Adil Sirkecioğlu

Hizmet yarışı mı? Kayıkçı kavgası mı?

Yazıma başlamadan eski İBB Başkanı'nın ziyaretiyle ilgili bir düzeltme geldi. Ben sadece CHP'li B. Çekmece, MHP'li Silivri belediyesi ziyaret edildi demiştim. İstanbul'un üçüncü dönem seçilmiş fakat neden istifa ettiği veya ettirildiği açıklığa kavuşmamış başkanı belli bir program dahilinde bütün ilçe belediyelerini ziyaret edecekmiş. Kendine oy veren seçmen iradesine sahip çıkıp, koruyamayan başkan; ziyaret ettiği başkanlara “istifa ettirildiklerinde yapılması gerekenler” kılavuz kitapçığını imzalayıp hediye ederse büyük faydası olacaktır. Refakatçileri diğer ziyaretlerde de yanında olursa şaşırmam.
Silivri Belediye Meclisi'nin ilk oturumunu liseli öğrencilerle birlikte takip ettik. Çocuklarımız erken yaşlarda siyasilerimizin, seçilmişlerimizin hizmet aşkına tanıklık etmekle gurur duymuşlardır. Okullarına döndüklerinde arkadaşlarına aktaracakları konuların neler olabileceğine bakalım. Meclis üyelerimiz Silivri'den daha fazla İstanbul ve ülke konularıyla ilgili, İBB ve TBMM tartışmalar ve alınan kararlar öncelikli olduğundan başkan gündeme bir saat sonra geçebildi. Sen zam yapıyorsun, ben fiyat ayarlaması komikliği siyasetin değişmez kuralı. Gündem dışı konuşmaların oylanmayacağı bilindiği halde aynı konu hakkında tekrar tekrar söz almak sadece oy çokluğuyla desteklenmiş gözükür ama hiçbir hükmü yoktur. Meclis üyelerimizin önceliği İstanbul veya genel siyaset yerine Silivri olursa yararlı olabilirler.
Erdoğan-Bahçeli ittifakı devam ettiği sürece ismi MHP gurubu olan tarafın şaşkın ve ne yaptığını bilmez hallerine şahit olacağız. MHP adına söz alıp da MHP'ye zarar verme amacını taşıyanlar, Silivri köyleriyle ilgili teklife bile imza atmaya korkuyorlar. İmzaları da sözleri de mesajla yönlendirildiğinden gülünç ne kelime, zavallı duruma düşüyorlar. Sol tarafın açık, sağ tarafın örtülü saldırıları başkanı ve partisini güçlendiriyor. Vatandaş anketi MHP oylarını %17 gösteriyor. %4'lük partiye başkanlık verdik eleştirileri ters tepti benden söylemesi. Hele de “CHP kadrolarıyla çalışıyorlar” suçlaması ‘önce Silivri' diyen CHP'li seçmeni başkana daha fazla yaklaştırdı. Her saldırı teşebbüsünden güçlenerek çıkan başkanın hizmet aşkı takdir topluyor.

Engelliler gününde Semizkumlar'a yapılan üst geçidin (engelli rampası olmayan) açılışını yaptık.
Atatürk tarafından kadınımıza seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yılında CHP gurubunda tek bayan üye olduğunu fark ettik. İl ve ilçe başkanlarının bayan olmasını yeterli görenler Atatürk'e layık olmanın mutluluğunu yaşıyorlar! Bu konuda Silivri CHP meclis gurubu hiç bu kadar fakir olmamıştı. Kaybetmenin ana sebeplerinden biri olarak görülmüyorsa iki konuyu da kara mizah olarak kabul edin lütfen.

Son yapılanla birlikte Silivri merkez sınırları içinde on bir üst geçidimiz olmuş. Araştırdım sadece üç üst geçitte engelli rampası var. Mimar Sinan Camii mevkiinde, özel hastane karşısında ve elektrik kurumu hizasında. Bunların ne yoğunlukta kullanılabildiğini takip etmedim. Yapılmış olmasını kazanç görürüm. Silivri merkezin yükünü bölge trafik-eski sanayi-KİPA hizalarındaki üst geçitler taşıyor. Bunlarda maalesef engelli rampası düşünülmemiş. Özel hastane hizasında ihtiyaç görülmüşken devlet hastanemize üvey evlat muamelesi yapılması uygun gözükmüyor. Araçla bile E5'i aşmak çile haline gelmişken, engellimize tek bir deliği yeterli görmek tek kelimeyle vicdansızlık.
Bahsettiğim üst geçitler ekonomik ömrünü tamamlamış gözüküyor. Yamalar ve geçici onarımlarla ayakta duruyorlar. Silivri Belediyesi'nin yenileyebileceğini sanmıyorum. İBB'nin yetkisindeyse iddialı CHP meclis gurubu, karayollarının sorumluluğundaysa Silivri'nin iki vekili el ele verip bu ayıbı ortadan kaldırsınlar isterim. Silivri'ye hizmet etmeyi kalben düşünenler etrafa bakarlarsa göreceklerdir. İstedikten sonra basit bir yaya köprüsü, köylü pazarı, çevresi boyanmış dere manzarası gönül almaya yetiyor.

Papazın ve Serkan Gölge'nin teşekkürü memnuniyetle kabul edilmişken, Adil Öksüz hakkındaki çabaların sonuç vereceğini beklemiyorum. Gündem değiştirme gayreti olarak görmek için haklı nedenlerimiz var. Elimdekini verirken, elindekini istemek pek inandırıcı olmuyor. Kumpas bitti, öksüz sahne aldı. Ne diyelim hayırlısı olsun.
Silivri'ye hizmet etmekte yarışır kalın.

YORUM YAP