XXXXX

Karakaş sessizliğini bozdu

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Sarıyer'de tünel açılışında buluştu.
Erdoğan'a Silivrililerin selamını ileten Metin Karakaş, ilçemize davet etmeyi de ihmal etmedi.
Cumartesi akşamı Karakaş'la görüştüm… Başbakanla gerçekleştirdiği görüşmeden son derece mutlu… Geçtiğimiz hafta Silivri'de siyaseti meşgul eden adaylığı ile ilgili söylentileri hatırlattığımda; "Bizim gündemimizde aday olmak veya olamamak yok. Çalışmalar ve tutumumuzu belirleyen öncelik adaylığımız değil. Bize verilen görev neyse onun için çalışıyoruz. Sonrası ve adaylık konusuna karar verilecek süreç belli. Bir ilçe başkanı olarak tek düşündüğüm şey partimin çıkarları. Kendimi düşünme lüksüm yok! Bana verilen sorumluluğun içinde bu kaygıyla asla hareket etmedim, bundan sonra da etmem. Partimizin, teşkilatımızın çıkarları neyi gerektiriyorsa o yapılır. Bu konuda en ufak bir kuşkum da tereddüttüm de yok” dedi.
Karakaş, ayrıca Salı günü bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. Yeni hafta, yeni gelişmeler ile ilçe siyasetimize yön verecek…

YIKIN BU BİNAYI ARTIK
Boğluca Deresi'nin son yıkılamayan binası… Aylardır vatandaştan şikayet almaktan biz bıktık, usandık ama kamunun duyarsızlığı taviz vermiyor. Yıkıma gerek kalmayacak bina kendiliğinden yıkacak umarım sonuçlarının altından kalkabilir bugün bürokrasinin arkasına sığınanlar. Allah'tan trafik ışıkları iptal edilmiş beklemek zorunda kalmıyorsunuz dört yol ağızında… Binanın ne ölçüde kaydığını herkes görebilir ama yıkım yapılamıyor. Binanın insanların can ve mal güvenliğini tehdit etmesi yetmiyor, illa ki… Yetki İBB'de olabilir ama onlar buradaki durumu ne kadar görüyor? Silivri Belediyesi, gerekirse şikayet yağmuruna tutmalı ilgilileri. Okullar minikler için bugün açıldı… Bölgede en kalabalık okullarımızdan biri bulunuyor. İnsan sirkülasyonu çok fazla aman ha, aman!

HERKES İŞİNİ YAPIYOR
Cuma günkü meclise değinmedin olmaz tabi… Seçimlerin erkene alınması seçecek olanlar için çok fazla şey değiştirmese de seçilecek olanların planlarında önemli değişikliklere neden olduğu aşikar. Nasıllar, nedenler bir yana yapılanlar ve yapılmayanların muhasebesi önem kazandı önümüzdeki süreç için. Kültür Merkezi için Mehmet Balcı ile imzalanan protokolde bir dizi hata yapıldığı sonuçtan ortaya çıkıyor. Aslında sorun son örnekle sınırlı değil süreç bu şekilde işliyor. Adına bağış deyip insanları çok fazla zorlayamazsınız. Sizin sorumluluğunuz Silivri'yi düşünmek olabilir işadamları önce kendi çıkarlarını korur. Verdiğiniz rantı geri alırsınız, onu da vermediyseniz neye dayanarak baskı kuracaksınız ki? Yargıya intikal eden konu hakkında başkalarının söyleyecekleri hükmünü tamamen yitirirken, Silivri'ye verilen hizmet sözlerinin yerine getirilip getirilmemesinden son 3 yıl için sorumlu olan kişiler belli. Daha iyisini yapabileceklerini iddia edenler görevdeki seçilmişleri değil, halkı ikna etmeli. Muhalefet tabi ki iktidarın kararlarını sorgulayacak. Bizim iktidarın sorunu daha büyük muhaliflerinin kendi içinde olması. Son örneğinde olduğu gibi her türlü ciddiyet ve mantıktan uzak hareket etseler de varlıklarının etkisi inkar edilemez. Işıklar, kaç cephede savaş veriyor kendisi bile saymakta güçlük çekiyordur ama onu diri, canlı ve güçlü tutan unsurların başında bunlar geliyor. Yanlışlarını itiraf etmekteki çekingenliği aldığı eleştiriler artacağı için olabilir ama tam aksi yönde bir sonuç da ortaya çıkabilir. Güçlü görünmek zorunda olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor, ama biliyoruz ki kimse o kadar güçlü olamaz!
Işıklar'a yöneltilen her haksız eleştiri, onu destekleyen tabanda kenetlenmeye yol açıyor. Bunu da unutmamak gerekir. "Muhalefet görevini yapıyor da Yılmaz Kandemir ne yapıyor?” diye soranlara verecek cevabım tabi ki var. Ama gündemi meşgul etmeye değer bir şey olmadığı için üzerinde durmaya gerek yok. Herkes ve her şey için ‘miat sonu' geçerlidir.

İLETİŞİMİ SABOTE ETMEK
İSTEMİYORSANIZ, DİKKAT EDİN!
1.KÖTÜ TAVIR
Konuşmanın nereye gideceği umurunuzda değilse ve olumlu bir yöne sokmaya çalışmıyorsanız. Karşınızdakine güvenmiyorsanız ve karşınızdakine karşı sertseniz.
2.NET OLMAYAN BEKLENTİ / İHTİYAÇLAR
Başkalarının ihtiyaçlarınız veya beklentileriniz hakkında tahmin yapmasını mı bekliyorsunuz? İnsanlar o kadar meşgul ki, böyle bir çabaya girmeleri çoğu zaman akıllarına gelmiyor. Ne istiyorsanız, açıkça söyleyin.
3.VÜCUT DİLİ
Gözlerinizi kaçırıyorsanız, put gibi duruyorsanız, karşınızdaki konuşma isteğini kaybedecektir.
4.HİÇ GERİ BİLDİRİM İSTEMEMEK
Karşınızdakine net mesajlar verdiğinizi düşünebilirsiniz ama anladıkları anlattığınızdan çok farklı olabilir. Geri bildirim iletişim için çok önemli.
5.BOHÇAYI AÇMAK
Bir şey konuşuyorsanız, o konuda kalın. Geçmişteki konuların bohçasını açmak, konuştuğunuz konuya hiçbir yarar sağlamaz. "Sen zaten geçen gün de bana kötü davranmıştın!" Eee, neden o gün söylemediniz? Şimdi söylemenin ne faydası var?
6.HAKLI OLMAK
Eğer konuşmada amacınız, haklı olduğunuzu ispatlamaksa, o konuşmadan cacık olmaz, sadece tartışma çıkar.
7.KARŞINIZDAKİNİN AKLINI OKUMAK
30 yıllık evli insanlar bile, eşlerinin aklından ne geçtiğini her zaman bilemezler. Sormak iyidir.
8.AĞIZ KAVGASI
Sarkastik olmak, karşısındakinin fikirlerini aşağıda görmek, bunların da hiç katkısı olmaz.
9.TAKİP ETMEMEK
İstediğinizi şak diye elde edemezsiniz. İletişim için hep çaba göstermeli, konuyu sakin bir şekilde ve nezaketle takip etmek gerekir.

YORUM YAP