Sevginar Sali

Ve Karakaş da sessizliğini bozdu...

İlçe Başkanlıkları döneminde bir yere kadar da 2004 seçimlerinde AK Parti'nin 5 başkan aday adayından biri olarak Silivri'nin siyasetine yön verecek aktörlüğünü ilan etti bence.
Derken güçlü bir belediye başkan yardımcısı oldu 2004-2009 döneminde.
Yerel iktidarın kaybedilmesiyle ciddi bir kan kaybı yaşayan AK Parti'yi Silivri'de yeniden ayağa kaldıran kişi olduğunu söylemek çok zorlama bir yorum olmaz asla.
2014 yerel seçimleri Karakaş ve destekçileri için büyük bir hayal kırıklığı oldu…
Ama o 2004'ten sonra partiyi ayaklandırdığı gibi, kendini de bırakmadı… Bu defa İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif siyasette bir kez daha perde dedi… Yürürdü, yürümezdi derken son demecine bakıyorum da İstanbul semalarında siyasi etkinliği iyi boy vermiş diyebilirim…
Kolay kolay özel demeç de vermez bunun için Kasaba Gazetesi ve Eren Ermiş'i tebrik etmek lazım… Özellikle söyleşinin ikinci bölümünü büyük bir keyifle okudum…
Yetgin Çavdar'ın sessizliğini bozmasından sonra AK Parti Silivri'nin etkin isimlerinden Metin Karakaş da kamuoyuna kendini hatırlattı… İl Yönetim Kurulu Üyesi gö-revinden dolayı mı, son dönemde değişen kimi koşulların etkisinde mi demek daha doğru olur bilmiyorum Karakaş Silivri ile ilgili düşüncesini daha rahat ifade eder duruma geldiği bunda kuşkuya yer yok.
E tabi bir de 2019 yaklaştı… Referandum seçimlerinde alınacak sonuç genel ve yerel açıdan da iki yıl sonra yapılacak yerel seçimler için son derece önemli bir etken oluşturacak. Kutlu ile Karakaş arasında yeniden baş gösteren özel yakınlaşma, Hüseyin Turan-Tülay Kaynarca cephesi ile mevzuya biraz daha uzak ama daha az ilgili olmayan Yetgin Çavdar cephesinde de ilgiyle izleniyor.
Karakaş'ın, Eren Ermiş'e verdiği demecin son bölümünü paylaşmam demek istediklerimin özeti, sizin de öğrenmek istediklerinizin yanıtı aslında…
“2019 yılı ne getirir ne götürür bilemiyorum. Sıradan bir belediye başkan yardımcılığı, sıradan bir ilçe başkanlığı ve şu anda sıradan bir il yönetim kurulu üyeliği yapmadım, yapmıyorum. Masada oturup ben bu kamadayım diyerek kenarda durmuyorum. Proje üreten ve gerçekleştiren bir görevdeyim. Bu da üst kurullarımıza görülüyordur ve değerlendirilecektir diye düşünüyorum. Belki de başka bir görev verilebilir. Silivri'de doğdum ve Allah Silivri'de ölmeyi nasip etsin. Dönüp baktıkları zaman bu kimdi ne yapmıştır dediklerinde önemli olan kalıcı ve iyi şeyler bırakabilmektir. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Güzel şeylerle anılmak gerekiyor…”


***
Ben kendini anlatmak için kullandığı atasözünü Hüseyin Turan'ın sıklıkla başvurduğu zamanlarda da tasvip etmedim, şimdi de çok uygun bulmadım ama tercih meselesi tabi saygı duyuyorum.
Kutlu ve Karakaş için Referandum, 2019 ile ilgili adeta bir önseçim olacak gibi görünüyor.
Karakaş'ın %55'lik beklentisini geçtim %40'lık bir Evet görseler Silivri'de 2019 biletleri ellerinde kalır… Yoksa yandı gülüm keten helva… Diğer siyasi partilere fırsat kalmadan, parti içi muhalefettin eleştirilerinde hayallerini teslim etmek zorunda kalırlar.
İşin içine Karakaş girince AK Parti'de işler ne kadar renkleniyor, hareketleniyor…
Metin Karakaş Silivri siyasetinde sadece göründüğü veya konuştuğu kadar olmayı hiç bir zaman tercih etmedi...
Silivri insanlarına da en az siyasete kadar yatırım yaptı.
Ve bazı insanlar kimi şeyleri istemekten vazgeçemezler... Olsa da isterler, olmasa da isterler...
Hem de ne istemek...

GÜNÜN SÖZÜ
Başka birini sevmeden önce kendimizi sevmeyi öğrenmek zorundayız.
Başkasını onurlandırmadan önce kendimizi onurlandırmalıyız.
Başkasına hizmet etmeden önce kendimize hizmet etmeliyiz.
Eğer bunların kendimiz için nasıl yapıldığını bilmiyorsak, başkalarına yapacak durumda olmayız.
*Yogi Bhajan öğretisi

YORUM YAP