Şah Muciburrahman

Silivri sahnesinde son anket

Geçtiğimiz günlerden birinde Gazetemiz Hürhaber Genel Yayın Yönetmeni Sevginar Sali Uygun, Silivri Belediye Başkanına inceden inceden fiskeleyerek bir yazı yazmıştı. İktidarda olmanın artı ve eksilerinden dem vururken, yine iktidarların kamuoyu yoklamalarına verdikleri önemden söz etmişti; Gazeteci Yılmaz Özdil'den aldığı pas ile.
Gazetecilerin gözleri, kulakları dört açık olmalı değil mi? Bize öyle öğretmişlerdi Fındıkzade ile Vatan Caddesi arasındaki 3 yıllık Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulunda. Hatta Merhum olduysa Allah Rahmet eylesin, yaşıyor ise Allah selamet versin Bekir Hocamız vardı. Her daim kullandığı bir gazetecilik sözü yıllardır hafızamda durur “Haberi beklersen nah gelir, gidersen üzerine salah gelir”… Sanırım şimdiki İletişim Fakültelerinde Bekir hocalar yok.
Yaklaşık 15-20 gün öncesinde Hakan Bayrakçı'nın SONAR'ı Silivri'de bir anket yaptı. Hem de Silivri Belediyesi memnuniyet anketi. Nereden mi biliyorum? Hakan yakın arkadaşlarım arasındadır. Bir telefon konuşmamız sırasında söyledi.
Anket sonuçlarına göre, Özcan Işıklar yönetimindeki Silivri Belediyesi hizmetleri Silivri halkı tarafından beğeniliyor. 2450 denek ile yapılmış anket.
İşte aldığım notlardan bazıları:
*2450 deneğin %51.30'u erkek, %48,70'i kadın.
*Yaş ortalamasında %50.20 si 18-34 aralığında.
Tüm deneklerin %63.10'u lise ve üstü mezun.
2450 deneğin %68'i Silivri'de yaşamaktan memnun. %22'si alt yapı sorunları bitmediği için memnun değil. Ama bunların kaçı altyapının İBB tarafından yapıldığını biliyor belli değil.
Silivri'nin güçlü yanlarında ekonomisi, sahili, turizm potansiyeli ve komşuluk ilişkileri önde geliyor. Zayıf yanlarında ön plana çıkanlar ise çöp ve temizlik, yolların bozukluğu ve altyapı sorunları yer alıyor.
Silivri Belediyesi hizmetlerinden memnuniyet oranları ise şöyle:
Kültür hizmetleri %74, sosyal hizmetler %75, çevresel hizmetler ( Park Bahçe) %69…
Memnun olunmayanlara gelince imar hizmetleri %22, çöp temizlik hizmetleri % 22…
Özcan Işıklar isminin halk tarafın bilinirliği %94.30, tanınırlık oranı ise %71.
Işıkları başarılı bulanların oranı % 43.90 buna çok başarılı bulanlar eklendiğinde 2014'te aldığı oyu egale ediyor.
Ve geliyoruz en önemli soru cevaplar. Bu Pazar Silivri'de bir yerel seçim olsa CHP 52.72 oy alıyor.
‘Bu Pazar seçim olsa ve CHP adayı Özcan Işıklar olsa'nın oranı %52.88.
Sayın Sevginar Sali Uygun'un öngörüleri ile örtüşüyor mu bilemedim ama durum bu.

Son bir şey daha eklemeliyim. Belki AK Partililer harekete geçer de yolların ve kangren olan Boğluca Deresinin işini hızlandırırlar.
Bu Pazar genel seçim olsa da CHP oyları 51.23. AK Partililer buna MHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet oylarını minimumda tutarak bir hesap yaparsa ortaya kendi oy oranlarını çıkarırlar. Ve umarım İBB bir atak yaparak şu bitmek bilmez altyapı ile Boğluca Dere işini bir an önce bitirirler de oylarını artırırlar.

  1. ahmet ahmet

    komik :D

YORUM YAP