Sevginar Sali

SİAD AİLESİ BÜYÜYOR

SİAD, Silivri’nin büyüme sürecine paralel olarak aile sınırlarını genişletiyor. Yeni üyeler ile gücüne güç kattığı süreçte aile içi gelişmelerini ve ekonomik değerlendirmeleri kamuoyuyla paylaşıyor SİAD.
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği 25.05.2015 Pazartesi günü yeni üyelerini tanıtacak. Bununla ilgili düzenlenen programın başında Doç Dr.Ümit İzmen’in "2015’in ikinci yarısında Türkiye ekonomisinin görünümü” başlıklı bir sunumda bulunacak.
Etkinlik Mega Saray’da saat 19.00’da başlayacak. Açılış, yemek, İzmen’nin sunumu, sertifika ve plaket takdimlerinin ardından program aile resmi ile tamamlanacak.
Şimdiden hayırlı olsun…

SİLİVRİ’NİN GEZİ DİRENİŞİ YARGIDA
Yüzlerce insan içinden 26 kişilik kurban listesi. Topluma verilmek istenen mesaj mutlaka yerini bulur da demokratik tepkinin üzerinden yıllar geçmiş yeniden olayları alevlendirmenin kime ne faydası var anlamak mümkün değil. ‘Bir daha yapmayın’ ise denilmek istenen; hiçbir şeyin tek taraflı olmadığını hatırlayalım. Gezi Olaylarında çok güzel şeyler yaşamadık belki ama eylemlerin dışında düşünsel manada yerini bulan doğruları görmezden gelemeyiz. Devlet namına çok az şeye gözümüz kapalı güvenebiliyoruz. Yargıya yönelik inancımızın hükmünü yitirmesi öyle hazmedilecek neticeler ile açıklanamaz. Onun için bu sürecin ardından adalete olan inancımızın tazelendiği bir sonuç almamızı ümit ettiğimi paylaşmak istedim.

FIRINCILARDAN EKMEK ZAMMINA İLİŞKİN BASIN TOPLANTISI
İktidar ile muhalefet temsilcileri arasında geçtiğimiz haftalar süren ekmek zammı polemiğinin tam ateşi sönmüştü ki Fırıncılar Derneği yeniden alevlendirmeye karar verdi anlaşılan. Bugün saat 15.00’da düzenlenecek basın toplantısı ile ekmek zammına açıklık getirmeye hazırlanıyorlar. Durumları biraz ‘Aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık’ bu sebepten de ne söyleyeceklerini çok daha fazla merak ettim doğrusu. Hazır seçim de kapıya dayanmışken, cesur fırıncıların açıklamalarına kulak verelim             bakalım : )

VERİMLİ OLMANIN 10 ÖZGÜN KURALI
1- İnsan yaratılmışların en kutsalı ve varlığın özetidir. "İnsanı sevmek” gerekir.
2- İnsanlarla "selamlaşmak” gerekir. Selam dostluğu arttırır, yeni dostlar getirir.
3- İnsanlara karşı "güler yüzlü” olunmalıdır. "Gülümsemesini bilmeyen dükkân açmasın” dermiş Çinliler…
4- Her "insanın adı” sevimlidir, öğrenmek ve onlara adlarıyla hitap etmek yararlıdır. Elbette hoşlanacakları biçimde…
5- Kimseyle "tartışmaya girmemelidir”. Tartışmayı kazanırsan karşındakini yitirirsiniz; kaybedersen kendine özgüvenin yara alır…
6- "Kimseyi eleştirme”…Hiçbir yararı olmaz… Mutlaka eleştirmen gerekiyorsa kendi kusurunu söylemekle başla; onu bir meziyetini öv; karşındakinin kişiliğini koruyarak davranışının yakışmadığını söyle…
7- İnsanların meziyetlerini , "iyi işlerini takdir et ve onları öv”…Elbette gerçekçi olmak kaydı ile…
8- İnsanlara "içten ilgi” göster… İçtenlikle
9- İnsanlara "ilgilenecekleri konulardan söz et” , kendinden söz etmeyi en aza indir, onlarla sohbet eyle…
10- Konuşanların sözlerini kesmeden "dinlemeyi öğren”…Gerçekten dinle, dinler gibi yapma…
Hayırlı Cumalar...

YORUM YAP