Sevginar Sali

Hassas dönem ve dengeler...

AK Parti'deki olağanüstü kurultay süreci çerçevesinde sosyal medyada yaşanan bölünmüşlük ve yorumlara bakıyorum da hangi siyasi partiden olursanız olun iktidarda olanın kötüye gidişinden medet umacak kadar çaresiz olmamamız gerektiğini düşünüyorum.
‘AK Partililer birbirine girsin, duvara toslasın' da ‘Biz iyi olalım'! AK Parti'nin başına gelenler sadece AK Partililer ilgilendirse tamam… Bir kesimin üstte belirttiğim konu hakkındaki parlak fikir ve beklentilerine katılmam da kayıtsız kalabilirim.
CHP Silivri'de kötü olursa; Silivri kötü olur…
AK Parti Türkiye'de kötü olursa; Türkiye kötü olur…
AK Parti'nin içindeki olumsuzluklardan değil kendi içimizdeki olumlu yanlardan medet ummalıyız…
Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'nin başına geçiş şeklini çok tasvip etmedim. Yalan değil… Politikaları da memleketi getirdiği noktaya bakılırsa parlak değildi… Ama giderkenki tavrına hayran kaldım. Mecbur bırakılmışlığına rağmen davasına sahip çıkışına saygı duydum. Türkiye'yi mi, partisini mi daha çok düşündü? Mevcut koşullarda fark etmez aynı şeyi ifade eder duruma gelmişiz…
Güle güle Ahmet Davutoğlu… Hani derler ya birlikteyken herkes iyi, kişinin karakteri ayrılıklarda ortaya çıkar… Hoca ona inanan ve güvenenleri mahcup etmemekle kalmadı, bugüne kadar eleştirenleri de utandırdı bence…
***
Gelelim bundan sonra olacak olanlara… Silivri'de zaten Davutoğlu tüm AK Parti teşkilatındaki gibi bir liderlik tabanına sahip değildi. Reis sevdası liderlik tanımını ziyadesiyle doldurduğu için Davutoğlu'nin varlık veya yokluğu partiye bağlılıkta etki etmez.
Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ sıralamasından sonra cılız da olsa işitilen “Numan Kurtulmuş genel başkan olur” sesleri dikkatimi acayip şekilde cezbediyor… Genel Başkanın kimliğine göre belirlendiği için yereldeki belediye başkan adayları : ))
Yıldırım ve Bozdağ ile hangi potansiyel aday adayı yakın ilişki içinde zamanı gelince dökülür ortaya zaten…
Nasıl bir memleket haline geldik… Genel Başkanlar gelip gidiyor (hem de iktidar partisi), borsa dışında tepki veren yok neredeyse : ))
Böyle bir durumda benim bu konu üzerinde halen daha kafa yormam hak mı?
Hoca'nın gidişi hayırlara vesile olsun diye canı gönülden diliyorum memleketimiz için. Türkiye'de Erdoğan'ın dediği dışında bir şey olamazken kurucusu olduğu teşkilatta bunun mümkün olduğuna inanmak şu aşamada saflık gibi görünüyor. AK Parti içindeki radikal değişimlerin diğer siyasi partilere de sirayet etmesini diliyorum Hıdırellez arifesinde : ))
Siyaset memlekete hizmette hakça, adil, eşit şekilde yönetim biçiminde var olmak dışında yollara girerse hepimiz temel değerler/dayanak ve varlıklarımızı kaybederiz! O koşullarda kazanç diye baktığınız her şeyin kocaman bir yalan ve kandırmacadan ibaret olduğunu asla unutmayın!

YORUM YAP