Sevginar Sali

Hayatın akışı

Hayat ne kadar acayip ve öngörülemezliğinin potansiyeli ne denli yüksek insan yaşadıkça görüyor, gördükçe şaşırmaktan vazgeçmiyor.
Cuma Yusuf Eker arkadaşımızın kızının düğününe katılma niyetiyle başladığımız günü, bir başka meslektaşımızın cenazesinde bitirdik. Çoğu orada da bitiremedi akşamında katıldıkları farklı organizasyonlar oldu kuşkusuz.
Eker ailesini tebrik ediyor, Ermiş'lere de baba acılarından dolayı sabır ve başsağlığı diliyorum. Bugün sektörde olan pek çokları için birer efsane olan isimler tek tek aramızdan ayrılırken sıranın kime geldiğini bir tek Allah biliyor şükür.
Her an öleceğini unutarak yaşamaya çalışmak insanın hayatta en büyük ustalığı bana sorarsanız…
Yaşamda bizlere bahşedilen her anın ne kadar kıymetli olduğunu bilerek hayatımızı sürdürmek dileğiyle…
Mekânın Cennet olsun İrfan Ermiş, Allah sevenlerine ve ailene sabır versin!

***
Dönelim gündeme… Üsttekinden sonra bu ancak ikinci olabilir ama biz daha önemliymiş gibi kendimizi kandırmaya devam edeceğimiz ve değiştiremeyeceğimiz şeylerin kabulü en hayırlısı olduğunu bilerek davranalım yine ne olur, ne olmaz.
Silivri Belediye Meclisi oldukça yoğun bir gündemle toplanıyor bugün.
Şubat 2021 meclisindeki son mahsuplaşmadan sonra bu dönem söz konusu yöntemle sadece; Silivri Belediyesinin yaklaşık olarak 30 Milyon 800 Bin TL'lik kamu borcu ödenmiş oldu. Pazartesi günü “Mülkiyeti belediyemize ait Çanta-Mimarsinan Mahallesi, 130 ada, 22 Parsel sayılı taşınmazın, vergi borçlarımıza karşılık Maliye Bakanlığına devrinin yapılarak mahsuplaşılmasının görüşülmesi” de hayata geçerse borç yükü bir nebze daha azalır…
4 yeni araç hibesi var gündemde…
Silivri Belediyesi'nin Kadir Has Üniversitesi ile geçtiğimiz dönemden bu yana sürdürdüğü TEKNOPARK görüşmelerinde de bir sonuca dayanmış görünüyoruz. Temmuz gündeminde “Silivri Belediyesi mülkiyetindeki 451 ada 4 parsel sayılı taşınmazın üzerinde Kadir Has Üniversitesi ile birlikte Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Yönetici şirketi kurulması için gerekli protokol ve sözleşmenin imzalanmasına yönelik Belediye Başkanına yetki verilmesi” görüşülecek.
Belediyemize bağlı işletilen otoparklarla ilgili 2021 mali yılında uygulanacak ücret tarifesi merakla beklenen ve Silivri Belediye Meclisinin Temmuz gündeminde yer alan konular arasında.
Silivri'mizin yetiştirdiği milli sporculardan olan ve ilçemizde ikamet eden İrem Kurt'a gerekli desteğin verilmesi de ikinci kez meclis gündemde.
Siyaset tatlı bir telaş içinde, yasaklardan kurtulan insanlar da keza aynı şekilde gündemin de aşağı kalır yanı yok…

İyi haftalar herkese!

YORUM YAP