Yılmaz: Daha iyisini yapacak güç ve kararlılıktayız

Yılmaz: Daha iyisini yapacak güç ve kararlılıktayız

19.03.2024 12:22:36

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçede geleneksel hale gelen iftar programları kapsamında, Silivrili vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Ramazan ayı dolayısıyla Ortaköy Mahallesi Kapalı Pazar Yerinde kurulan gönül sofralarında hep birlikte oruçlar açılarak dualar edildi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ortaköy'de yapılanları hatırlattı yeni dönem için kapalı düğün salonu, mahalle konağı (yarım kalan belediye hizmet binası yerine) tasarıları hakkında bilgi verirken geçmiş dönem yapılan işler ve son 5 yılda bölgeye kazandırılan hizmet ve yatırımların değerlendirilmesini isteyerek, “Daha fazlası ve iyisini yapacak güç ile kararlılıktayız” dedi.
YILMAZ: SİZLERLE BU MANEVİ İKLİMİ SOLUMAKTAN BAHTİYARIZ
Başkan Bey Ortaköylülere şöyle hitap etti: “Rahmet, mağfiret ve cehennem azabından kurtuluş ayı olan Ramazan'da yine sizlerle bir aradayız. Yine kurduğumuz gönül sofralarında ekmeğimizi, aşımızı bölüşüyor ve sizlerle beraber oluyoruz. Öncelikle Ramazan ayı boyunca yapılacak tüm hayırların, tutulacak oruçların, kılınacak namazların ve edilecek duaların ama en önemlisi de gerçekleştirilecek yardımların, hayırların Allah katında kabulünü niyaz ediyorum.
Kıymetli hemşerilerim Ramazan, yardımlaşma, dayanışma, buluşma ve kaynaşma mevsimi demektir. Ramazan demek, barış, kardeşlik ve beraberlik zamanı ve mevsimi demektir. Biz sizlerle bir arada olmaktan sizlerle bu manevi iklimi solumaktan son derece bahtiyarız.
“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA TÜM SİLİVRİ'YE HİZMET ETTİK”
Bu akşam burada iftarımızı hayırseverlerimizin yapmış olduğu yardımlarla, hayırlarıyla hep birlikte açıyoruz. Biz Silivri'de şunu söylemiştik; “Kısık seslere ses, darda kalanlara nefes, ihtiyaç sahiplerine adres olacağız.” İddialı bir söz söylemiş ve bugün kısık seslerin sesi, ihtiyaç sahiplerinin nefesi, darda kalanların adresi olarak huzurundayız.
Silivri Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışımızla hep darda, zorda, yolda kalanlarla bir arada olduk. Hep onların dertleriyle dertlenendik, kaderlerine çözüm bulmaya çalıştık ve sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm Silivri'ye hizmet ettik.
“BİR ŞEY DEĞİŞECEK. HER ŞEY DEĞİŞECEK”
‘Silivri yalnızca sahilden, merkezinden ibaret değildir' demiştik. Silivri'nin beldeleri, köyleri var var demiştik. Ortaköy'ün de Silivri'de olan her yatırımdan, eserden faydalanması buradaki çocukların, gençlerin de kültür, sanat, sporla bezenmesi gerektiğini hep ifade etmiştik. Ve şunu söylemiştik:“Bir şey değişecek. Her şey değişecek”. Bu iddialı bu sözü ama bakın benden önceki mevkidaşımın, Belediye Başkanımın o koltuktan kalkıp, benim oturmamla her şeyi değiştirebileceğimize inanmıyorduk. Her şeyin değişmesinin, bir yönetim felsefesinin, anlayışının değişmesiyle olabileceğini söylemiştik. Sosyal belediyecilik anlayışıyla, halkçılıkla, halkla beraber ve her şeyi vatandaşıyla yapan ve ona soran bir belediyecilik anlayışından bahsetmiştik. Bakınız bu manevi iklimde çok uzun bir konuşma yapmayacağım ama “Silivri yalnızca sahilden, çarşı meydanından ibaret değilse Ortaköy'e ne yaptın Sayın Başkan?” diye bana içinizden sorabilir veya yüksek sesle de bunu söyleyebilirsiniz.
“FERHAN GÜLAN İSMİNİ VERDİĞİMİZ BİR MİLLET BAHÇESİNİ ORTAKÖY'ÜMÜZE KAZANDIRDIK”
Depremde hasar gören çocuklarımızın eğitim gördüğü Sezin Öztaş İlkokulu çok kısa bir süre içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yenilerek hizmete sokuldu.
Kapalı pazar ve çok amaçlı etkinlik alanı olarak kullanılan kapalı pazar ve hemen yanındaki spor sahalarıyla, kamelyalarıyla bir millet bahçesini rahmetle andığımız Ferhan Gülan ağabeyimizin ismini vererek Ortaköy'ümüze kazandırdık.
Erdinç Tabak Başkanımız zamanında yapılan stadı baştan aşağı yeniledik. Soyunma odalarından tribünlerini, halı sahasından tel örgülerini, aydınlatmasına kadar yeniledik, aynı zamanda o mahalleye hizmet edecek bir çocuk parkı, fitness alanı ve piknik yapılabilecek bir alanı da Ortaköy'e stadıyla birlikte halkımıza hediye ettik.
“ORTAKÖY MİLLET BAHÇEMİZE 500 AĞAÇ EKTİK”
Ortaköy millet bahçemize 500 ağaç ektik. Sokak iyileştirmeleri kapsamında binlerce ton asfaltı, kaldırımı, bordürü, tretuvarı, aydınlatmayı sizlerin emrine sunduk. Hatırlarsınız, bu kapalı pazar yokken asfaltı dahi olmayan bu yolda pazar kuruluyor, yağmurda, çamurda burada pazarda oluyordunuz. Ortaköy aynı zamanda bir tarım bölgesi olduğundan hareketle, samandan yem bezelyesine, silajdan arpalık tohumuna, Ayçiçek tohumuna kadar birçok desteği çiftçimizle buluşturduk. Mahalle evlerimizdeki faaliyetler, sosyal yardımlar devam ediyor.
“ÜCRETSİZ DÜĞÜN YAPACAĞIMIZ BİR KAPALI DÜĞÜN SALONU ORTAKÖY'ÜMÜZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
5 yıllık sürede Cenabı Allah nasip eder sizler de teveccüh ederseniz Ortaköy'ümüze 5 yıllık zaman zarfında öncelikle nasıl ki burada kapalı alanda yazlık düğünlerimiz yapabiliyorsak, kışın da tüm düğünlerimiz yapacağımız, yine ücretsiz kapalı bir düğün salonunu Ortaköy'ümüze kazandıracağız.
“ORTAKÖY MAHALLE KONAĞINI 1 YIL İÇERİSİNDE HİZMETİNİZE SUNACAĞIZ”
Evet arkama baktığımızda bir bina görüyorsunuz (belde belediyesi zamanında başlayıp yarım kalan hizmet binası). Metruk bir vaziyette bitirilememiş, öylesine kalmış. Bir yıla kalmadan 2024, 1 Nisan'dan başlatmak üzere arkamızdaki binayı, 5.000 metrekare bahçesiyle Ortaköy Mahalle Konağı olarak sizlerin hizmetine sunacağız. Mahalle Konağı'nın içerisinde ne var biliyor musunuz? Anneler çocuklarınızı bırakabileceğiniz bir çocuk bakımevi, etkinlik alanı. Bir Gençlik Kütüphanesi, Etüt Merkezi, Bilgisayar Salonu. Hanımefendiler, fitness, pilates, jimnastik yapacağınız spor salonları. Konferansların, seminerlerin yapılacağı toplantı salonları. Eğitim, kültür, sanat, sporun içerisinde barındığı bir Mahalle Konağı, Ortaköy'ümüze hayırlı uğurlu olsun.”
“BİZ ÇALIŞMAYA, İŞ, ESER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
“Biz çalışmaya, iş, eser üretmeye devam edeceğiz” diyen Başkan Yılmaz sözlerini şöyle noktaladı: “Ortaköylü hemşerilerimden burada, bu manevi iklimde, uzun uzadıya oy istemeyeceğim. Ama ne olur bizden önceki 10 yılı bir film şeridi gibi gözünüzün önünden geçirin. 10 yılda bu şehre ne yapıldı? Kütüphane yapıldı mı? Yüzme havuzu yapıldı mı? Spor salonu yapıldı mı? Kapalı spor salonu yapıldı mı? Millet bahçeleri yapıldı mı? Kapalı pazarlar yapıldı mı? Bir düşünün, gözden geçirin. Bir de son 5 yılda Ortaköy başta olmak üzere şöyle bir göz gezdirin Silivri'ye neler yapıldı? Çok şey yapıldı ve bakın bu yapılanların üstüne daha iyisi daha güzeli, daha fazlası yakışmaz mı hanımefendiler? Yakışmaz mı sevgili gençler? Şimdi bunları yapabilecek güçte, kararlılıkta ve inançta bir evladınız, bir kardeşiniz huzurlarınıza size emanet. Sizden 5 yıl daha bu şehre hizmetkar olmak için oy, destek istiyorum. Gece uyumadan, gündüz yorulmadan sizin evlatlarınız için çalışan bir Belediye Başkanına destek vermenizi istiyor, hepinizi sağlık, sıhhat, afiyet dileklerimle Allah'a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun. Cenabı Allah'a emanet olun.”

YORUM YAP