“Vatandaşlarımız Silivri Belediyesi’nin evleri olduğunu hissedecekler”

“Vatandaşlarımız Silivri Belediyesi’nin evleri olduğunu hissedecekler”

8.04.2024 13:57:39

“Bizim yönetim anlayışımızla birlikte belediyemizde; herkese eşit, ulaşılabilir, güler yüzlü, çözüm odaklı,
çok çalışan ve vatandaşlarımızın taleplerine hızlı yanıt aldıkları bir çalışma düzeni hayata geçecektir” diyen Başkan Balcıoğlu, “Vatandaşlarımız bu dönemde Silivri Belediyesi'nin kendi evleri olduğunu hissedeceklerdir. Çalışma arkadaşlarımızla yapacağımız ilk toplantıda da bu konudaki hassasiyetimi, ne kadar net ve katı olduğumu kendilerine ileteceğim” dedi.

Silivri Belediye Meclisi 31 Mart yerel seçim sonuçlarının ardından 7 Nisan 2024 Pazar günü yeni dönemin ilk oturumunu Bora Balcıoğlu Başkanlığında gerçekleştirdi.

BALCIOĞLU: ALLAH BİZLERİ ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA UTANDIRMASIN
İlk dönem meclisinde bir açılış konuşması yapan yeni Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu şu mesajları verdi: “81 ilden şehrimize gelmiş ve Silivrili olmuş olan tüm hemşerilerimizin; kadınların, çocukların, gençlerin, öğrenci ve emeklilerin temsilcileri olan sayın meclis üyelerimizi; kıymetli muhtarlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcilerini; kıymetli basın mensuplarımızı ve bizleri ekranları başında takip eden çok kıymetli Silivrili hemşerilerimizi saygıyla, sevgiyle ve tüm samimiyetimle selamlıyorum.
Şehrimize hizmet etmiş tüm belediye başkanlarımızdan aramızda olanlara sevgilerimi ve saygılarımı iletiyor; aramızdan ayrılanlara da dualarımı gönderiyorum.
Değerli meclis üyesi arkadaşlarım; sizlerle birlikte 5 yıl boyunca şehrimize hizmet etmenin şerefini, mutluluğunu yaşayacağız. Allah bizleri çıktığımız bu yolda utandırmasın. Bizlere güç, kuvvet versin ve bizler de görevimizi layıkıyla yerine getirelim 5 yıl boyunca.
Evet… Siyaset uzun soluklu bir maraton. 15 yıl önce meclisimizde, en genç meclis üyelerinden birisi olarak görev alarak şehrimize hizmet etmeye başlamıştım. Bu hususta hem partim hem de şahsım adına oldukça gururlu olduğumu söylemem gerekiyor. 31 Mart seçimlerinde Silivrili hemşerilerimizin bizlere olan inançları ve destekleri sayesinde, bu gün bu mecliste Silivri Belediye Başkanı olarak bulunuyor olmak da gerek şahsım ve gerek partimiz için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağıdır elbette.
Yaklaşık 100 gün boyunca, kampanya dönemimizin başlamasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partimizin adayı olarak şahsıma, aileme ve partimizin tarihsel kimliğine yakışır biçimde siyasi çalışmalarımızı yürüttük.”
“SİLİVRİLİ HEMŞERİLERİMİZDEN HİÇ KOPMADIM”
“Kimsenin üzerine basarak yahut karalayarak değil, kendimizi ve şehrimizle ilgili hayallerimizi Silivrili hemşerilerimize anlatarak yurttaşlarımızdan destek istedik” diyen Başkan Balcıoğlu, “Ben hemşerilerimizden destek isterken asla ama asla yapmacık olmadım, inanmadığım bir şeyi asla onlara söylemedim. Meydanlarda da defaatle söylediğim gibi; 44 yaşındayım ve 44 yıldır Silivri'de yaşıyorum. Esnafımızdan, çiftçimizden, çarşı meydanımızdan velhasıl Silivrili hemşerilerimizden hiç kopmadım. Yani söylemek istediğim şey şu: Ben, desteğini istediğim vatandaşımızın aslında ta kendisiyim, o sebeple onların dertlerini, isteklerini, eksiklerini, ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Ve o sebeple arkadaşlarımdan onların bu beklentilerine uygun projeler, çalışmalar tasarlamalarını rica ettim” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL İÇERİSİNDE HEMŞERİLERİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”
“Allah nasip ederse; bu çalışmalarımızla, önümüzdeki 5 yıl içerisinde hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracağız” diyen Başkan Balcıoğlu, “Sizlerin de bildiğiniz gibi ben 15 yıldır yerel yöneticilik yapıyorum Silivri'de. Ve bu 15 yılda belediyeciliğe, yerel yönetime bakış açımda hep tek bir kriter oldu: Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak. Bu kriterim hâlâ değişmeden ama güçlenerek devam ediyor ve bu günden itibaren Silivri Belediyesi'nin yönetim anlayışı da bu bakış açıma göre şekillenecektir” mesajını verdi.

“VATANDAŞLARIMIZ SİLİVRİ BELEDİYESİ'NİN KENDİ EVLERİ OLDUĞUNU HİSSEDECEKLERDİR”
“Bizim yönetim anlayışımızla birlikte belediyemizde; herkese eşit, ulaşılabilir, güler yüzlü, çözüm odaklı,
çok çalışan ve vatandaşlarımızın taleplerine hızlı yanıt aldıkları bir çalışma düzeni hayata geçecektir” diyen Başkan Balcıoğlu, “Vatandaşlarımız bu dönemde Silivri Belediyesi'nin kendi evleri olduğunu hissedeceklerdir. Yalnızca kendilerine-tüm Silivrili hemşerilerimize hizmet edecek bir yönetim anlayışının olduğunu hissedeceklerdir. Bunu, vatandaşlarımıza göstereceğimiz güler yüz, samimiyet ve özverili çalışmamız ile belediyemizde görev yapan tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımıza hissettireceğiz.
Çalışma arkadaşlarımızla yapacağımız ilk toplantıda da bu konudaki hassasiyetimi ve ne kadar net ve katı olduğumu kendilerine ileteceğim. Çünkü bizlerin bu koltuklarda oturuyor olmamız bir kişi, iki kişi sayesinde değil bize oy vermiş olsun, olmasın tüm Silivrili hemşerilerimiz sayesindedir” ifadelerini kullandı.

“BU KOLTUKLARIN ASIL SAHİBİ MİLLETİMİZDİR”
“Bizler, onların temsilcileriyiz ve bu koltukların asıl sahibi milletimizdir” diyen Balcıoğlu, “Biz bunun ve bu sorumluluğun bilincindeyiz. Tüm çalışma arkadaşlarımdan da bu bilince sahip olmalarını bekliyorum.
Az önce de ifade ettiğim gibi bu hususta hem çok net ve hem de çok kararlıyım.
Bizim işimiz Silivrili hemşerilerimizin hayatlarını kolaylaştırmaktır. Gücümüzü de yine Silivrili hemşerilerimizden alıyoruz” şeklinde konuştu.

“TÜM ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMA İLK TALİMATIMDIR”
“Belediyemizdeki tüm çalışma arkadaşlarıma ilk mesajımdır talimatımdır” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Balcıoğlu, “Bizim yönetim anlayışımızda dil, din, kimlik, giyim-kuşam, memleket, cinsiyet gibi ayrımlar yoktur ve olmayacaktır. Bizim için en önemli husus, vatandaşımızın bizim desteğimize ihtiyacının olup olmadığıdır. Şehrimizin herhangi noktasında, herhangi bir vatandaşımızın Silivri Belediyesi'nin desteğine ihtiyacı olduğunda, biz derhal orada olacağız. Vatandaşı ayağına getiren değil, vatandaşın ayağına giden bir yönetim anlayışını benimsiyoruz ve çalışmalarımızı da bu minvalde yürüteceğiz. Yeri gelmişken ifade edeyim Belediyemizdeki tüm çalışma arkadaşlarıma ilk mesajımdır talimatımdı; Silivri Belediyesi'nde bu günden itibaren, vatandaşımızın bir derdi olduğunda, “yapamayız” değil, “nasıl yapabiliriz?” çalışma düsturuna sahip bir belediye başkanı ve yönetim anlayışı görevine başlamıştır. Ve bizler, siyasiler, bu görevimizi icra ederken tüm mesai arkadaşlarımdan da bu yönetim anlayışıyla entegre olmasını bekliyor ve istiyorum” dedi.

“ŞEHRİMİZİ YÖNETİRKEN 3 TEMEL HEDEF NOKTAMIZ OLACAK”
“Biz göreve talip olduğumuzda elbette şehrimiz için bazı ideallerimiz, bir vizyonumuz vardı” diyen Balcıoğlu, “Bunların en önemlisi şehrimizde sosyal adaleti-sosyal dengeyi sağlamaktı. Şehrimiz çok hızlı büyüyor. Ancak bizler, yerel yönetici olarak bu büyümenin kontrollü olmasını sağlamalı ve şehri tehdit altında bırakmadığından emin olmak zorundayız.
Bu bağlamda; Şehrimizi yönetirken 3 temel hedef noktamız olacaktır.
Bunlardan ilki; çocuklarımızdır. Çocuklarımızın, içinde bulunduğumuz ekonomik ve sosyal zorlukların etkilerini asgari seviyede hissetmelerini sağlamak başlıca görevimiz ve hedefimizdir. 5 yıl boyunca bu doğrultuda meclisimizin desteğiyle, somut ve sosyal pek çok projeyi hayata geçireceğiz.
İkinci temel hedef noktamız; gençlerimizdir.
Gençlerimiz, şehrimizde “gençliğe yaraşır biçimde yatırımların” olmamasından şikayetçiler. Haklılar da.
Bu hususta ben belediye başkanı olmaktan öte, gençlerin Bora Abisi olduğum, kendimi öyle gördüğüm için, onlar için pek çok çalışma yapacağız.
Bir diğer hedef noktamız da şehrimizin kıymetli hanımefendileridir. Kadınların sosyal yaşama ve iş yaşamına katılması şahsım ve ülkemizin kurucu değerleri açısından yüksek önem taşımaktadır.
Bu doğrultuda, meclisimizle ortak çalışmalar yürüterek varlıklarıyla şehrimizi güzelleştiren tüm hanımefendilerin, bilhassa aynı zamanda anne olan tüm hanımefendilerin, hayatlarını kolaylaştıracak projeler üreteceğiz. Ve onların gerek iş yaşamına gerekse sosyal yaşama daha fazla katılmalarını sağlayacağız. Bu 3 temel nokta benim ve meclisimizin ilk 5 yıllık görev süremiz boyunca önceliklerimiz olacaktır” dedi.

“İBB'NİN DESTEĞİ İLE SİLİVRİ'Yİ TÜRKİYE'NİN ÖRNEK ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
“Hedeflerimizle ilgili projelerimizi gerçekleştirirken; 16 milyon İstanbullu hemşerimizin destekleriyle görevine devam edecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu Başkanımızın da geçmiş 5 yıllık dönemde olduğu gibi bu dönemde de şehrimize tam desteğini alacağız ve şehrimizi Türkiye'nin örnek şehirlerinden birisi haline getireceğiz” diyen Balcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün sizlerin dikkatini çekmek istediğim bir diğer husus da şudur: Kurucumuz-ulusal kahramanımız Atatürk'ümüzün yolunda ilerleyen, onun ülkemiz için hayata geçirdiği “çağdaşlaşma modelini” uygulamak için çaba sarf eden, kadın-erkek eşitliğini önceleyen ve gençlerimizin ülke yönetimine katılmasını önemseyen bir belediye başkanı olarak bugün ayrı bir övünç kaynağım daha oldu.
5 yıl önce hedeflediğim Silivri Belediye Meclisi'nde gerek kadın temsili ve gerekse genç temsili hususlarında hemen hemen istediğim başarıyı yakalamış bulunmaktayım.
Bu kadın ve genç temsili özelindeki meclis aritmetiğimiz ile Silivri'ye, İstanbul'a değil tüm Türkiye'ye örnek olmuş bulunmaktayız. Bu durum da benim için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Silivrili hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.
Ben bu düşünce ve değerlendirmelerimle meclisimizin 2024-2029 çalışma döneminin başta Silivri'mize ve Silivrili hemşerilerimize olmak üzere, ülkemize ve tüm yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Sevginar SALİ

 

  1. İsimsiz İsimsiz

    Nankörlerin yaşadığı yer Silivri

YORUM YAP