Lerzan Öke

“Ahmet Erhan’a helal olsun”


Değerli okurlarınmız, uzun bir süredir geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle köşemden seslenip Silivri yöremizde sanatsal aktivitelerden neler olup bitiyor sizlere yansıtamadım. Ancak; 2010 yılında kamuoyuna sunduğum "Sanata ve Sanatçıya Adanmış Bir Ömür” adlı kitabımdan bazı anekdotlarımı gazetem, köşeme koyarak sizlerle olan irtibatımı korumaya çalıştı. Bir süre de böyle devam edecek ve ara ara önemli sanat haberlerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

14 Şubat 2014 günü Silivri Belediyesi Nikah ve Sergi Salonu’nda izlediğim "Türk Şiirinde Ahmet Erhan” konulu sempozyum bana tüm rahatsızlıklarımı unutturdu.

4 Ağustos 2013’te kaybettiğimiz değerli şairimizin kendi gibi değerli meslektaşları ve talebelerinin katkıları ile açılan sempozyuma Silivri Belediyemizin tüm imkanlarını seferber etmesi ve şair dostlarının da O’nun tüm kişilik özelliklerini anlatarak, şiirlerini okuyarak andıkları gün 14 Şubat Sevgi Günü olması, sempozyuma daha da büyük anlam kazandırdı ve izleyicileri de adeta büyüledi.

Bir süre önce Silivri’de bir parka merhum sanatçılarımızın isminin verildiğini işittiğimde elimde olmayarak O’nu çok kıskanmıştım, ama bu sempozyumu izlediğimde "Helal Olsun” ddemekten kendimi alamadım. Sempozyumun katılımcıları değerli şairlerimiz Refik Durbaş, Yaşar Miraç, Haydar Ergülen ve İhsan Tevfik’in merhum sanatçımızın lirik şiirini güne yakışan bir akıcılık içinde konuklara sunmalarını kutluyorum.

Behçet Necatigil, Yunus Nadi, Halil Kocagöz, Behçet Aysan, Dronysos şiir ödülleri ile taçlanmış ve 1980 sonrası toplumsal şiirin atardamarından biri olduğu bilinen şairimizi sevgi ve saygıyla anıyorum. Ve de; sanatçılarımızı, sanatseverlerimizi bir araya getiren mekanları bizlere kazandıran Saygın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a tüm sanatçılarımız adına bir kez daha teşekkürlerimi sunarken bu ilginin sanatçılarımız öldemen olmasını diliyorum.


YORUM YAP