XXXXX

AKÖREN’İN SU ÇİLESİ


Yaptığımız vatandaş röportajlarında da sorun gündeme gelmişti anlaşılan devam ediyor. Cumartesi – Pazar günleri Akören’de yine su yokmuş, Salı günü tekrar kesilince şikayetler yağmur oldu yağdı. Bölge sakinleri olayda kasıt arıyor. Ayrıca bu sıcak havada çekilecek dert değil, sorun her neyse bir an önce İSKİ çözüme kavuştursa iyi olur. Bir isyan da Silivri’de çıkacak benden söylemesi…

YAPILANLARI İYİ DEĞERLENDİRELİM
Eskiden rezidans, havalimanı, yat limanı denilince başımız dönüyordu. Şimdi bunların yan etkileri de gündemimizi meşgul etmeye başladı. Bir yatırım gelirken aslında beraberinde oluşabilecek sorunlar önceden öngörülüp, tedbirlerinin de değerlendirilmesi gerekir. Ama bizde bu süreç biraz ters işliyor. Önce sorunlar görmezden geliniyor sonra işin içinden çıkılmaz bir hal alınınca ancak çözüm için uğraşmaya başlıyoruz. Binlerce ev yapıp, denize atıkları boşaltıldıktan ve kirlettikten sonra arıtıcı yapmayı gündeme alıyoruz. Tıpkı hasta olmamak için tedbir almadığımız gibi hasta olduktan sonra eziyetini çekip sağlımıza kavuşmaya çalışma alışkanlığımızı düşünün.
Silivri gündemini 20 yıla yakın süredir meşgul eden bir yat limanı projesi var. Üçüncü ihale gündemde. Üçüncüsünde olmasa beşincisinde bu marina Silivri’ye yapılacak. İhtiyaç da Ulaştırma Bakanlığı’nın hedef ile politikaları da bunu gösteriyor. Çok büyük bir yatırım, ayrıca belediye olarak da gelirlerine ortak olacağımız bir proje. Bunun için gelsin tabi. Zaten bizim gelsin veya gelmesin dememizi de aşmış bir konu… Söylemek istediğim şey önünü ardını iyi düşünüp, olumsuz sonuçlarını önceden öngörüp önlemlerini alalım ki bu yatırımın güzel yönleri ve artıları sadece gündemimize gelsin.
Silivri’nin büyüme hızına gelişim faktörünü de katmamız lazım. Bunun için güçlü bir yönetim ve sağlıklı bir karar alma iradesine ihtiyacımız var. Yani uzun lafın kısası; bizi yöneten ve yönetmeye aday olan kişiler bulundukları görev ve üstlendikleri sorumluluklar içerisinde kişisellikten arınıp bu kenti geleceği hazırlamak gibi çok mühim bir vazife yaptıklarını asla unutmamalı. Her attıkları adımı tekrar tekrar düşünüp, tartmalı. Yapmak önemli olduğu kadar ne yaptığınızın tüm yönleriyle farkında olmak da gerek.

KALDIRIMI GENİŞLETİRKEN YOLUN DURUMUNU DA HESABA KATMAK GEREK

Silivri Belediyesi şimdi de Hacı Pervane Sokak’ta kaldırım genişletme çalışması başlatıyor. Esnafla yine konuşuldu 1 metrelik kaldırımın 4 metre olmasına hepsi onay vermiş görünüyor. Kaldırım yapıldıktan sonra, "Bu olmadı müşterilerimiz araçlarını bırakıp gelemiyor, bizim iş kaybımız var” diyerek ortalığı ayağa kaldırmazlar inşallah… Bölge, Silivri trafiğinin en yoğun olarak aktığı yol. Daralmanın ardından park alışkanlıklarını sürdürme kararlılığındaki sürücüleri kim denetleyecek? Sahilde şelalenin çevresinde yaşanan sıkıntı malumunuz.
Ve otopark, otopark, otopark… Her metre kareye azami ölçülerde inşaat hakkı verilirken hiç hesaba katılmayan otopark meselesi...

YORUM YAP