Sevginar Sali

Silivri'ye 5 kreş daha

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimlerde İstanbullulara verdiği “150 Yeni Kreş” vaadini adım adım gerçekleştiriyor. “Yuvam İstanbul” projesi kapsamında 28 Eylül Cumartesi günü Silivri de dahil 11 ilçede eş zamanlı yapılan temel atma ile kreşlerin inşaatına başlandı. Başkan Volkan Yılmaz, İBB tarafından 5 kreşin daha Silivri'ye yapımı için yer tespit çalışmalarına başladıklarını müjdeledi.
1,5 milyona yakın okul öncesi çocuğun bulunduğu İstanbul'da, İBB çok önemli bir eğitim projesine imza atıyor. 0 – 6 yaş arası çocuklara hizmet verecek kreşler, okul öncesi eğitimi alamayan çocukları akranlarıyla eşitleyecek. Annelerin de istihdama ve sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlayacak.

ASMA KÖPRÜ BUGÜN GELİYOR
Edinilen bilgeye göre Vakkas Köprüsünün restorasyon çalışmaları süresince yayaların kullanımı için yapımı kararlaştırılan asma köprü bugün geliyor. Köprü montajının birkaç gün içinde tamamlanması bekleniyor. Diğer yandan Boğluca Deresi çevresindeki binaların renklendirme çalışmaları Başkan Bey'in yakın markajı ile hızlı bir biçimde sürdürülüyor.

ÇELTİK İLKOKULU'NUN İHALESİ YILBAŞINDA YAPILACAK
Son derece kötü fiziksel şartlarda eğitim-öğretime devam eden ve 26 Eylül'deki 5,8'lik depremin ardından mühürlenen Çeltik Anaokulu ve İlkokulunun ihalesi yılbaşında Valilik tarafından yapılacak. Gelişmeyi paylaşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Valilik yetkililerine teşekkür etti.

KÖY PAZARI'NA KAPALI DÜZEN
Silivrililerin giderek daha çok sevdiği ve alıştığı bölge üreticilerimizin doğal ürünlerini tüketici ile doğrudan buluştuğu Köy Pazarı kışa uygun olarak yeni düzenine kavuşuyor. Köy Pazarı hem hali hazırda İlçe Tarım ve Gıda Müdürlüğü yanında hem de Boğluca Deresinin karşısında İSPARK'ın boşalttığı ve İBB'nin ilçe belediyesine tahsis ettiği alanda hizmet vermeyi sürdürecek.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ
Silivri Cumhuriyet Bayramlarında ayrı güzel oluyor da dün akşamki yürüyüşte tam bir gövde gösterisi gerçekleşti sanıyorum. Muazzam bir katılım, çok keyifli ve coşkulu bir kalabalık… Yürüyüşü birlikte takip ettiğimiz basın mensubu arkadaş ile dönüp birbirimize “Bu kadar insan nereden çıktı” diye bakınmadık değil. Sever Silivri Cumhuriyeti sevmesine de pek sokaklara dökülmez önemli bir kesimi. İktidarın gösterisinden ziyade her kesimin yer almasına CHP'nin katkısını belirtmek gerek. CHP'li iktidarlar döneminde AK Parti'yi çok ender görürdük örneğin… Alınan tasarruf tedbirlerinin anlaşılmayacak bir tarafı yok ancak bir konuşma, bir konser de tamamlardı coşkuyu; eksikliğini tek ben hissetmiş olamam.

YORUM YAP