Sevginar Sali

Ne var, ne yok!

Bugüne kadar hiç olmadığı kadar uzak kaldım Hürhaber'den; şükür kavuşturana… Ufak bir operasyonun ardından tekrardan birlikteyiz. Hastane ve evde geçirdiğim dönemde gündemden çok ayrı kalmadım işin doğrusu.

SİLİVRİ'NİN CUMHURİYET GÜZELLİĞİ
Son gelişmelerle başlayayım; Silivri'de Cumhuriyet kutlamaları… Cuma günü tüylerim diken diken oldu; bir yandan Belediye tarafından Nutuk dağılıyor, diğer yandan MHP Türk Bayrağı ile Silivrililerin Cumhuriyet Bayramını kutluyor… İlçemizin, bizleri eşitleyen, özgürleştiren, güçlendiren, gelişmemize imkan sunan rejime yıldönümünde gösterdiği ilgiyle gurur duydum. Silivri'de yaşamayı güzel kılan duygunun temel taşlarından biri tam da bu; Atatürk ve eserlerine olan bağlılık…
Silivri Belediyesini de MHP'yi de canı gönülden kutluyorum; toplumumuzun iyi, güzel ve özel yönlerine dokunmayı başardıkları, onlara hassasiyetle yaklaştıkları için...
Bilmiyorum geçtiğimiz hafta aldığım narkozun etkisi ne ama bu bayramda Silivri gözüme hiç olmadığı kadar güzel ve özel göründü…

FENERBAHÇE, SİLİVRİ FİKRİNE
GİDEREK ISINIYOR…
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumartesi günü SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Mesut Söylet, Okan Kocabaş ve Süleyman Gencoğlu ile birlikte Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde Yönetim Kurulu ve Divan Üyelerinin iştirak ettiği Fenerbahçe Spor Kulübü Divan Kurulu Toplantısına katıldı.
Fenerbahçe Üniversitesi'nin Selimpaşa'da kurulmasına Kulüp yöneticileri ve yetkililerinin istek ile onayı bilinirken, Divan Üyelerinin Moda dışında bir yere kulüp yatırımlarının açılım göstermesine yönelik tutucu bir yaklaşım sergiledikleri konuşuluyordu. Son toplantıda bu açıdan çok iyimser ve olumlu bir hava estiğini, Başkan Işıklar ve üniversite yaklaşımına Divan Üyelerinin yer yer alkışlarla onaylarını ilettiğini öğrendim. Yani kulüp içinde son direnç kalesinin de Selimpaşa ve Silivri'ye üniversite yatırımı konusunda ele geçirildiğini kabul edebiliriz artık.
Ben boşuna demiyorum Işıklar'ın ikna kabiliyetini küçümsemeyin diye… Bunun yanı sıra Silivri bugün halen tam olmasa da kulüp bu yatırımı gerçekleştirene kadar Fenerbahçe için muhteşem bir yer seçimi olma durumunu herkese ispat edecektir.
*Toplantıda yaptığı konuşmanın sonunda Işıklar'ın Hakan Kocabaş, Mesut Söylet, Süleyman Gencoğlu ve Okan Kocabaş'a herkesin huzurunda teşekkür etmesi gözlerimi yaşarttı. Pek ifade edebildiği, gösterebildiği tarza bir hassasiyet örneği olmaması ile birlikte az ve öz yaptığından mıdır nedir, güçlü etki bırakıyor, epey dikkat çekiyor doğrusu.

FENERBAHÇE-SİLİVRİSPOR
Işıklar'ın, son Fenerbahçe temasından Silivrispor için de güzel duyumlar var. Başkan ve beraberindekiler, Aziz Yıldırım'dan 2. Lig'e adapte olmakta sıkıntı yaşayan temsilcimiz için destek sözü aldı. Devre arasında güzel gelişmeler olabilir. Bunun için Silivrispor'un Nazilli Belediyespor maçında nihayet yakaladığı galibiyete yenilerini eklemesi şart. Kulüp başkan ve yönetimin tansiyonu düşüren tutumu sonrası gelen üç puanı bence herkes iyi değerlendirmeli. Daha az küfür, gerilim, hakaret ve tehditle yeşil sahada güzel sonuçların gelmesi de mümkün oluyor demek ki… Futboldan anlamam, sporun gerekliliğine inanırım… Bunun için sahadaki skordan ziyade kalplerde, düşüncelerde iyi anılmayı, etik çerçevede kalmayı önemserim. Huzurun olmadığı yerde ise ne iş yaparsanız yapın, uğraş alanınız ne olursa olsun başarı olmaz, tutunamaz onu biliyorum. Silivrispor'daki gerilim, bunun üzerinden Silivri'de oluşan toplumsal çekişmenin bir an önce sona ermesi en hayırlısı bunu bilir, bunu söylerim…

YENİ PARTİ VE ESKİLER
Meral Akşener'in varlığı samimiyet, güçlü siyaset, azim, hassasiyet gibi belli başlı şeylerin güvencesi… Kadın olması bambaşka bir değer özellikle hemcinsi seçmenler açısından. İstirahat döneminde televizyonun karşısında geçirdiğim uzun sürelerde bolca ulusal liderlerimizin söylemlerine şahitlik ettim. AK Partililerin konuşmalarına göre memleketimiz gelişmişlik ve sorunsuzlukta zirve yapmış durumdayken, CHP'lilere göre battık, bittik… Siyasetin umut vaat etme sanatı olması asabiyle AK Parti oldukça avantajlı bir durumda; inandırıcılık açısından, ne yazık ki gerçek durumumuz pek çizdiği mutluluk tablosuna uygun değil. CHP bu açıdan 2019 seçim dönemine hazırlanırken biraz strateji ve söylemlerinde değişikliğe gitmeli.
Meral Akşener'e gelince; İyi Parti'yi tanıtırken bir an için Tansu Çiller konuşuyor sandım. Cüneyt Arcayürek'in Süleyman Demirel'e basın danışmanlığı yaptığı dönemi anlattığı bir kitap serisi vardı. Tansu Çiller'in DYP Genel Başkanlığına nasıl hazırlandığını anlatırken ABD'de ekonomi okuyup profesör unvanı alan birinin eğitim ortalaması ilkokul olan toplumda iktidara soyunurken “Ben sizin bacınızım” düzeyine ‘evrilmesini' şahane tasvir etmiş. Akşener, doğru yolda böyle ilerlediği sürece hedefine er ya da geç ulaşacak.
İyi haftalar : )

YORUM YAP