Lerzan Öke

Handan Şengezer Sergisi



14 Şubat Sevgi Günü’nde Silivri Belediyesi Nikah ve Sergi Salonu çok anlamlı bir gün yaşadı. Türk şiirinde Ahmet Erhan gibi bir ustaya ve o’nun kendi gibi değerli şair meslektaşlarına ev sahipliği yaptı. Sempozyumu huşu içinde izlerken gözlerim bir anda sergi salonunu çepe çevre donatılmış resim sergisine kaydı. Özellikle Ahmet Erhan’ın fotoğrafının yakınında yer almış ve çiçek demetlerinden oluşmuş yağlı boya panoların sepozyuma daha da anlam kazandırdığını görerek toplantı bitiminde serginin sahip sanatçısını bulup, böylesine bir günde yer aldığı için kutladım.

14 Şubat Sevgi Günü’nde sanata ve sanatçıya kazandırılan bu mekanın ne kadar fayda sağladığını ve hatta yeni yetişen sanatçıların topluma tanıtılmasında büyük rol oynadığını gördüm. İşte Genç sanatçı Hadan Şengezer buna en canlı örnek: Kendi tabiri ile; kendi yeteneğini kendi keşfetmiş, modacı Fikret Tunalı’dan çizim ve kıyafet dersleri almış, tekstil firmalarında bir süre çalışmış Asuman Akın ve Ekber Yeşilyurt’tan resim dersleri almış ve en önemlisi de; bu yolda öğrenmenin, kendini geliştirmenin sonu olmadığını görerek kendini geliştirmeye çalışmasıdır.

Selimpaşa Emlak Konutları’nda yaşayan ve site sakinlerinin çocuklarını da 2011’den bu yana eğitmeye çalışan sanatçımızın "12 yaş grubu” dediği çocukların yaptıkları sergide dikkati çekecek düzeydeydi. Kendi yapıtlarına gelince; resimde mimari sağlamlık, perspektif anlayışı ve renklerin birbirleri arasındaki uyumu gayet sağlam. Sanatçının mütevazi kişiliği, seyirciye sanatını sunması ve eliştiriye samimi bir şekilde açık olması o’nu ileride isminden sık, sık söz ettirecektir.


YORUM YAP