Sevginar Sali

Meclis gibi meclis

Silivri Belediyesi dün Temmuz meclisinin ilk oturumunu, bugün de ikincisini gerçekleştirecek. Bayram tatili meclis maratonunu hızlandırdı.
Silivri Belediye Meclisleri, ‘meclis' sözünün anlamı açısından hakkını veriyor; bir konuyu görüşmek, konuşmak, tartışıp karara bağlamak üzere bir araya gelmiş kimseler topluluğu.
Bir yandan süre uzadıkça dikkat dağılıyor ancak her konuda düşüncesini ifade etmek isteyenlere bu hakkın tanınması da demokrasi, tahammül ve hoşgörü adına oldukça güzel bir gelişme.
Meclis Başkanı olarak üç yılın sonunda Volkan Yılmaz sabırla dinlemeyi, hoşgörü ile anlayış karşılığı vermeyi, tahammülü öğrendiğini her meclis oturumunun ardından ortaya koyuyor.
İlk başlardaki fevri çıkışlarından sonra ortalığı toparlama girişimlerine şahitlik edemiyoruz artık. Sağduyunun hakimiyetinde, yaptığı işe güvenmeyi tercih etmesi iktidarına haklılık ve güç katıyor.
Silivri'ye hizmet yolunda hızına yetişmek yerine kendisini yavaşlatma eğilimini benimseyenlere de gerekli cevabı halk verir yeri ve zamanı gelince.

MUHALEFETE MUHAFLET ETMEK
Meclisin ardından en çok sorulan soru CHP'ye yönelik “Ne yapmaya çalışıyorlar?” minvalinde gelişti. Büyük bir çoğunluk Bora Balcıoğlu-Melih Yıldız arasındaki rekabetten dem vurup düşüncelerini iletti. Muhalefete muhalefet etmek yaftasından çekinerek, bu konuya girmekten imtina ediyorum açıkçası. CHP'nin bir türlü beklenen muhalefeti Volkan Yılmaz karşısında sergileyemediğini yazmaktan hem sıkıldım hem de bunun bir faydası olduğunu düşünmüyorum. CHP'nin Grup Sözcüleri, örgütte bir adım öne geçen isimleri ‘aşağı çekme' eğilimleri yakışıksız ve yararsız. Yanlışları düzeltme faslından, doğruları da yoldan çıkarmayla sonuçlanan partinin bu gizli gündemi CHP'yi iktidarı geri kazanma hedefinden gittikçe daha uzağa savuruyor.

OTOPARK ÜCRETLERİNE ZAM YAPMAYIN!
İSPARK'tan sonra Silivri Belediyesi de işlettiği otoparklara İBB kadar olmasa da bir zam hazırlığı içinde. Konu bugünkü mecliste karara bağlanacak muhtemelen. Cumhur İttifakı, İBB'nin zam taleplerine genelde sübvanse önerileri ile geliyor ben de Silivri açısından böyle bir öneriyi tartışmaya açmak isterim. (Sarı basın kartı sahibi olduğum için hem İBB hem de Silivri Belediyesi'nin otopark hizmetinden ücretsiz faydalanıyorum, şahsi bir kaygıyla hareket etmediğimi netleştirelim.) Devam eden otopark inşatları ve planlanan yatırımlar da göz önünde bulundurulduğunda az bir nefes alan şehir içi trafiğine yeni yük bindirmeyin. “7 lirayı veren 10'u da verir” diye düşünmeyin. Şimdi bile otoparklar boş dururken ara sokaklar araç istilası altında. Otopark ücreti trafik sıkışıklığı yaşayan bölgeler için sembolik olmalı ve öyle de mümkün olduğunca kalmalı. Silivri Belediyesi buradan gelecek gelirden vazgeçerse sokaklarındaki parklama ve dolayışla trafik biraz daha rahatlayacak. En önemli sorunumuz konusunda birazcık nefes almışken bu ekonomik dar boğazda otopark alışkanlığı edinmeye başlayan vatandaşlarımızı yeniden bu alandan soğutmayın. Yetkililer büyük rakamlar ile hesap gördükleri için bir hane için otopark ücret maliyetindeki artışın etkisini ıskalıyor olabilir. Vatandaş memnuniyetini hesaba katmayı da ıskalamazlar umarım.

GEÇMİŞ OLSUN
Kısa süre önce bir kalp rahatsızlığı geçiren Yetgin Çavdar'a çok geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum. Hızla toparlandığını da belirtelim.

YORUM YAP