Sevginar Sali

Son Yazısı 12.02.2010



Nerede mi? Lütfen, Mine Şenocaklı'nın son zamanların ünlü olma sevdalısı ve hatta Adalet Bakanlığı hülyalarında olduğu anlaşılan Anayasa Raportörü Osman Can ile Vatan gazetesinde yaptığı söyleşiyi okuyunuz.

Belli ki raportör, meşhur olmanın ve gündemde kalmanın en basit yolu olan aykırı fikir söyleme hevesine kapılırken saçmalamış. Şöyle buyurmuş: "18'den, 12'lere kadar çekilebilmesi gerekir oy kullanma yaşının... Yani doğru ile yanlış arasında ayrım yapabildiği andan itibaren, doğa ile insan arasındaki ilişkiyi kavramaya başladığı andan itibaren, kısacası çevreden etkilenmeye başladığı andan itibaren milletvekili seçiminde de oy kullanabilmesi lazım çocukların."  
Vırzalamanın da haddi yokmuş, onu anladım.  
Yorum yapmaya takatim yok. Kızmaya mecalim kalmadı.
Suskunluğa gömülmeden çanları çalıyor ve avazım çıktığı kadar bağırıyorum: Ey ahali, duyduk duymadık demeyin.... Türkiye Recep Ivedik demokrasisine geçti!!!

ERDOĞAN - GÜL ÇEKİŞMESi
Daha önceki yazılarımı takip eden hatırlar. Erdoğan ve Gül arasındaki çekişmenin perde arkasını anlatmıştım.
Bunun destekleyen bir gelişme yaşandı geçen gün. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mevcut meclisin anayasa yapamayacağını beyan etti. Ona göre fırsat kaçtı.Başbakan ise farklı düşüyor ve bu meclisin yenibir anayasa yapabileceğini söylüyor.
Cumhurbaşkanı Gül anayasa değişikliğinin esas amacının Erdoğan'ı köşke yollayacak düzenlemeler olduğunu biliyor. Ama onun da köşkten inmeye niyeti yok.
Sizden ricam konuya ilişkin haberleri Erdoğan yanlısı star,sabah ve yeni şafaktan; bir de Gülen cemaati gazetelerinden zaman, bugün ve taraf gazetelerinden okuyun. Ne demek istediğimi anlarsınız.
Demedi demeyin büyük koalisyonun (AKP- Gülen Cemaati) kaderini Cumhurbaşkanlığı seçimleri belirleyecek.

YORUM YAP