Engin Akın

6-0’lık Erbaa yenilgisi üzerine

Ligin ilk maçı mükemmel bir hava ve sımsıcak bir atmosfer. Karşılaşmanın başlama düdüğüne kadar her şey mükemmel üstü.
İlk düdükle birlikte kontrollü bir oyun ilk gole kadar kaçırılan pozisyonlar ve 12. dakikada arka direğe kaçırılan top ağlardan çıkarıldı.
Ardından oyuna gelen denge ve yine değerlendirilemeyen pozisyonlar. İlk yarı 1-0 skorla soyunma odasına girildi. Sonra birbiri ardına yapılan hatalar ve skor tarihi oldu 6-0. Yazarken bile zorlanıyor, hazmedemiyor insan.
Bir takım nasıl 6-0 yenilir bu gösterildi bize.
Hele dönüş yolunu hesap edince insanın yorgunluğu daha fazla oluyor. İki gün kendime gelemedim.
Oğuz Yavuz, Mehmet Aydın, Bahadır Bilen'i ayırarak lafa başlayalım. Bu üçü mücadelenin kralını yaptı. Kalanı ise oynadığını sandı. Demek ki neymiş bir takımdan bu kadar çok oyuncuyu almayacakmışsın. Ertuğrul ikinci yarı neden girdi? Önde top tuttu, saldırdı, hakeme itirazlarını yaptı.
İşin özü yol yakınken balta da elindeyken yaşlı dalları keseceksin.
Maçın kritiği ise çok basitti.
Haberde yazdığım gibi oldu biz oynadık adamlar golü attı.
Bugün aynı maçı oynasak skor çok farklı olur. Veya maçta ilk golü biz bulsak aynı farkı biz bile yapabilirdik mesela.
90 dakikalık zaman dilimi içinde bir kart görmedik. Neden?
Bence bu da oyunculardaki mücadele eksikliğini bize bir nebze olsun gösterebilir.
Çıkarken kaptırdığımız topların neredeyse hepsi kalemizde gol oldu. Sen kalende 6 gol yiyorsun ama bir tane kart görmüyorsan bu senin inanarak mücadele etmediğini kabullenmişliğini gösterir.
Defans hattımız hayal kırıklığı yarattı bende. Koskoca bir sezonda yapılacak olan hataların hemen hepsini bir maçta yaptık.
Kanatları olmayan kuş gibiydik uçmayı bekledik ama kanatlarımız yoktu ki uçalım. Sonuç bu oldu. Bir de gözlemlediğim bir konu var Arda Yumurtacı…
Arda Yumurtacı'yı izlemek ayrı bir zevk ve gerçekten iyi bir yetenek. Oyunda kaldığı süre boyunca adamın ismini herkes ezberledi. Kenar yönetim ayrı bağırıyor, saha içinde ayrı bağırıyorlar, tribünden bile bağırıyorlar çocuğa. Bu kadar bağırmaya taş olsa çatlar ve oyunu bırakır. Nitekim de öyle oldu.
Arda Yumurtacı sabır isteyen bir oyuncu. Devamlılığını arttırmak gerekli kanatta yok oldu biraz daha içerde serbest olması bizim için sanki daha verimli olur gibiydi.
Aynı durum Hasan için de geçerliydi. Arda ve Hasan aynı özelliklere sahip iki oyuncu tek farkları ayrı ayrı ayaklara sahip olmaları. Erbaa da bu iki oyuncunun özelliğinde oyuncu yoktu ama skoru 6 yapabildiler. Daha serbest oynamaları oyuna ve skora katkıları çok olabilecek özellikte oyuncu ikisi de.
Orta alanda atom karınca Mehmet yanındaki iki genci iyi yönlendiremedi. Kontrolü sağlayamadı. Çok mücadele etti ama yeterli gelmedi bize o Beykozlu tarafını gösteremedi.
Defansımız çok ağır kaldı.
Orta sahamız iyiydi ama zayıf kaldı, sert oyunumuzu oynayamadık. Orta alanda oyunu sertleştirsek üstümüze bu kadar kolay gelmeyeceklerdi.
Oyunun 90 dakikalık istatistiki bölümünde biz galiptik, ataklar, baskılar, kornerler, fauller, oyunun yüzdelik dilimi falan ama sonuca etki edemedik. Nasıl ki futbol sadece futbol değilse oyunu biraz daha sertleştirmemiz lazımdı.
Nitekim iyi takımız ama eksiklerimiz var. Ligin ilk maçıydı telafisi kolay olacaktır.
Sezon başındayız ve hala aynı yerdeyim biz ya bu gruptan direk çıkarız ya da Play-Off oynarız o kadar.
Oyuncularımız gerçek performanslarını sergilediğinde bizi kimse tutamaz ve bu skor nazar boncuğumuz olsun.

YORUM YAP