Sevginar Sali

Tuğlu: Özür dileyeceğim...

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, örgüt toplantısında bir üyenin söz isteğini ret etmesi üzerine yaşanan gerginlikten duyduğu pişmanlığı paylaştı. Dün köşe yazımız ve konu ile ilgili haberde de yansıyan yorumlara ilişkin açıklamada bulunan Tuğlu, "Evet, gerçekten bana yakışmadı. Partilimize ulaşmaya çalışıyoruz, kendisinden de özür dileyeceğim” dedi. Tuğlu köşe yazımda vekillik şansını değerlendiremediği için gergin olduğu yönündeki yorumlara ise katılmadığını ifade etti. "Önseçime karar verilirse, ilçe başkanlığından istifa edip milletvekili aday adayı olma şansım halen var” dedi.

BEKLENEN DEĞİŞİKLİK GERÇEKLEŞTİ
2014 yerel seçimlerinin ardından Özel Kalem Müdürlüğüne memur olarak atanan Elif Bilici'nin görevine Başkan Işıklar son verdi. Bilici’nin yerine Özel Kalem Müdürlüğü’ne Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen Terlikçi getirildi. Bilici’nin Sosyal İşler Müdürlüğü'nde (Gıda Bankası ve Mahalle Evleri ile ilgili) düz memur olarak görevlendirildiği öğrenildi.
2009 yerel seçimlerinde Işıklar’ın kadrosuna sürpriz olarak dahil olan Elif Bilici ikinci yükselişini Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmesiyle yaşadı. Çalkantılı bir görev süresinin ardından Işıklar’ın Bilici ile yola devam edip etmemesi merak edilirken, meclis kadrosunda yer verilmemesine karşın 2014 yerel seçimlerinden kısa bir süre sonra başkan ile aralarında yaşanan restleşmenin ardından sürpriz bir biçimde memur olarak Özel Kalem Müdürü olarak atandı. Derken bir yılın ardından Bilici’nin Özel Kalem Müdürlüğü macerası da mimarı Işıklar tarafından başlatıldığı gibi sona erdirildi.
Basın ve Halkla İlişkiler ile Strateji Müdürlüğünü Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu’nun sorumluğundan alarak, Özel Kalem Müdürlüğü gibi doğrudan kendisine bağlayan Işıklar, Mali İşleri de Emine Tarin’den alarak Balcıoğlu’nun yetkisine verdi.
Bilici’nin görevden alınarak, Meral Türkmen Terlikçi’nin Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanacağı beklentisini Salı günü yazmıştım… O zaman Kültür Merkezi Müdürlüğü ile ilgili de değişim sinyalleri olduğunu, Ömer Çetin’le bunların alakalandırılmasının mümkün olabileceği öngörüsünde bulunmuştum; konu bu yönüyle de Duygu Kartal’a dayanıyor.
Her iki ismin müdüriyeti ile ilgili atamalarının ardından büyük tartışmalar ve oldukça sert tepkiler gündeme gelmişti. O zaman; kendilerine verilen sorumluluğu yerine getirmek için çok çalışarak, Başkan Bey’in güvenini ve kendilerine inanan kişileri Bilici’nin de Kartal’ın mahcup etmemesi gerektiğini yazmıştım.
Sanıyorum, eleştiri oklarının taraflarına yöneldiği dönemlerdeki dayanışmayı, çalışma motivasyonu açısından değerlendirme şansı bulamadı taraflar. Halen daha her şey bitmiş değil ama görünen o ki yanlış stratejilerle de kazanılanlar elde tutulmaya, kaybedilenler geri kazanılmaya çalışıyor.
Unvanlar gelip geçicidir; esas olan hizmet aşkıdır. Memurda ‘hizmet aşkı’ arayışı tuhaf gelebilir ama belediyelerde klasik mantıkla çalışma dönemi çoktan bitti. Hak etmeden bir şeyleri almış olabilirsiniz; ‘nasıl olsa bende’ deyip de o boşluğu doldurmamak, kaybetmeyi kaçınılmaz kılıyor.
Işıklar bir tarafıyla çalışılması çok kolay, diğer tarafıyla zor bir yönetici. İnsani, duygusal yönünün ortaya çıkartacağı sonuçları akıl ve mantıkla izah etmek çok zor. Ama küçümsenmeyi, saygısızlığı hazmedecek bir yapısı yok. Kolay güvenir gibi görünür ama sürekli sorgular. Bilici ile iplerinin gerilmesi ilk değil. Her defasında yıkılan köprüleri yeniden inşa şansı bulmak beceri sayılabilir. Önce meydan okumak sonra boyun eğmek; bilinen ve görünün gücü tekrar tekrar test etmek Bilici’ye inşallah Özel Kalem Müdürlüğünden daha fazlasına mal olmaz...

YORUM YAP