Sevginar Sali

‘Yerli Aday’ takıntısı...

Ben takdir ediyorum, o eleştiriyor! Huysuz köşe yazarına sahip olmanın ‘dayanılmaz hafifliği’ içinde bir cevap vermem şart tabi. Bir de soruyor "Sana yazdıklarım hakkında ne düşünüyorsun?” diye… ‘Kafayı sıyırmama ramak kaldı’ diyecekken yutkundum: ))) Cuma mübarek olmasına, mübarek bir gün de benim haftalık sabır ve dayanma limitimin son demlerine denk geliyor genelde… Bazı konular ile baş etmem çok daha zor bir hal alıyor… Of of ki ne of…
Sevgili Adil Sirkecioğlu ile aynı düşünmek, paylaşımlarda bulunmak çok zor. Ama biz verimli bir iletişim içindeyiz bence (uyumda yakalayamayıp, zıtlıklarda bulduğumuz)… Karakaş’ın ilçe başkanı olduğu günden beri belediye başkan adaylığı konusunda yanlış bir strateji içinde olduğunu savunurken ben doğru yolda ilerlediğini iddia ettim. Halen daha da aynı noktadayım. Karakaş’ın siyasi yetenekleri sebebiyle aday gösterilmemesi diye bir şey yok; AK Parti’nin ‘yerli aday’ takıntısı vardı. İyi oldu Tahir Sert’i aday göstermeleri üç dönemdir çalınan ‘yerli aday türküsüne’ nokta konuldu. Tepeden inme adayla bir yere varılamayacağını, teşkilat teamülleri ve belirleyiciliğinin hiçe sayılamayacağı konusu da kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ispat edildi.
Karakaş ilçe başkanı olmasaydı, AK Parti’nin yerli aday takıntısını aşmasında nasıl bir etkisi olabilirdi ki!? Aday olamamasında Karakaş’ın çok az etkisi var. Belirleyici olan Genel Merkez ‘yerli aday’ önceliğiydi ve kaybetmenin sorumluluğu bence bu adresten başka bir yer değil.
Metin Karakaş ile Hüseyin Turan’ı değil İBB’ye, Ağrı veya Erzurum olmadı Ankara’ya da gönderseler onların çalışacağı yer yine Silivri olur.
Ve "Sevginar’ın gazına fazla kapılmamalıydı” derken Sevgili Sirkecioğlu, ben Karakaş’ı en çok eleştiren isimlerden biri olduğumu iddia ediyorum. Karalamak ve aşağılama çabalarını bir kenara koyun, kişisel saldırıları da; siyasetine doğru yön verecek eleştiriler konusunda hiç mütevazi olmayacağım. Karakaş da bunun her daim farkında oldu, takdir etti. İçi kan ağlasa da bir güne bir gün karşı çıkmadı, hakkında yazılanlara, büyük bir olgunluk ve sükûnet içinde düşüncelerime saygı gösterdi. Art niyet olmadığını bildi çünkü… (yakın çevresi ve bulduklarıyla serzenişlerini saymıyorum) Kendini ve yapmak istediklerini özenle anlatmayı, tekrar tekrar sürdürdü…
Siyasi şatafatın etkisinde ne olduğunu şaşıran insanlar ve örnekler gördük Silivri’de… Ama bunların arasında öyle çok dikkat çeken örneklerden olmadı Karakaş… Bir adım ileri gittiğinde, iki adım geride durmasını bildiğini hep hissettirdi. Halen daha öyle… Kişisel özelliklerini, siyaset anlayışını eleştirebilirsiniz (ki ben de eleştirdim yeri ve zamanı gelince) ancak Karakaş’ın Silivri’ye faydalı bir siyasetçi olacağına karşı çıkmak o kadar kolay ve basit değil. Zararı dokunabilir mi? Evet, ne kadar çok faydası olursa o kadar çok zararı da dokunur ama onun fıtratında zarar vermek veya yapabilirken bir iyiliği yapmamak yok. Siyaseten yaşadığı en büyük hayal kırıklığı da yaptığı iyiliklerin karşılığında gördüğü vefasızlıktır…
Neyse esas konumuz; Adil Sirkecioğlu ile aynı düşünüp farklı sonuca bağlanan değerlendirmelerimiz. Bir de huysuz adam; iyi bir şey yapınca mutlaka aksiliği nüksedecek : )) Hadi ben Karakaş’ı gaza getirdim diyelim Silivri’de önemli bir kesim niye hala Karakaş diye sayıklıyor peki?!
Bu ara hayat soldan soldan canımı sıkarken, kabul diyorum, ne olursa olsun, ne gelirse gelsin kabul diyorum… Ama Allah’ım hep beni sınamak zorunda değilsin. Arada bir toparlanmam için mola ver; diğer arkadaşları da bir yokla… Olmaz bir şey yani ben rahat edince üç beş gün salmam kendimi : )))
• AK Parti, Belediyenin aksine ilk iftarını dün akşam Kiptaş’ta verdi. Tüm olumsuzluklara karşı ‘kuyruğu dik tutma’ gayretini takdir ediyorum ne yalan söyleyeyim. Onlarca parçaya bölünmüş de olsalar kırılmamaya, gösterilen özen etkileyici. Bulundukları güç durumun altından nasıl kalkılacak onu merak ediyorum.
• CHP çok sessiz. Parti içi muhalefet elini ayağını çekince iktidar da kasmıyor fazlaca. Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun kendiliğinden lehlerine belirlenmesi ile ilgili bir beklenti seziyorum; iş işten geçtikten sonra kavgadan başka yapacak bir şey kalmaz geriye. Tren yoldan çıkmadan hatırlatalım.
• MHP’de yeni yönetime bakılınca insan büyük bir beklenti içine giriyor. Karşılık bulur inşallah! İyi bir başlangıç için önlerinde Silivri ölçeğinde çok da güzel bir fırsat var. Hadi bakalım… İyi haftalar!

YORUM YAP