Adil Sirkecioğlu

Silivriden Cüppeli Hoca Geçti

12 Mart Cumartesi akşamı Cüppeli Ahmet Hoca Silivri Mega Saray’daydı. Uzun zamandır bilhassa kadınların Cüppeli’nin değişmez seyircisi ve izleyicisi olduğunu duyuyordum. O akşam gözlerimle şahit oldum. Çoluk çocuk, kadın, erkek, yaşlı, genç, çarşaflısı, başı açığı, sakallısı, bıyıklısı, kel kafalısı, uzun saçlısı… Toplumun her kesiminden insanlar salona akın etmişler, doldurmuşlardı. İzdiham olmaması için hoca girip, konuşmaya başladıktan sonra kapı kapatıldı. Salondakinden daha fazla insan dışarıda kaldı. Sadece hanımlar girişinin açık bırakılması, haremlik-selamlık olsa da kadına verilen değeri gösterdi.
Bir gece önce bakan getiren Ak Parti’nin dolduramadığı salonu, Cüppeli’nin ismi taşırmaya yetti. Hiçbir propaganda, reklam ve çalışma yapmadan sağlanan sivil toplum hareketini iyi değerlendirmek lazım. Dolan otoparklar nedeniyle araçlara yer bulmaya çırpınan talebelerin, yan yol üzerindeki köprüye kadar olan kısımda bile görev yaptıklarını görünce; gönüllü ve muazzam bir organizeden söz edilebilir. Bilhassa siyasi partilerin alması gereken dersler var. Yobaz diye aşağılananlar, soğukta beklemek zorunda kalanların gönüllerini alabilmek için dev ekran kurmayı ihmal etmemişlerdi.
Konferansın, sohbetin nasıl devam ettiği konusunda fikrim yok. Vaktinde gittiğim halde park sorunu nedeniyle geciktim. Girmek istediğimde kapı kapanmıştı. “Ben gazeteciyim” deyip, ayrıcalık talebim olmadı. Benden çok daha yaşlı insanlara saygısızlık olurdu. Gecenin soğuğuna daha fazla dayanamayacağım için, on beş dakika sonra ayrılmak zorunda kaldım. Kalanların ve büyük bir olgunluk içinde ekrandan takip edenlerin hasta olmamalarını dilerim. Kendi ikbali uğruna Silivri Müftüsü’nün cami talebini geri çevirdiğini duydum, üzüldüm. Stat istense Spor Müdürü daha çekingen olacaktır. Eski festival alanı düşünülürse, Işıklar siyasi ikbalini tehlikeye sokar mı?
Devamı 15 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP