XXXXX

Işıklar’a oy verir misiniz?

Silivri Belediyesi üç yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği kamuoyu yoklamalarıyla vatandaşın nabzını tutuyor. Bu sene ilk defa ankette "Özcan Işıklar'a oy verir misiniz” sorusu yöneltildi. "Evet” diyenlerin oranı yüzde 51. Memnuniyet oranının da 64 olduğunu öğrendim.
Büyükçekmece'de Hasan Akgün, Avcılar'da Mustafa Değirmenci belediye başkanlığına adaylıklarını açıkladı bile. İBB Başkanı Kadir Topbaş, Başbakanın uygun görmesi halinde bir dönem daha devam etmek istediğini açıkladı. Özcan Işıklar'ın ikinci dönem beklentisi kimse için sır değil. Tek dönemle yetinen belediye başkanı ben görmedim.
CHP'de önümüzdeki yerel seçimin ana hatları belirginlik kazanmaya başlarken rakiplerindeki belirsizlik dikkat çekiyor. Metin Karakaş'ın aktif oluşuna alışmışken, son haftalardaki sessizliği çok farklı şekilde yorum buluyor. Bunun bir yorgunluk molası olmadığını Karakaş'ı üç yıldır takip edenler kesin olarak söylerken, farklı bir strateji ihtimali değerlendiriliyor. Ak Parti'de aday adaylığı süreci çok karmaşık görünürken, tek bir sözle her şeyin anında değişebileceğini de hesaba katmak gerekir. O sözün ağızdan zor çıktığı ne kadar doğruysa, akan suları kestiği de aynı ölçülerde kesin.
MHP'nin tavrı hep belirleyici oldu yine ciddi bir etkisi olacaktır göz önünde bulundurulması gereken.
Adayların kesinlik kazanmasına daha çok zaman var, hatta seçim tarihi bile henüz kesinlik kazanmadı ancak siyasi kulislerde hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. Her dönem Silivri'de yapılan seçimler daha karmaşık bir hal alıyor. Gözetilmesi gereken kriterler, kıstaslar genişliyor, farklılaşıyor.
Siyaset ilçemizde artık çok daha bilinçli, planlı ve programlı yapılıyor. Arada gündeme oturan sürprizler bu işin cilvesi. Sınırlarımız ile birlikte hoşgörümüz genişliyor, kalıplar kırılıyor. Aynı isimler etrafında dolaştığı izlenimi ile kısır döngü konulara takılıp kalırsanız gerçekte yaşayan, yapılan siyaseti kavrama imkanını ıskalarsınız. Görünenlerden daha önemlisi herkesin göremediği, söylenenlerden ziyade susulanlarda gizli olan gerçekler ışığında yükseliş mümkün.
Ne kadar çok şeyi susmayı tercih ettiğimizi düşününce, durmadan konuşup da her şeyi bildiğini sanan insanların hali daha da acayipleşiyor.
Yaptırdığı ankette "Özcan Işıklar'a oy verir misiniz?” diye soran kişinin adaylık düşünüp düşünmediğini tartışmaya gerek yok. Işıklar, aday adayı... Bir yıl içinde ne olur biter bilemem ama büyük ölçüde aday olduğunu söylemek de mümkün. Gerisini zaman gösterecek...

YILDIRIM'DAN MESAJ
Dün "Kararlar ve sonuçları…” başlıklı yazımda Silivri siyasetinde verilen kararlar ve sonuçlar üzerine yazdıklarıma verdiğim örneklere ilişkin Abdullah Yıldırım bir not bırakmış.
Diyor ki; "Acaba ben geçmişe dönme imkânım olsa Özcan Işıklar'ı tekrar belediye başkan adayı yapar mıydım? Bunu sorgulayın asıl. Yapmazdım.”
***
Tabi örnekleri çoğaltmak mümkün benim anlatmaya çalıştığım şey geçen zamanı hiçbirimizin geri çeviremeyeceği… Yeni kararlar alırken sonucunu geçmiş tecrübelerimize göre daha iyi değerlendirmemiz gerektiği…
Geçmişi değiştiremeyiz, değiştirme şansımız olması halinde bugünkü bizler biz olamayız.
Anlatmaya çalıştığım şey sadece hatalarımız ya da doğrularımız biz değiliz. Her şeyimiz ile birlikte var oluyoruz.

YORUM YAP