Sevginar Sali

DÜZELTME


Çarşamba günkü "Başkan Bey çöz sorunları” başlıklı köşe yazımda geçtiğimiz Cumartesi ve Pazartesi günleri gazetemizde yayınlanan ve bazı iktidar meclis üyesinin tepki gösterdiği taşınmaz mal satışı konusuna değinirken "İhale şimdilik iptal oldu” diye yazdım. "İptal” yerine "erteleme” demek daha doğru olacak sanıyorum. Sebebi de ilan metninin gazetemizde teknik bir hata nedeniyle eksik yayınlanması. Belediye süre sebebiyle yeni bir ihale tarihi belirlemek zorunda kaldı; yani bizim teknik hatamız yüzünden. Yoksa satış kararlılığında bir değişiklik yok!
Başkan Bey’i pek ikna edemesek de ‘Vardır bunda da bir hayır’ düşüncesinde ısrar etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden, diyerek düzeltme yazısını noktalayalım.

SÖZLEŞME ZAMANI
Silivri Belediyesi, Tüm Bel-Sen Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi imzalayacak. Tören 27 Haziran Cuma bugün saat 14.00’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşecek.

BUNU DA PARALELCİLER YAPMIŞ!
Kanal İstanbul Projesi Silivri’den mi, Küçük Çekmece’den mi geçecek tartışmasına projeyi inşaatlarının satışında reklam olarak kullanan firmanın sahibinden çok çarpıcı bir açılım geldi…
***
Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde Baba Oğul İnşaat Kapanarya Gold adı altında inşaat yapma hazırlığında. Ortada henüz bir kanal olmamasına rağmen inşaat şirketi evlerini ‘Kanal İstanbul manzaralı’ olarak satıyor. Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Baba Oğul inşaat firmasının sahibi Ali İhsan Koç’a Kanal İstanbul manzaralı ev satmanın ticari olarak bir risk teşkil edip etmediği sorulduğunda, "Proje aslında bitti. 1 yıl önce paralel yapı Silivri’deki arsaları satın aldığı için oradan geçemedi. O yüzden Küçükçekmece’den geçiyor. Kanal İstanbul’un yapılacağından yana bir şüphem yok.” dedi.
***
: ))) Daha neler görüp, işiteceğiz bakalım… ‘Silivri’deki arsaları toplayan’ Paralelcilerden bu değerlendirmeyle ilgili önce bir hastalık teşhisi geldi… Ama kıyamadılar yine de demek ki sonrasında da "Allah akıl fikir versin” duası… Hepimiz adına Amin diyelim, Cuma Cuma yerini daha iyi bulur inşallah : ))

KARAKAŞ YENİDEN…
Bundan bir süre önce yazmıştım "Karakaş siyaseti bıraksa, siyaset onu bırakmaz”… Bırakmasın da zaten… Kimse ona iyi gelen kişi veya işi, uğraşı bırakmaz zorunda kalmasın. Ve Adil Sirkecioğlu iki gün üst üste takdir size bile fazla… "Ağrı’dan milletvekili” öngörünüz şaka mıydı, gerçek mi bilmiyorum ama Karakaş’ın şahsi seçimleri açısından uzak bir ihtimal… Silivri tarihinin gördüğü en başarılı ilçe başkanının siyasi finali belediye başkan adayı olamamak ile yapılamaz. AK Parti ve Genel Başkanı da bu düşünce noktasına gelecek inşallah… Sabırla bekliyoruz, Silivri’de 2014’te yaptıkları hatayı anlamalarını. Gerçi onların vakti bizimkinden fazla beş yıl Özcan Işıklar’ı seyrederek öğrenecekleri çok şey, alacakları fazlaca ders var.
Karakaş’ı da Turan’ı da önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler bekliyor gibi geliyor bana… Tüm bitirme planlarına rağmen teşkilat emekleri ödüllendirilirse siyasette vefanın varlığına dair inancım tazelenecek.
İlçe Başkanlığına yormayın bu yazdıklarımı yanlış olur bence… Dilek Demiral kongreye kadar çok yüksek ihtimal AK Parti’nin ilçe başkanı kalacak. Karakaş ve Turan’a Silivri’ye hizmet etme imkânı daha tepeden verilir, verilmelidir…
Silivri için ve haklarında hayırlısı olur inşallah!


YORUM YAP