Sevginar Sali

5’ten 15’e mi?


Cumartesi akşamı AK Parti’nin aday tanıtımı vardı. Meclis üyelerinden ziyade başkan tanıtıldı. Meclis listesi epey sıkıntılı bir mevzu anlaşılan. Ortam gerildikçe geriliyor. Gerçi Sert Başkan Adayı iyi mesaj verdi: "Biz iktidar olalım, siz muktedir”… Listeye giren, girmeyen kavgasını bu tatlı söz bitirir mi? Hiç sanmıyorum. Ama yüreklere biraz da olsa su serper belki…

AK Parti’nin ikinci aday tanıtım toplantısıydı Cumartesi akşamı izlediğim… İlkinde Hüseyin Turan, Metin Karakaş ve Emrah Maşalacı’nın inlettiği ortalık yoktu! Turan ve Karakaş’a teşkilatın desteği yine farkını ortaya koydu. Genel Merkezin seçtiği adayın da yanında olduklarını teşkilatın tüm mensupları ortaya koydu. AK Parti’nin %40 taban oyuna güvenip, Tahir Sert’in yerli isim olarak 5-6 puan artış sağlamasına güveni boşa değil anlaşılan. Ancak garip bir hava esiyor AK Parti’de. O eski düğün heyecan ve coşkusu yok. Davullar ne kadar sert vurulsa da etrafın üzerine serilen ölü toprağı bir türlü kaybolmuyor. Bir zorlama, bezginlik, umutsuzluk hakim.

AK Parti ile CHP arasındaki 5-6 puanlık farkın 10 hatta 15’lere çıktığı konuşuluyor. olduğunu düşünmek ve bilmek ne AK Parti, ne CHP’ye yarar şu etapta. Fısıltısı can sıkmaya yeter de artar. Son günler çok önemli yine de… CHP, 2009’da eksi 10’lardan yola çıkıp neler başardı hepimiz hatırlıyoruz.

CHP’nin aday tanıtımından notlar:

·Allah aşkına o nasıl bir ışıklandırmaydı. Disko-pavyon karışımı resimlerdeki bütün siyasetçilerin yüzünün yarısı mavi-yarısı yeşil şansa bir de morlar. Gösteriş, şov önemli de abartmayalım, komik oluyor.

·AK Parti’nin ilçe başkanı ve belediye başkan adayı ilk kez prontır kullandı. Dilek Demiral’a çok yaradığını söylemek mümkün değil. Doğaçlama yaptığında daha güzel ve coşkulu konuştuğuna şahit olmuşluğumuz var. Sert, her zamankinden daha uzun ve farklı konulara değindiği bir konuşma yaptı. Çok fazla tekrara düşüyor, bunun önünü bir an önce almasında yarar var. Konuşurken, cümlelerini bütün basın mensupları bir ağızdan çoğunlukta tamamladık. Merak uyandırma tarafı eksilince takip azalıyor, doğal alarak ilgi de…

·Sert ailesi biraradaydı. Sevgililer gününde eşi, aday tanıtım toplantısında Tahir Sert’in ailesi sahnedeydi. Herkesin sahip olmayı isteyeceği türden çekirdek ve şık bir aile görüntüsü. AK Parti Adayının anlattığı kadar güzel bir aile, seçmen açısından oy artışı bazında bir ilgi uyandırır mı? Bilmem.

***

Bundan bir hafta önce her konuşmasında "Telefonum 24 saat açık olacak” diyen Tahir Sert’i aradım gerçekten 10 dakika sonra dönüş yaptı. Cumartesi günü itibariyle ettiğim telefona henüz bir dönüş olmadı. Demek ki neymiş? 24 saat telefonum açık bana ulaşabilirsiniz savı ancak aday olana kadarmış. Bir de başkan olursa Sert, korkarım Işıklar konusunda ettiğimiz şikayetlerin aynısını yaşamamız kaçınılmaz. Aslında bu mevzunun kişiyle bir ilgisi yok.

EKSİLERİ ARTIYA ÇEVİRME KABİLİYETİ

Partisinin sürpriz bir şekilde karar verdiği meclis üyesi eğilim yoklamasından çıkan 9-0’lık sonucun kendisi için büyük bir eksiklik olduğu konuşuluyordu. Işıklar’ın tahmini listesi ile ilgili kesin olmasa da bilgileri aldıktan sonra bir kez daha emin oldum ki her şerde bir hayır mutlaka var. CHP bu eğilim yoklamasından güçlenerek ve arınarak çıkacak gibi görünüyor. Parti içindeki durum iyi hoş da; Işıklar, AK Partili rakibinin merak ettiği bazı hususlara artık bir açıklık getirse diyorum. İkili arasındaki atışma bu sürecin en eğlenceli kısmı… O kadar yoruluyoruz takip ederken, ee oy da kullanacağız merakımızı gidermiş olalım bari : ))

İyi haftalar!


YORUM YAP