Sevginar Sali

Teşekkürler...

Silivri Belediyesi ve Elginkan Vakfı iş birliği ile projelendirilen Ümmehan Elginkan Anaokulu'nun temel atma töreninde konuşan Vakıf Başkanı Gaye Akçen, iki yeni yatırımın daha sözünü verdi.
Yılmaz, bir temel atma törenini iki önemli hizmetin daha sözünü alarak tamamlama bahtiyarlığına erişen belediye başkanı olarak yazmaya niyet ettiği farklı hikâyenin ana unsuruna kallavi bir çivi daha çaktı. Çünkü hepimiz de yıllardır çok güzel ezber ettik ki ilçe belediye bütçesi ile öyle uzun uzadıya hizmet ve yatırım yolculuklarına çıkılmıyor, öyle büyük mesafeler kat edilemiyor.
Yılmaz'ın farklı dönemdeki seleflerinden en önemli özelliği hayırseverleri Silivri'ye hizmet serüvenine dahil etme kabiliyeti kuşkusuz.
Bu süreçte güven unsurunun da ne denli belirleyici olduğunu konuşmaya dahi gerek yok.
Siyaset ve yönetime sirayet etmeyen toplumsal yozlaşmadan söz edemeyiz. Bu da Yılmaz döneminin ikinci yılında ortaya çıkan ikinci bariz bir diğer özelliğine işaret ediyor; güven duyulan olmak!
Sadece ilçe belediye kaynaklarının doğru kullanımı ile mali bütçe disiplini değil, hayırseverler desteği, İBB ve Hükümet kaynakları ile payımıza düşen ve hakkımız olan yatırımlar da eklenince yıllardır yarım yamalak sürdürülen varlık dört koldan tamamlanma süreci yaşıyor.
Başkan Volkan Yılmaz'dan övgü ile söz eden Akçen, huzurevi yatırımı ve özel çocuklar için anaokulu yapımını da üstlendiğini törende açıkladı. “Yaptığı hizmetler nedeniyle Silivri halkının Başkan Yılmaz'a müteşekkir olması gerekir. Bu kadar genç ve dinamik bir Belediye Başkanı kolay bulunmaz. Ben, Silivri'ye Başkanımızın destekleriyle bir huzurevi yapmak istiyorum. Muhtaç insanların bakımını üstleneceğimiz bu huzurevinde aynı zamanda insanlara istihdam da sağlayabiliriz.” ifadelerini kullandı. Gaye Hanım, kendisinden sonra temel atma programında söz alan ve özel çocuklar için anaokulu yapma arzusunu dile getiren Başkan Yılmaz'ın yönetici duyarlılığına kayıtsız kalmayarak bu yatırımı da üstleneceklerini müjdeledi.
Akçen'in Yılmaz ile ilgili sözleri, geçtiğimiz yıl Büyük Kılıçlı'da 112 Acil Yardım Merkezi açılışında konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Memişoğlu'nun “Böyle bir Belediye Başkanına sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Silivri'yi bize sürekli hatırlatıyor. Hatırlatmakla da kalmıyor yer veriyor, bağışçı buluyor… Eğitimden sağlığa kentinin her şeyini düşünen örnek bir Belediye Başkanı …” sözlerini hatırlattı bana. Sizlere de anımsatayım dedim : )

Ayrıca da Elginkan Vakfı ve Gaye Akçen'e büyük bir tevazu ile Silivri'ye sunduğu hizmet desteğine müteşekkiriz. ‘Tevazu' derken Gaye Hanım, huzurevi için de özel çocuklar anaokulu ile alakalı da sunacağı destek konusunda Başkan Bey'den müsaade istedi. Bunun normali, alışılagelmiş olan şekli bizim hayırseverlerin peşinde Silivri'ye bir şey yapmaları için koşmamız! Bilmiyorum artık bir şey değişince her şeyin değişeceği motosuna mı sayarız, başka bir şekilde mi kendimize açıklarız da vaziyetler bu şekil…
20 yıllık gazetecilik hayatımda bir temel atma programından iki yeni yatırım sözü ile hiç döndüğümü hatırlamıyorum. Daha da önemlisi bu sözlerin havada kalmayacağına olan inanç ve söylenenlerin gerçekleştirileceğine duyulan güven.
Bizlere bu güzel duyguları aşılayan ve Silivri'nin ihtiyaçlarını karşılayan yatırım ile çalışmalarda emeği bulunan herkesten Allah razı, koştukları tüm yollar açık olsun!

YORUM YAP