Engin Akın

EMPATİ YAPALIM

Son iki üç yıllık sosyal medya kayıtlarına baktığımızda kulüple ilgili kimlerin dün ne dediğini, bugün ne yaptığı görmek mümkündür.

Ne yazık ki gelinen noktada hakarete varan atışmalar yaşanıyor ve artıyor.
İlgili yetkili ağızlar olayların iç yönünü, işin şeklini paylaşmadığı için farklı yönlendirmelerle oluşan algı, yanlış adreslere fatura kesiyor ama atladıkları bazı konular var, o da yeni yönetmelikler ve uygulamaların hayata geçtiğidir.

Rakamlar çok büyüdü.
Profesyonel kulüp yönetmenin, çalıştırmanın standartları çok yükseldi.
Spor yöneticiliğinin okulu var.
Akademiler var.

Sportif direktörlük, oyuncu izleme (scouting), analizcilik, maç izlemek için bile kurslar, seminerler yapılıyor, belgeler veriliyor. Ayrıca bir de ekonomik boyutu söz konusu.

Hedef koyan büyük bütçeli, yüksek profilli kulüplerin, düşük profilli mantaliteyle uzun süre devam etmesi bu işlerin 19. Yüzyıldan kalma B-C sınıfı belgelerle, ahbap-çavuş icazetleriyle yapılması pek mümkün görünmüyor artık.
Mesele kimin yönettiği, kimin çalıştırdığı meselesi olmamalı.
Ehliyetler, kimlikler bile değişti, belki de ülkenin sistemi değişiyor, futbolda ilçenin de mantalitesinin değişmesi işe talip olanların da kendilerini güncellemesi gerekmez mi?

Dolayısıyla at gözlüklerini çıkarıp tablonun bütününe bakacak olursak birbirimize kızmanın, kırmanın, yıpratmanın ne kadar anlamsız olduğunu görebiliriz…

Üst üstte gelen puan kayıpları ve teknik heyet değişikliği ile sürekli yükselen gerginliği gidermek için Silivrispor Kulüp Başkanımız Ümit Kalko'nun kamuoyunu bilgilendirmesi insanları ikna etmesi bekleniyor.

Aksi halde bu gerilim takımın puan kayıplarından daha sakıncalı sonuçlar doğurabilir.
Ben çok geç kalınmış bir karar olarak düşünüyorum ama Sertan hocanın gönderilmesi kulüpte köşe kapmaca oynayanların ehliyet liyakat seviyelerinin de sorgulanacağı anlamına gelir.

Belki de amatör kulüplerin, amatör futbolun, altyapıların yeniden ele alınması ilginin heyecanın yayılmasına vesile olur.
Nasıl mı?
Şöyle.
Toplarsın ilçedeki tüm antrenörleri kimin seviyesi nereye yetiyorsa, istediğin maaşla istediğin kulübe görevlendirirsin belli zamanlarda istişareler de bulunulur, raporlar alırsın bilgisi, belgesi, vizyonu yeterli olanı Silivrispor'da değerlendirirsin. İşte bunu yapmak hiç de zor değil…

Dolayısıyla kısa vadeli kişisel çıkarlar için çatışmak yerine uzun vadeli toplumsal yararlar gözetilerek çalışmak gerekiyor…

YORUM YAP