Engin Akın

Silivrispor’u büyük bir tehlike bekliyor

Grubunda aldığı sonuçlarla isminden sıkça söz ettiren Silivrispor'u büyük bir tehlike bekliyor. Öyle ya iyi giden bir çarkın da yağlanması ve bakıma ihtiyacı var.
Silivrispor'da dişliler iyi çalışıyor ama bakıma ihtiyacı var. Her oynanan maçın ardından gelen başları ve müsabaka primleri anında ödeniyor ama sıkıntılı günlerin geleceği de gün gibi ortada.
Maddi desteğin son derece kıt olduğu Silivrispor için tehlike çanları çalmaya başlamak üzere. Nuri Çolakoğlu başkanlığındaki kulüp daha ne zamana kadar cepten yiyebilecek!?
Allah'tan sezon başı tüm kadronun peşinatları yapıldı da bu konu yöneticilerin canını fazla sıkmayacak. Lakin ara ara çıkan saçma sapan ödemeler için para bulmakta zorlanmalar başlıyor.
Kulübün maddi yükü neredeyse iki üç yöneticinin sırtında gerisi sadece protokolden maç seyretme derdinde. Protokolde yer kalmayınca da gönül koyup maçı izlemeden yok olup gitmek en büyük dertleri.
Şu an ödemeler tıkır tıkır yapılıyorsa bu durumun da böyle devam etmesi gerekli. Aksi takdirde ligin ikinci yarısı için ilk yarıda güllük gülistan olan mutlu sonlu galibiyetler sıkıntıya girebilir.
İki üç yöneticinin üstündeki yük her geçen hafta artıyor. Yöneticiler dişinden tırnağından arttırarak katkılarını vermekteler. Yönetim oluşturulurken “250 bin vereceğim” diyenler 100 binde kaldı. “500 bin vereceğim” diyenler ise 1.000,000'luk oldu. Bunlara yazık değil mi?
Vaat etmekle mal tükenmez derler ama vaat edenlerin verdikleri hayal kırıklığı zamanla gönül kırıklığına doğru yol alıyor.
Belediye desteği ile ilgili çeşitli dedikodular var.
Belediye kulübün aylık iaşesini yüklenmiş durumda bu yüklenim aylık ortalama 250 bin TL. Ayda 250 bin TL yılda 3.000.000 yapar. Az para değil bir de altyapılardaki hocaların maaşları belediye tarafından ödeniyor. Altyapı hocalarının toplam aylık maaşları da 250 bin civarında. Dolayısıyla yıllık 6.000.000 TL belediye tarafından karşılanıyor. İyi para bu… Ayrıca ulaşımı bu hesaba katmadık. Yani belediye üzerine düşeni yapıyor. Daha ne yapsın ki belediye sizin heyecanla soyunma odasına girip gaza gelerek açıkladığınız primleri de mi ödesin?
Yani belediye üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor.
Bizim farklı bir gelir kapısı bulmamız lazım. Yoksa forma satarak, köfte satarak, atkı satarak bu işler yürümez.
Maddi kriz tüm kulüplerin kapısında bekliyor tıpkı Silivrispor'un kapısında beklediği gibi.
Böyle giderse yeni sezonda kulübe başkan bulamayabiliriz. Nuri Çolakoğlu, Selim Kasarcı, Vedat Tunbar, Uğur Babayiğit, Atilla Yıldız, Halil Şahin daha ne kadar bu isimlerin üzerinde dönebilir ki kulüp!?
Tez zamanda yeni gelir kaynakları üretilmeli diyerek yazıyı sonlandıralım ve bir sonraki yazıyı düşünelim.

YORUM YAP