Sevginar Sali

CHP kongresinin Silivri yansımaları

CHP geçmiş dönem İlçe Başkanı Suna Göçengil, önemli başarılara, en önemlisi de siyasi tarihimize yazılacak ilklere imza atarak ilçedeki siyasi sorumluluğunu bu dönem için tamamladı. Çok zor bir görev üstlendi; Işıklar ile örgüt arasında köprü, örgüt yönetiminin yanı sıra belediye ile parti ilişkileri, defalarca seçim telaşı v.s. Ondan daha iyi bu süreci yönetebilecek pek kimse de aklıma gelmiyor açıkçası ve tam tadında bıraktı. Silivri'de CHP iktidar olmadan burayla ilgili kendisini sorumlu hissetme durumu sona ermeyecek diye rahatlıkla yazabilirim, hatta böyle düşündüğüne de yemin edebilirim. Siyasete yakışan, her kadın gibi sorumluluklarının gayet bilincinde, nerede ve nasıl durması gerektiğini bilen bir profil çizdi yıllardır. CHP İstanbul İl Yönetiminde yolu açık olsun…
***
Suna Göçengil beklenendi. Asıl bu kongrenin Silivri açısından sürpriz kazanımı Ender Unutan Ersözlü oldu… Bir insan bu kadar mı bağlı olur inandığı şeylere, hakkındaki durumlara biz bile isyan ederken onun kabulleniş olgunluğu anlatılacak gibi değil. Son seçimde sırası ile ters orantılı üstün çalışması zaten akıllara öyle böyle değil adamakıllı kazındı…
İl Disiplin Kurulu Üyeliği hayırlı olsun… Emekleri inşallah her alanda fazlasıyla karşılık bulur…

Biri kıymet bilsin, karşılığı olsun diye mi çalışılır siyasette; yaptığınız evde bir başkasının oturduğunu düşünün… İçiniz rahatsa, ben rahatsızım demektir. Bence öyle olmalı… Herkes iştigal ettiği alan ne olursa olsun sarf ettiği emeğinin karşılığını görmeli; başka türlüsü düpedüz haksızlıktır.
Berken Esen ile Abdullah Yıldırım'ın Kurultay delegeliğine pek ses eden çıkmadı ama Özcan Işıklar'ın durumu ile ilgili bazı eleştiriler ve tepki gösterenler geldi kulağıma. ‘İki dönem belediye başkanlığı yapmış ve yıllardır bu partiye emek sarf etmiş birinin hakkı değil mi?' diye karşı çıktığımda, “Bizim karşı çıktığımız bu değil ki! Tabi ki en doğal hakkı, herkesten çok onun hakkı hatta. Ama bir gün önce daha hiçbir talebim yok deyip de ertesi gün listeye girdiğini görmek şık değil…” Buna pek itiraz edemedim işte.
Zaman içinde en önemli handikabı Işıklar'ın söyledikleri ile yaptıkları arasında oluşan uçurum olduğunu defalarca yazdım, kendisine de söylemişliğim çoktur. İktidardaki insanların temel erozyon alanı, siyasi deformasyonu bu olsa gerek… Söyledikleri ile göklere çıkıyorsunuz, sonra yaptıklarını gördükçe yere çakılıyorsunuz. Sözleri ile yükselttikleri beklenti olmasa ortalama yaptıkları ile oyalanacağız, olup biteni daha az yadırgayacağız ama nerede?
Umarım Işıklar'ı dilediği gibi Parti Meclisinde oradan da milletvekili adayı ve hatta seçildiğini de görürüz çünkü gelinen noktadan sonra siyaseten yakışan budur…
TEKRARA DÜŞMEMELİ
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın MHP Grup Başkanlığı asabiyle İBB performanslarına alıştık. Deprem konusundaki ısrarının ne denli zorunluluğumuzdan kaynaklandığını bilmekle birlikte tekrara düşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu düşünüyorum. Bizim depremi konuşmaktan ziyade eyleme geçmeye ihtiyacımız olduğunu da kendi belirtti zaten. Yine de gündemde tutmak adına konuşma ısrarı devam edecekse değineceği yeni konulara öncelik vermesi gerektiğini belirtme ihtiyacı duyuyorum. Dinlemede dikkat süresi ilk 15 dakika ile sınırlı olup, sonrasında söyledikleriniz de daha az duyuluyor hem de daha az kişi tarafından algılanıyor… Kırmızı taksi sorununa öncelik vermeliydi.
Ve İBB'de yapılan konuşmalar yaptırım ve eylemler olarak gündemimize girmediği sürece sanki etkisini yitiriyor. Seymen'deki konu İBB'de değerlendirilince, sonra İmamoğlu'nun Silivri ziyaretinde kapsamlı şekilde ele alınınca çözüm sağlanacak diye umutlandık. Geçtiğimiz hafta 3-4 gün çöp kokusuyla güne başladı Silivri… Buz gibi havada bu koku, Silivri'de böyle hissediliyorsa, çevresindeki yerleşim alanları ile yazın bizi neyin beklediğini düşünmek bile istemiyorum.
Ayrıca CHP de konuya, MHP ve AK Partili üyelerle el ele verip bir girişse diyorum…

GELECEK HAVADİSLERİ
Gelecek Partisi ile ilgili geçtiğimiz günler bulunduğum değerlendirmede ilçe başkanı olasılıkları arasında Akgün Duru'nun isminin geçtiğini yazmıştım. “Öyle bir düşüncem yok. Sadece sağlığıma ve işime bakıyorum başka bir şeyle de ilgili değilim, kaldı ki ben CHP üyesiyim” açıklamasında bulundu cevap hakkı çerçevesinde değerlendirmiş olalım…
***
Konu Gelecek Partisi'nden açılmışken; Silivri'den saflarına katılan isimlerin görevlendirmeleri belli oldu. Metin Karakaş, İstanbul İl Başkanlığı Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilirken, Elif Koryürek'in de İl Sekreteri olarak belirlendiği yansıdı.
Hayırlı olsun.

YORUM YAP