CHP, MHP DERKEN... Olağan üstü kurultay bombası AK Parti’de patladı (yorum haber)

CHP, MHP DERKEN... Olağan üstü kurultay bombası  AK Parti’de patladı (yorum haber)

9.05.2016 12:21:47

Genel siyaset açısından Türkiye'nin son derece hassas dengelerini bozmaması temennisi dışında yerelden söylenebilecek çok fazla şey yok; anca bu kadarı önem arz eder.

KUTLU HENÜZ, BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI
Gelelim yerel etkilerine. AK Parti Silivri'de Metin Karakaş'ın bıraktığı ilçe başkanı profilinin yeri doldurulamadı. Dilek Demiral'dan sonra Rıfat Kutlu da iyimser umut ve beklentileri istenilen ölçüde karşılayamadı. Zaman ve tecrübeye ihtiyaç duyduğu aşıkar. Bu durumun sorumluluğunu sadece ilçe başkanına yüklemek de gerçekçi bir değerlendirme olmaz tabi. Bir de şu var unutmamamız gereken “Karşımızdaki kişiden yapamayacağı şeyi beklememek ve istememek” bize dair de çok şey anlatıyor. Bir kişiden yapamayacağı şeyi istemek art niyet ve kötülük göstergesi değil mi?

ÇOK SESLİLİK VE PARTİ İÇİ MUHALEFET YERİNE SESSİZLİKLE HUZUR İZLENİMİ
CHP'nin başına buyruk tablo etkisi uyandıran çok sesliliğinin önüne geçen Özcan Işıklar, Suna Göçengil ile kafasına göre bir yola girdiğinin huzuru içerisinde. Çok seslilik öyle ya da böyle ve süre açısından örgüt görüşlerini gündemde tutmaya yarıyordu. Tabi bu durumlarda kamuoyu nezdinde parti olumlu olduğu kadar eksi puan ile de karşı karşıya kalmaktaydı. Şimdi düşük volimli ses; huzur etkisi ile eksik kalan noktaları tamamlamakta.


ÖRNEK AK PARTİ GELENEĞİ; KOL KURULUR, YEN İÇİNDE KALIR…
2016'nın ilk siyasi sürprizinin mimarı AK Parti oldu. ‘Olsun mu?', ‘Olmasın mı?' tartışmasının kök salmasına müsaade edilmeden kestirip atıldı uygun görünen. Tüm partilerin AK Parti'den örnek alması gereken en önemli beceri; ‘Kol kurulur yen içinde kalır…' geleneği… Susup susup, parti görevi bittikten sonra ailenin tüm kirli çamaşırlarını bayrak yapıp dalgalandırmayı marifet sayan kimse yok AK Parti'de… Bu tipleri dedektörle tanıyıp önemli görevlere getirmedikleri gibi sanki partiye bile almıyorlar.

GİZLİ DEĞİL, ALENİ BAŞKANLIK DEVREDE
CHP yine parti içi demokrasi sınırları içinde tutabildi olağan üstü kurultay çıkışlarını. MHP de Devlet Bahçeli direndikçe güç kaybediyor. Tayyip Erdoğan ise direk istediğini yaparak güç gösterisinde bulunmayı ihmal etmiyor.
Türkiye'ye ‘gizli Başkanlık' (diyorlar, bence son derece aleni) sistemi hayırlı olsun. Türkiye'ye özel başkanlık sistemi; seçimle değil, atamayla geldi, yerleşmesinin biçimini zaman gösterecek.

GELDİĞİNDEN DAHA ŞIK GİTTİ
Memleket içten içe yanıyoruz zaten terör belasıyla siyasetin kararlarını uzun uzadıya tartışmanın hiç zamanı değil. Kaldı ki Davutoğlu, geldiğinden (ondan kaynaklı değildi/durum, koşullar etkisinde) çok daha şık bir ayrılış sergiledi. “İçimde sevgiden başka bir duygu yok. Her kim ne yaptıysa bunu böyle bilsin” sözü özünü ifade ediyorsa sadece değerli bir insan değil, büyük bir siyasetçi olduğunun da ispatı.

ERDOĞAN SEÇTİ, ERDOĞAN VAZGEÇTİ
Ahmet Davutoğlu'nu AK Parti'nin başına getiren irade Tayyip Erdoğan'dır. Bir kişi nasıl geldiyse öyle gitmeyi de hak etmiştir. Yaşananlar AK Parti'nin teşkilat içi meselesi gibi görünse de aslında Türkiye'yi ilgilendiren düzeyde.

AK PARTİ'NİN TEK VE DAİMİ LİDERİ; ERDOĞAN…
AK Parti'nin tek ve daimi lideri olduğu gösterisini bir kez daha siyaset sahnemizde sergileyen Tayyip Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanı oldu, partide etkisi bitti' diyenlere gerekli cevabı da vermiş sayıyoruz.

GEZEREN: HERKES İTİDALLİ DAVRANMALI
AK Parti Silivri'de, son süreç hakkında derin bir sessizlik var. Onu tek bozan partinin Basın ve Medya Tanıtım Başkanı Ferhat Gezeren, sosyal medyadan yaptığı şu paylaşımla: “Her zaman söyledik yine söylüyoruz... Biz bir partinin mensubu olmaktan ziyade bir davanın adamıyız. Söylentilerin doğru olması bizim menzilimizi değiştirmez. AK Parti de kongre söylentisinin bile bir gecede Dolar fiyatlarını ne hale getirdiği ortada... Tepeden tırnağa herkes itidalli davranmalı.”
Evet, ödümüz kopuyor AK Parti'de kötü bir şey olacak diye! Çünkü yaşanacak kayıp memleket sınırlarını da aşmış vaziyette.
Şu veya bu partiye değil; dikkat edin de Türkiye'ye bir şey olmasın, yoksa halimiz harap.
AK Parti'de Türkiye'yi de derinden etkileyecek süreç hayır olsun inşallah.


Sevginar SALİ

YORUM YAP