Sevginar Sali

Ne yaptığın kadar, nasıl yaptığın da önemli…

Bir tarafta Silivri'nin seçtiği diğer tarafta dışladığı…
Bir tarafta başarı değer tarafta başarısızlık…
Bir tarafta görünenler diğer tarafta söylenemeyenler…
Önce her türlü özel ve meslek etiğinin ayaklar altına alınıp çiğnendiği süreçte kişisel haklara saldırı sonra 180 derece dönüş…
Böyle bir ilişkinin özel dökümleri gündeme geldi…
Yayınlayanlar gerçekleri ifşa etme iddiasını savunurken, aslında söz konusu süreci takip edip de bugüne kadar öğrenmedikleri, bilinmeyen hiç bir şey yoktu ortaya koyduklarında.

Hiçbir şeye sahip olmayan insanların zaten kaybedeceği de bir şey yoktur!
Gelelim mevzuya, önem katan noktaya Özcan Işıklar ne kaybetti, ne kazandı? Konuyla ilgilenenlerin, sayıları çok fazla olmamakla birlikte, merak ettiği tek şey bu bana göre… Bir gazeteci olarak yine de iki gün bekledikten sonra sordum Silivri'nin Belediye Başkanına, konuyla ilgili bir şey düşünmek istediğimden bile emin değilken, onun ne söyleyeceğini merak ettiğim için. Uzun konuştu, çok şey söyledi ama bugüne kadar ifade ettiklerinde farklı bir şey çıkmadı ağzından.
Ve benim artık bu konuyla ilgili bir fikrim olduğu söylenebilir… Özcan Işıklar hata da yaptıysa doğru da yaptıysa, yani her ne yaptıysa sonucuna katlanmakla karşılığını buldu. Yaptıklarını taşıyamamak konusunda eleştirilebilecek biri değil.
Ne yapıp, edip her türlü zor durumun üstesinden gelebiliyor. Tökezlediği, düştüğü her noktadan yılmadan, usanmadan, hatalarını sadece kendine itiraf ederek (inşallah en azından onu yapıyordur) yoluna devam ediyor. Kelimelerin zihnine sığmayıp, coşkun bir şelale gibi karşısındakine doğru taştığı görüntüsü Özcan Işıklar ile belediye başkanı arasındaki savaşın resmi…
Özcan Işıklar kendi (50 yıllık kişilik, bilgi ve tecrübe birikimi) dururken, (3 yıllık) belediye başkanının üstün gelmesine çok içerliyor aslında. Ama içindeki Başkanlık hayranlığı ve sevgisine karşı ilan ettiği her savaşın ardından teslim bayrağını indirmek zorundalığına boyun eğiyor… Bu anlarda tekrar tekrar görüyoruz ki Özcan Işıklar, belediye başkanı oldu. Belediye Başkanı, henüz Özcan Işıklar olamadı!
Özcan Işıklar'ın iç sesinin, vicdanı olan insanların kulaklarında çınladığına inanmak pek ona göre bir şey değil. Yapmak istediğine kimsenin diyecek bir şey olamaz ama yapılış biçimini herkes farklı değerlendirebilir.
Siyasette her yolun mubah olduğuna dair söylem birçoğumuzun etik değerlerine dokunabilir ama bu gerçekliğini ortadan zerre kadar kaldırmıyor maalesef. Karşıda durup insanlar hakkında hükümler vermek, değerlerini yargılamak kolay bir de kendinizi onların yerine koyarak olayları düşünmeyi deneyin. Farklı bir tecrübe olacağından eminim. En azından size bir şey kaybettirmeyeceği kesin.

Meşhur bir söz var; Altın çamura düşerse değeri kaybolur mu?! Değeri kaybolmaz belki ama parlaklığı ve görüntüsünde epey değişiklik olur. Onlar da önemli bunun için yaptığınız şey kadar onu ne şekilde yaptığınıza da dikkat edin.
Fedakarlık yaptığınız şey veya kişi buna değiyor mu, değmiyor mu? Değmiyorsa kendinizden verdiğiniz tavizin adı fedakarlık, yaptığınız hareketi tarif eden kelime akıllılık olmaz unutmayın!

 
BU NEYİN SESSİZLİĞİ VE BEKLEYİŞİ?!
Silivri Belediyesi Eski Başkanlarından ve partisinin 2013-2014 yerel seçimlerinde en muhtemel aday adaylarından Hüseyin Turan yıllardır sürdürdüğü sessizliğini birkaç aydır ara ara bozuyor. Ama sadece bayram kutlamaları ve başsağlığı dileklerini kamuoyuyla paylaşmak adına.
Silivri'de yerel yönetim anlamında 3 yıldır olup bitenlere ilişkin konuşmuyor, bir yıl içinde onunla ilgili olacakları sokak tartışıyor ama o bu konuda da sessiz kalmayı seçiyor. Konuşunca alacağı karşılıktan mı korkuyor?
Oysa ne kadar cesurdu çıkışları belediye başkanıyken!
O kişi ve şimdiki aynı mı?
Değil tabi ki! Hüseyin Turan'ın yaşadıklarını yaşayıp aynı kalmak ne mümkün! Bizler sıradan hayatlarımızda bile aynı kalamazken… Ama yeni haliyle ilgili merak edenleri çok bekletti. Ha bir de giderek daha sık organizasyon ve davetlerde boy gösterdiğini belirtelim tabi, kutlama ve başsağlığı açıklamalarının yanında. Adaylık yarışında gidecek çok yolu var Turan'ın, bunun için stratejisini daha iyi belirlemeli.
 
23 SORUDA KİMSİNİZ?
Bir bölüm açtık hafta başından bu yana da çıkan birkaç örneğini okuma fırsatınız oldu. Bizler Silivri'de yaşananları aktarmanın yanı sıra insanlarını da size daha iyi tanıtmak için yola çıktık. İlk tepkiler çok hoş.
Hürhaber olarak ilettiğimiz ödevlerinizi lütfen en kısa sürede yapıp bize geri yollayın! Çalışkan öğrencilere çok teşekkürler.

YORUM YAP