Yılmaz: Değirmenköy ne istiyorsa bizim başımızın üstünde yeri var

Yılmaz: Değirmenköy ne istiyorsa bizim başımızın üstünde yeri var

19.03.2024 12:47:18

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz Değirmenköy Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Yılmaz, “Değirmenköy daha ne istiyor diyecek halde değiliz. Değirmenköy ne istiyorsa bizim başımızın üstünde yeri var” dedive yeni dönem için düğün salonu, mahalle konağı, muhtarlık yeri yapma sözünü verdi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçede geleneksel hale gelen iftar programları kapsamında Silivrili vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Ramazan ayı dolayısıyla DeğirmenköyMahallesi Kapalı Pazar Yerinde kurulan gönül sofralarında hep birlikte oruçlar açılarak dualar edildi. İftar programının ardından DeğirmenköyMahallesi'nde yaşayan vatandaşlar buluşan Başkan Yılmaz programda, belediye tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar, hizmetler ve yeni projeler hakkında bilgi verdi.
YILMAZ: KISIK SESLERE SES, DARDA KALANLARA NEFES OLMAYA ÇALIŞTIK
Değirmenköylülere seslenen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şunları şöyle: “Ramazan ayında en kalbi duygularımla sevgiler ve selamlar soframıza hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Öncelikle Ramazan ayı boyunca tutacağımız oruç, yapacağımız ibadetler, yapacağımız hayırlı hasenatlar, Cenabı Allah katında inşallah kabul olur. Ramazan ayı, birlik, beraberlik, buluşma ve kaynaşma mevsimi demektir. Ramazan demek, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik zamanı demek.
5 yıl boyunca sosyal belediyeciliği anlayışımızla hep sizin yanınızda olmaya çalıştık. Bizim çok önemli bir sloganımız vardı; ‘kısık seslere ses, darda kalanlara nefes, ihtiyaç sahiplerine adres olmaya geliyoruz' demiştik. Kısık seslere ses, darda kalanların nefesi, ihtiyaç sahiplerinde hep ama hep adresi olduk.Bundan sonra da Allah nasip eder, sizler de teveccüh edip, destek verirseniz 5 yıl boyunca hep sizlerle beraber, sizinle birlikte, hep sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz.
“BU YIL DA RAMAZAN'I BEREKETLİ BİR ŞEKİLDE GEÇİRİYORUZ”
Bu yıl da Ramazan'ı bereketli bir şekilde geçiriyoruz. Bakın bu akşam 3 bine yakın vatandaşımız Değirmenköylü hemşiremiz yapmış olduğumuz kapalı pazara sığmadı. Hemen yanına yapmış olduğumuz park da hınca hınç dolu. Bu da Değirmenköy'ün ne kadar güzel, Ramazan'ı içselleştirmiş olduğunun bir işareti.
“UZUN ZAMANDIR ÖZLENEN ESERLERİ SİZLERLE BULUŞTURDUK”
Kıymetli muhtarlarımızla birlikte 5 yıldır, Değirmenköy'ün ihtiyaçlarını, köyde yapılması gerekenleri hep sizden dinledik ve Allah'a çok şükür kiuzun zamandır beklenen ve özlenen hizmetleri, eserleri sizlerle buluşturduk. Değirmenköy'de pazarımız sokağa kuruluydu. Bu kapalı pazar yerini yanı başındaki bahçeyle beraber kamelyaları ile beraber sizlerin rahatça alışveriş yapabileceği, esnafımızın da ıslanmadan,ürünlerini satabileceği ama aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle ‘Milletin efendisi olan köylünün' köy pazarını kurduk ve köyümüze çok ama çok yakıştı. Değirmenköy'e geldiğimizde bir çayır vardı hemen girişte. Hiç unutmuyorum kahve toplantısında Değirmenköy'e bir stadyum sözü vermiş ve Allah'a çok şükür ki bugün 1.000 kişilik kapalı tribünü ile profesyonel maçların oynandığı, tenis kortları, basket sahaları, piknik alanları, millet bahçesiyle DeğirmenköyStadı Değirmenköyü'müze çok ama çok yakıştı.
NERİMAN & DURMUŞ SALMAN AİLE SAĞLIK MERKEZİNİ VE 112 ACİL İSTASYONUNU
DeğirmenköyBatı'ya açılan kapımız. 112 Acil İstasyonu yani 7/24 ambulansın, doktorun olmadığı bir mahallemizdi. Burada Neriman &Durmuş SalmanAile Sağlık Merkezini ve 112 acil istasyonunu kazandırdık. Hayırsever Adil Salman'a çok teşekkür ediyorum.
9 tane çocuk parkı veaydınlatmalarını yaptık. 7 tane çocuk parkımızın oyun aletlerini değiştirdik. Değirmenköy'ümüze tam 30.347 ton asfalt sermişiz. 15.000 metrekare kaldırım imalatımız, 10.000 metrekare yol imalatımız, 2.000 metrekare bordür imalatımız var. Saymakla bitmeyecek, esasında hizmeti Değirmenköy'ü buluşturduk. Mahalle evlerimizde dikiş nakış kurslarımıza kadarbirçokimkanı bölge insanlarımıza sunduk.
“DEĞİRMENKÖY NE İSTİYORSA BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”
Değirmenköydaha ne istiyor diyecek halde değiliz. Değirmenköy ne istiyorsa bizim başımızın üstünde yeri var. Bizim yapmakla mükellef olduğumuz görevimiz var.
DEĞİRMENKÖY'E 750 KİŞİ KAPASİTELİ DÜĞÜN SALONU SÖZÜ
Bakın önümüzdeki süreçte Değirmenköy'ün imar planlarını sizlerle birlikte yapıp Büyükşehir'de onaylatacağız. Kapalı Pazar Yerimizde düğünler ücretsiz yapılıyor. Bir yıl içerisinde Değirmenköy'e 750 kişi kapasiteli bir düğün salonunu sözünü veriyoruz. Bir yıl içinde yapacağımı taahhüt ediyorum.
Bir de şunu bilin, yaptığımız bütün sosyal tesislerde, her şey ama her şey belediye eliyle yapılıyor. Bu düğün salonunda düğünleriniz ücretsiz bir şekilde yapacak. Hayırlı uğurlu olsun.
MUHTARLIK BİNASI SÖZÜ
Haziran ayına kalmadan 2 tane muhtarlık binasını da yapıp Değirmenköy'ün hizmetine sunacağız. Muhtarlarımıza da inşallah hayırlı çalışmalar dileyeceğim.
DEĞİRMENKÖY MAHALLE KONAĞI
Gençleri ve çocukları görüyorum, stadyumu yaptık, spor tesislerini yaptık.Muhtarlık binalarımızı yaptıktan sonra şu anki belediye binamızı yıkıyoruz. Yerine yenisini yapıyoruz. DeğirmenköyMahalle Konağı geliyor hanımefendiler, gençler içerisinde ne mi var? Bilgisayar odaları, etüt merkezi kütüphaneler aynı zamanda hanımefendilerin jimnastik,fitness, pilates yapacağıözel bir spor salonunu da yapıyoruz, İçerisinde aynı zamanda eğitim, kültür, sanat, spor, eğitim olacak. Hayırlı uğurlu olsun.
“TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAN HERKESE TEŞEKKÜRLER”
Silivri İlçe Belediye Başkanlığına bu belde bağlanmadan önce ve sonrasında taş üstüne taş koyan, hizmet eden herkese teşekkür ediyorum, hem de onlara güçlü bir alkış istiyorum. Sağ olsunlar var olsunlar.
“BU HİZMETLERİ, BU MEMLEKETE BORCU OLAN BİR KAMU YÖNETİCİSİ OLARAK YAPIYORUM”
Bakın burada bu manevi ortamda bu iftar sofrasında siyaset yapacak bir kişi değilim. Ben bu işleri siyaset olsun diye de yapmıyorum. Ben bu işleri bu vatan toprağında, Silivri'de doğmuş büyümüş bir vatandaş, bu memlekete borcu olan bir kamu yöneticisi olarak yapıyorum.”
“DEĞİRMENKÖY'E SİZLERLE BİRLİKTE HİZMET ETMEK İSTİYORUM”
“Değirmenköylüler burada oy istemeyeceğim ama şunu söylemek istiyorum” diyen Başkan Yılmaz, konuşmasını bölge halkında büyük bir coşku yaratan şu ifadelerle noktaladı: “10 yıl yaşanan bir süreç vardı o sürecin sahipleri şu an karşımızda adaylar. Allah yollarını baktıklarını açık etsin ama 5 yılda Değirmenköy'de stadyumdan sağlık ocağına, tesislerinden yol iyileştirmelerine kadar gece uyumadan gündüz yorulmadan da çalışan bir evladınız bir kardeşiniz sizin huzurlarınıza şimdi. Düşünüp taşınıp Değirmenköy'ün bundan sonraki ihtiyaçlarını, yapılması gerekenleri, bundan 10 yıl önce Değirmenköy'e uğrayanlar mı, yoksa 5 yıldır burada yatıp kalkanların mı yapabileceğini düşünün. Sonrada yukarıda Allah var ellerinizi vicdanımıza koyup karar vermenizi istiyorum. Bu kardeşinize, Volkan Yılmaz'a Değirmenköy'de sahip çıkmanızı istiyorum. Sizinle el ele tutuşmak istiyorum, el ele gönül gönülle, omuz omuza Değirmenköy'e sizlerle birlikte hizmet etmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle hürmetle Cenabı Allah'a emanet ediyorum Sağ olun, var olun. Sağ olun, var olun.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP