Şah Muciburrahman

CHP Başkan Adayı Göçengil mi, Balcıoğlu mu?

Yerel seçİmlere bir yıl kaldı ve sokak siyasetçileri iş başında. Son bir haftadır Merkez Lokantası, Çevre Derneği Çay Bahçesi, Şayip Çay Bahçesi, Piri Mehmet Paşa Cami Kırahathanesi, Tapu Kadastro Müdürlüğü çevre emlakçıları, Silivrispor Lokal müdavimleri, Çet-Rem-Ali üçlüsünün girdiği her mekanda konuşulan yeni konu Silivri Belediye Başkanlığı'na CHP adayı olarak İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu'nun adı geçer olmuş. Peki, Özcan Işıklar bırakıyor muymuş Belediye Başkanlığını? Rivayete göre Kemal Kılıçdaroğlu, “Özcan sana Parlamentoda ihtiyacım var” demiş. Durum böyle olunca da Silivri CHP'ye yeni bir aday bulmak gerekiyor. En güçlü isimler de bu iki isimmiş. Bence Selami Değirmenci bu ikilinin yanına kendi adını yazdırır. Rahmetli Şaban Baba'nın ekolünü devam ettirecek başka isim kaldı mı ki Silivri'de?

YOKSA TÜM AK PARTİLİLER ‘MOLOZ' MU?

‘Moloz nedir?' diye sorsam büyük çoğunluk “inşaat artığı malzemeler”diyeceksiniz. Doğru elbette ama ben o molozdan söz etmeyeceğim bu gün. Benim sözünü ettiğim ‘Moloz' Trabzonlular ve Trabzon'u iyi bilenlerin “Mumhaneönü” de diyecekleri bir semt adı. Trabzon merkeze inecek dolmuşların sıra bekledikleri semtin eski adı Moloz. 2008'e kadar açık çöp depolama alanı olarak kullanıldı. Zamanın Trabzon CHP'li Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun ‘Trabzon Katı Atık Düzensiz Depolama Alanının Rehabilitasyonu projesi' 517 bin Avro hibe almaya hak kazandı. Ne zaman? 2008'de. Peki bu projeyi gerçekleştirdi mi? Hem de 3 ay içinde tamamladı.
***
Geçtiğimiz Ocak ayında gazetelerde bir haber vardı. Haber aynen şöyleydi: “17-25 Aralık operasyonu sonrası istifa eden Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, 30 milyon liraya cami yaptırıyor. Bayraktar'ın memleketi Trabzon'un Moloz bölgesinde inşa ettireceği VIP cami, yaklaşık 20 bin kişilik olacak. Eski Bakan Bayraktar bu amaçla Trabzon Alemdar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu ve Onursal Başkanı oldu. VIP Cami, Hindistan'daki ünlü Tac Mahal'i andıracak.” Haberi aldığım gazete kapasiteyi biraz abartmış. Cami 5 bin kişilik oluyormuş! Maliyet 6 milyon 60 bin 606 Avro. İnsanın “Helal Olsun” demek geliyor içinden. Sonra Kimdi bu Erdoğan Bayraktar? Sorusu aklına takılıyor.
***
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde (1994) İBB'nin konut üreten iktisadi teşekkülü Kiptaş'a Genel Müdür olarak atadığı kişi. 1999 seçimleri öncesinde İstifa edip yanlış hatırlamıyorsam Fazilet Partisi'nden Fatih ilçesi başkan aday adaylığı söz konusu oldu. Eşref Albayrak aday gösterilince Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol A.Ş. Genel müdürlüğü görevi için Ankara'ya taşındı. 2002'de AK Parti kurulunca Tayyip Bey'in yanına geçti. Seçimler sonrasında TOKİ ve Emlak Konut Başkanlığına getirildi. 2011 yılına kadar bu görevi yürüttü. 2011 de Trabzon Milletvekili oldu. Aynı yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine atandı. Ta ki 2013 yılında patlayan 17-25 Aralık olaylarına kadar. Hani unutanlar var ise hatırlatmak gerek. Ayakkabı kutularında, evlerdeki kasalarda milyon dolarlık rüşvet skandalları ile çalkalanmıştı ya ülke. İşte o tarih 17-25 Aralık. Bakanlıktan istifa etmek zorunda kalan 4 bakandan biri olarak istifa etti.
“Eeeee?” Eee si şu ki? Kamuda görev yapanların aldıkları maaşlar belli. “Nereden buldun?” yasası da halen yürürlükte. O çalıştırılmıyorsa bile vicdanlarda çalışıyor! ‘Bir camiye 30 milyon lira; hani bizim aklımızda kalan sistemle 30 trilyon lirayı nereden buldun birader?' diye soracak bir babayiğit AK Partili yok mu bu ülkede? Yoksa tüm AK Partililer ‘Moloz' mu?

YORUM YAP