrasi hayatımıza, kültürümüze katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Peki her aday meydana çıkıp ne diyor? “Ben herkesi kucaklayacağım. Kimseyi kimseden ayırmayacağım. Herkese eşit ve adil davranacağım”. Bunu söylemesi kolay ama hayata geçirmesi zor. İşte karşınızda duran evladınız, kardeşiniz bunu hayata geçirmiş.
“BU BELEDİYE PARTİMİN DEĞİL, SİLİVRİ HALKININ BELEDİYESİ”
Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli'nin nasihati ve parti anlayışımız gereği bu kardeşiniz yakasında rozet görüyor musunuz? 5 yıl önce çıkartmış. Şu anda yakasında parti rozeti yok. Sizler teveccüh ederse 5 yıl boyunca yakamda parti rozeti yine olmayacak. Kimseyi ayırmadan, kimseyi ayrıştırmadan, yine Volkan Yılmaz Silivri'de yaşayan herkesin, hangi partiye gönül verirse versin, memleketi neresi olursa olsun, mezhebi, ırkı, dini inancı ne olursa olsun herkesin ama herkesin Belediye Başkanı olacak. Beni eleştirdiklerini zannederken, esasında bana iltifat ediyorlar. Çünkü bu belediye benim partimin Belediyesi değil bu belediye sizlerin, Silivri halkının Belediyesi. Öyleyse ayrılık yok, ayrımcılık yok, ötekileştirmek yok. 5 yıl boyunca kimse siyasi görüşünden dolayı yadırganmadı, ötelemedi, ayrıştırmadı. Birliğin gücüyle ayırmadan, ayrıştırmadan önümüzdeki 5 yılda sizlere hizmet edeceğiz.
“SİZE ELİMİ UZATIYORUM”
Hanımefendiler sizlerle bir ritüelimiz var. Neydi o ritüel? 2019 yılında yola çıktığımda ne demiştim? Hanımefendiler size elimi uzatıyorum. Benim elimi havada bırakmayın. El ele tutuşalım, gönül gönüle verelim, bir olalım, kardeş olalım. İnanın, size yemin, size söz bu kardeşiniz önümüzdeki 5 yıl boyunca da sizin elinizi hiç bırakmayacak, yolundan dönmeyecek, hedeflerinden sapmayacak. Size yemin, size söz...
“HEP BENİM YANIMDA OLACAĞINIZI BİLİYORUM”
Evet, çok kıymetli hanımefendiler, Bursa'ya kadar geldiniz, bizleri şereflendirdiniz, bizleri onurlandırdınız. Kültür, tarih ama aynı zamanda inançlarımızı yerine getirdiğimiz çok faydalı bir gezi oldu umarım. Ben bundan sonra yapacağımız gezilerde, çalışmalarda hep benim yanımda olacağınızı biliyorum. Bu tablo onu gösteriyor. En kalbi duygularımla, en derin muhabbetlerimle, sağlık, sıhhat, afiyet temennilerimle hepinizi Cenabı Allah'a emanet ediyor, sağlıcakla kalın diyorum, sevgiler, saygılar.”
Sevginar Sali

YORUM YAP