Lerzan Öke

Yerel seçimin ardından


Seçime iki gün kala evlerimizin iç kapılarına asılan Silivri Belediyesi antetli poşetler içindeki üç kitapçığın birinde "Şehri şehir yapan değerler binalar ve yollar değil, şehir içindeki kültürel ve sosyal yatırımlardır” diyen sayın Özcan Işıklar geçitiğimiz beş yıl içinde de neler yapılabildiğini ve bundan sonra da ne gibi projeleri olduğunu simgeleyen örneğin; sosyal projeler, park bahçeler ve festivaller adı altında üç kitapçıkta toparlayarak Silivrili seçmene sunmuş ve daha seçimden iki gün evvel seçimi kazanmıştı zaten. Bu kazanımda yönetim kadrosunu olduğu kadar, gece genellikle yanından eksilmeyen ve de gençlerden oluşan Basın ve Halkla İlişkiler kadrosunu da kutlamak gerek. 2009 yılında göreve gelmesi ile oluşturulan sosyal hizmetler bünyesinde; Kültür Merkezi, Kadın Mahalle Evleri, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Huzurevi, Psikolojik Destek Merkezi ve de Hukuk İşleri Merkezi açmış olması Işıklar’ın reformlarından sadece bir bölümü. 2012 yılında da bunları Sosyal Hizmetler Akademisi altında toparlayarak Aile Danışmanlık Hizmetleri, Diksiyon, Spikerlik, Oyunculuk eğitimleri, Stres ve Öfke Yönetimi Eğitimi, Beden Dili kullanma ve Etkili Konuşma Eğitimi, Takım Çalışması ve Liderlik Eğitimi, Zor İnsanlarla Başa Çıkma Eğitimi Kurslarını bile ücretle açması ile de pek çok gencimizin ufkunu genişletti ve hem kendilerine hem de toplumun faydalı olabilmelerini sağladı. Din ve Kültür Turizmini yeni dönemde devreye sokacağını her konuşmasında dile getiren Sayın Özcan Işıklar Silivri’mize gelen yerli turist sayısını yüzbinin üzerine çıkarmayı hedeflerken yabancı turist akımını da sağlayacağını sözlerine eklemekte.
5 yılda 52 parka ilaveten parklar yapacağını bilmemiz ve mevcutların bazılarına da Silivri’de yaşayan ünlü sanatçıların adlarının verilmesi memnuniyet verici. İnşallah ileride sokaklara orada uzun yıllar oturmuş sanatçıların isimleri verilir.
Kültür turizmin en önemli ve en alıcı noktası da bu parkların, sokakların temiz tutulmasından geçer. Eski bir Dünya Turizm Yazarı ve günümüzde de araştırmacı yazar olarak tespit ettiğim şeylerden birisi de Silivri halkını oluşturan kozmopolit gruptan birisi de bir kısmının yediği, içtiği her şeyin kabını ve kabuğunu yerlere atması ve çöp konteynırlarını karıştırarak geçimini bunlarla sağlamaya çalışan fakir vatandaşı da yarattığı çirkin görüntüler. Ve de, ev kadınlarının evin mahremiyelerini teşkil eden çamaşır ve yatar yorganlarını teşhir edercesine balkonlarından asarak güzel yöremizin görüntüsünü çirkinleştirmesini ve de yasak olduğu halde halılarını silkerek çevreyi kirletmeleri. Sanırım bu konuda Sayın Özcan Işıklar’ın mevcut kursları "Silivri’mizi temiz tutalım” adı altında yeni bir kurs eklemesi ve çevre halkımızın da bu konuda Belediye çalışmalarına yardımcı ve duyarlı olması gerekir.
Festivallere gelince; 15 senedir Silivri’de yaşıyor ve son 5 yılın bu konuda en görkemli dönem olduğunu, bundan sonraki yılları içinde de Sayın Özcan Işıklar’ın çok özel projelerine imza atacağına inanarak, özellikle Sanata ve Sanatçıya verdiği değer ve kazandırdığı mekanlar için tekrar kutlar ve yeni dönemde Başkanlığının hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.


YORUM YAP