Adil Sirkecioğlu

Kaybetmeye doymayanlar

Beledİye meclis üyelerimize nazar değdi. Dostça ilişkiler kurarak Silivri'ye hizmet etmesini beklediklerimiz, anlamsız hırçınlıklarla zamanı boşa harcıyorlar. Liseli gençlerimize veya kongreler öncesi partililere kendini gösterme gayretleri bilinmeli ki ters tepiyor. Kongre günleri yaklaştıkça bu tür çabalar artacak olursa, Silivri'ye hizmet yerine köstek olunacaktır. Liseli çocuklarımızın meclis toplantılarını takibi devam edecekse; istekli, niyetli, hevesli öğrencilerimizin seçilip gönderilmesinde yarar var. Üç öğrencinin yarım saat olmadan el kol hareketleri yaparak çıkmaları, gündem maddelerinin bitiminde geri dönmeleri hoş olmadı. Gördüklerinden, duyduklarından sıkılmış olabilirler. Yine de tahammül gösterebileceklerin gelmeleri uygun olur kanaatindeyim.

20 Aralık'ta İmamoğlu'nun Silivri'yi ziyaret edeceği güzel bir gelişme. Parti ayrımı yapmadan bütün meclis üyelerimizin hazırlık yapmaları gerekiyor. Eksiklerimiz tespit edilir, hemfikir olunursa daha iyi sonuç alınacağına eminim. “Projeleri tamamlanmış, ihale aşamasına gelmiş işleri sizin zihniyetinize sahip olanlar yapamaz” yaklaşımı; provokasyonun ötesinde Silivri'ye ihanet demektir. İmamoğlu'na temel attırmama töreni düzenletmek başarı olmamalı.
Önceki dönemlerde İBB başkanı Silivri Belediyesi'ne bir defa gelmiş. Diğer ziyaretlerinde CHP'li belediye başkan ve meclis üyeleri davet edilmemiş. Bu dönem yapılacak görüşme ve ziyaretlerde başkan ve meclis üyelerinin eksiksiz ve mazeretsiz tam kadro bulunmaları misafirperverlik gereğidir. Muhatabınıza değer verirseniz siz de aynıyla karşılık bulursunuz. Devlet Bahçeli teşekkür ziyaretlerine rahatsızlığı nedeniyle ara verdi. Devam etseydi programında son durak Silivri olacaktı. MHP liderinin ziyaretiyle ilgili de yek vücut hazırlık yapılırsa, başkanın Ankara'da eli daha güçlü olacaktır. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'na karşı da tam kadro karşılama yapılırsa, birlik ve beraberlik sözde değil özde sağlanması Silivri'nin menfaatine. “Çok hayalperestsin” dediğinizi duyar gibiyim!
İmamoğlu-Yıldırım farkının yirmi beş bin olması Silivri'de dengeleri altüst etti. Bütün seçilmişler ve atanmışlar arafta kaldı. Hiçbir taraf “kaybettim” zaten demez de “kazandım” diyebilecek babayiğidin de yüzüne atılacak çok tokat var. Bilinmelidir ki bu olumsuz gibi gözüken tabloyu tersine çevirecek veya çevirmeye gayret gösterecek taraf kazanacaktır. Bu konuda göz dolduran tek isim Volkan Yılmaz. Diğerleri kongre gerginliği nedeniyle kısır çekişme ve kendini gösterme derdinde.
İyi niyetle başlayan aralık ayı ikinci oturumu; bilgisi, eğitimi, terbiyesi, tecrübesi yetersiz üyenin titreyen ses tonuyla yaptığı konuşma nedeniyle gerginleşti. Kurnazca gol atma niyeti karşı tarafın üçlü forveti tarafından püskürtülmekle kalmadı. Yapılmasını istenenleri, yapamazsınız diyerek dile getirmek, yapılmasını istemiyoruz demenin değişik bir lisanı. Saldırı karşısında özür dileyip, geri adım atmak acizlik belgesi. Mağlubiyeti görüp söz alan diğer bir üyenin genel başkan kıyaslaması belki kendini kurtarır ama gurubunu kurtarmadı. Karşı taraf olgunluk gösterdi. Adam yerine koyup muhatap bile olmadı. Aksi taktirde gündem maddelerine geçmek mümkün olmazdı. Bu tabloyu gören, yaşayan lise öğrencilerine kızmaya hakkımız olamaz. Söz gümüşse sükût altındır. Konuşarak kendilerini küçük düşürenler sussalar adam sanılacaklar.
İBB Meclisinde bir kısım Silivri meclis üyelerinin ilgisiz ve duyarsız bir şekilde arka sıralarda sohbet etmeleri hoş bir manzara sergilemiyor. Hiçbir önerge vermedikleri gibi, hiçbir konuda söz alıp görüş beyan etmiyorlar. Kendi partilerinin diğer ilçe meclis üyelerince “yaylacı” ismi yakıştırılmış. İBB'de “yaylacı”, Silivri'de “taklacı.” Hizmet dediğin böyle yapılır. Davulu astık boynuna, tokmağı bizde istediğimiz gibi vururuz zihniyetini Silivri affetmeyecektir.
Üst geçitler konusundaki satırlar düşündüğümden fazla ses getirdi. “Yaz Adil bey, bunları da yaz.” şeklindeki yönlendirmelere pek itibar etmesem de tünel girişinde yayaya hiç yeşil yanmadığını yazmak zorundayım. Engelliye rampa derken; engelli, engelsiz herkese kırmızıymış haberimiz yok. Öğrenci güzergahı yayanın çok fazla olduğu bölgede üzücü bir hadise yaşamamış olmamız büyük şans. Öğrenciler ışığı umursamadan geçtiklerini belirtiyorlar. Yeşil yanmasını bekleyip de bıkan vatandaş hareket ettiğinde, araçlara yeşil yanmasıyla şaşkınlık yaşıyor. Yapılamaz demiyorum. Çok basit bir işlemle halledileceğine inanıyorum. Şimdiye kadar fark etmemiş olmamız ayıp!
Taklasız kalın, yaylacı kalmayın.

YORUM YAP