Engin Akın

Silivri-Fatsa maçı üzerine

Futbolda farkı farklı sonuçlar bizleri karşılar. Kimi zaman galip gelirsin, kimi zaman yenilebilirsin. Beraberlik ise futbolda var olan ama bir türlü kabul edilmeyen sonuçlardır. Hazmedemez taraftar beraberliği. Tıpkı 2-2 sonuçlanan Fatsa maçı gibi.

Müsabaka başlar birbiri ardına bulunan gollerle maçı 2-0'e taşımışsın ilk yarıyı bu skorla taşıyor ve ikinci yarıya da aynı heyecanla çıkıyorsun. Dakika 90 oluyor skor hala 2-0 takımı önde olanlar tribünde zafer nidalarında, keyifli yakılan sigaralar, ateşli şampiyonluk şarkıları falan işte. Derken 90+'lar oynanırken geliyorum diyen gol ile 2-1 olan skor ve sonrasında gelen 2-2'lik gol. Empati yeteneği burada devreye giriyor.

Hakem attığımız golleri verdi. Her maçta olan hakem hataları bizim maçta da oldu. Bana göre hakemin hiçbir suçu yok. Yüzde yüz hatalı olduğu ofsayt kararları da oldu. Yani kusura bakmayın ama bizde yakaladığımızı atacaktık. Çok farklı olabilecek maçta ölmüş atı dirilttik adeta.

Fatsa takımı bu sezon böyle geri dönüşleri birkaç kez yapmış bir takım. Bu durumun bizde cereyan edebileceğini hesabı katmadık. Fatsa Belediyespor iyi bir takım ve bu iyi takımı böyle yakalamışsın affetmeyeceksin ki onlar affetmedi ve hak ettikleri puanı aldı bizden. Helali hoş olsun.

Teknik olarak baktığımızda her iki takım da oyun oynamak istiyordu. Bunun için izleyenler güzel bir oyun seyrettiler, sonuç herkesi tatmin etmese de oyunu oyun olarak izleyenler tatmin olmuştur.

Tabii ki futbol hatalar oyunu en az hatayı yapan durumu kurtarır daima.
Klasik hatalardandır önde olduğun zaman oyunu daima rakip sahada tutacaksın ki kalende pozisyon görmeyesin. Tugay oyunda olduğu süre boyunca topu önde tuttu ve saldırmaları çok etkili olmuyor defans rahat oyun kuruyordu. Bu durumda oyunda hücuma destek veremeyen Fatsalı stoperler de oyuna dahil oldu. Tugay orada iki stoperi yerlerinde tutuyordu. Tugay'ın oyundan çıkması ile durum tersine döndü.
İlk maçlarda izlediğim Arda gitmiş yerine koşmayan, basmayan, geri dönmeyen, tamamen bencil bir Arda gelmiş. Arda hamlesi çok gereksiz oldu. Tabii buradan kadrodaki genç forvetin sakatlığı da bu mecburiyet kılmış olabilir. Bu durumun değişmesi gerekli. Net iki pozisyonda Arda, Hasan'a çıkarsa topu şuan skor 5-0 bile olabilirdi Silivrispor lehine.

Defansımızda oyuncu paylaşımları da sıkıntılı oldu. Yediğimiz iki golü izlediğimizde hataları görebiliriz. Fatsa takımı en etkili isimlerini sonradan oyuna aldı. Bu da demek oluyor ki hoca bizim yorulmamızı bekleyerek hamlelerini yaptı.

Futbolda her skor olabilir. Yenersin yenilirsin çok da önemli değil, sahaya sunulan oyun ve bu oyunu pazarlamadır güzel olan. Her iki teknik adam da bunu iyi yaptı. Bir futbol sever olarak her iki hocayı da tebrik ederim.

Futbol hatalar oyunudur dedik, oyuncu hata yapar, teknik adam hata yapar, hakem de hata yapar. Zaten kimse hata yapmazsa oyun oyun olmaktan çıkar.

Burada hakemin hatalarına bakana kadar kendi hatalarımızı süzgeçten geçirelim. Lig uzun daha oynanmamış maçlarımız var. Biz bunlara yoğunlaşalım Fatsa maçı bitti, Fatsa'yı tebrik edelim sadece oyun oynamaya odaklandılar ve futbolun son düdük çalana kadar bitmediğini herkese hatırlattılar.
Kalın sağlıcakla…

 

YORUM YAP