Fenerbahçe Üniversitesi Silivri’ye nasıl geldi?

Fenerbahçe Üniversitesi Silivri’ye nasıl geldi?

17.03.2018 14:22:05

Fenerbahçe Silivri Şube Temsilci Üyesi İzzettin Esin, hafta başında gazetemizde yer alan Fenerbahçe Silivri Şube Sorumlusu Okan Kocabaş'ın söyleşisi üzerine Fenerbahçe Üniversitesinin Silivri'de kuruluşunu anlattı.

Esin, Fenerbahçe Üniversitesi'nin Silivri'de kurulma süreci ile ilgili görüşlerini şöyle aktardı: “Gazetenizde Okan Kocabaşın demecini okuduktan sonra bir süre bekleyip kamuoyunu bilgilendirmek istedim. ‘1 Milyon üye projesi' kapsamında Silivri Fenerbahçeliler Derneğinin 2014 yılı Aralık sonunda organize ettiği toplantı, katılımın çok az olması nedeniyle amacına ulaşamadı. Hemen bu toplantının sabahı uzun zamandır konu ile ilgili kendisinin önderlik yapmasını istediğim ama her seferinde “Burada dernek varken onlara saygısızlık olur” diyerek geri planda kalan Süleyman Gencoğlu'nu aradım.
Yanımda Çorlu Demek Başkanı Adil Ergün ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu adına projeden sorumlu Miraç Çam olduğunu, akşam ki toplantının Silivri'ye yakışmadığını 5-6 kişiyi arayıp hemen bir görüşme yapmak istediğimizi kendisine ilettim.
Kendisi de birçok arkadaşını aradığını, aradıklarından birinin yönlendirmesiyle Hakan Kocabaş'a ait fabrikada toplantı ayarladığını ifade etti. O masanın etrafında Miraç Çam, Çorlu Dernek Başkanı, Mesut Güçlü, Mesut Söylet, Okan Kocabaş, Süleyman Gencoğlu, Sinan Özkan, Recep Karaköy, Barbaros Alataş, Gökhan Kocabaş ve ben ilk toplantıyı gerçekleştirdik.
Miraç Bey'in sunumu ve bilgilendirmeleri ardından masa etrafındaki tüm katılımcıların fikirlerini beyan etmeleri ile harika bir sinerji yakalandı.
Gökhan Kocabaş'ın insanlara ulaşmak adına whatsapp grubu kurma önerisi, özellikle Silivrili arkadaşların tüm dostlarının telefonlarını verip onları gruba kaydetmeleri ve aramaları ile bu projenin Silivri'de tutacağının ilk işaretleriydi.
Toplantının sonunda Miraç Bey, konuyu Fenerbahçe Üniversitesinin kuruluş çalışmalarına getirip, Lüleburgaz Belediyesinin üniversitenin orada kurulması adına kulübe yer ve hatta üzerine nakit para yardımı bile yapacağını söyledi.
Bunun üzerine Süleyman Gencoğlu “Para konusunu bilemem ama Belediye Başkanımız Özcan Bey Silivri'ye üniversiteler konusunda çok istekli” deyip derhal kendisini arayıp bu işe aracılık edeceğini söyledi. Toplantı bitiminden sonra yine Miraç Bey yanımdayken beni arayıp Özcan Bey'le konuştuğunu hemen bir gün sonraya randevu oluşturduğunu iletti.
Ertesi gün Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Turan Şahin, Süleyman Gencoğlu, Miraç Çam, Sinan Özkan, Mesut Güçlü ve Özcan Bey'in katılımıyla üniversite adına ilk toplantı gerçekleştirildi.
Bu açıklamayı yapma sebebim bililerini karalamak ya da paye vermek değil, zaten konunun içindeki taraflar, tüm isimler süreci biliyor ve gerektiğinde onlarda görüşlerini açıklar.
Kuruluşunda emeği geçen biri olarak şu ana kadar müthiş işlere imza atmış Fenerbahçe Silivri Şubesini, temsilci üyelerinin bazı rahatsızlık yaşadığını bölünmeler olduğunu ya da ilgisiz olduklarını görüyorum.
Kurulduğundan bugüne hem üye sayısının artması hem de Üniversite konusuna kanale olan tüm yönetim kurullarına saygılarımı sunarım. Yeni seçilen yönetimin özellikle demin söylediğim olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına çaba sarf edeceğine de yürekten inanıyorum.”

Haber Merkezi

YORUM YAP