Sevginar Sali

Kaymakama bak ya...


Dün sabah bölgesel yerel gazetelere göz gezdirirken, orta yaşlarında bir adam ile yaşlı bir teyzenin üstü açık pikabın arka kısmında Silivri Devlet Hastanesine gelişi dikkatimi çekti. Erkeğin Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan’ın olduğu yazıyordu. Yaşlı kadın da kapalı araç fobisi olan bir hasta. Devletin 26 yıl maaş bağlamayı unuttuğu bu yaşlı teyzenin karşısına kader duyarlı bir kamu görevlisi çıkarmıştı, nihayet.
Bu kadar uzun zaman kadıncağızı unutan, süründüren devlet yaklaşımından sonra konunun telafisine niyet eden bir kaymakam. Kendisini tanımam ama benim halen daha dünyamızda her şeyin bitip tükenmediği, umudun var olduğunu anlatan bir kareydi.
Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan’ı canı gönülden tebrik ediyorum. Allah’ım tüm ilçelere böyle kaymakamlar nasip eyle… Çok fazla bulduysan isteğimi Silivri ile sınırlayabiliriz pekala.
Bravo vallahi… İnşallah teyze de sağlığına en kısa sürede kavuşur. Hayat eşini, çocuğunu almış ona verdiği ömrü en azından bundan sonraki kısmı güzellikler ile iyilikler içinde yaşamasını nasip etsin inşallah.

İLHAN UYGUN’U ANIYORUZ
Silivri’nin hava durumu gibiyim bu aralar… Ruh halim bir güneşli bir yağmurlu… Aslında haftaya da iyi başladık ama sonuna doğru canımın sıkılacağı telaşı şimdiden sardı anlaşılan.
Hafta sonu bir anlamlı etkinliğimiz var… Lütfen özel davet beklemeden, İlhan Uygun ile ilgili anma etkinliğimizde duygu ve düşüncelerimize ortak olmak, eşlik etmek isteyen herkes buyursun gelsin… Onun ardından gitmiş olmasının verdiği acıdan ziyade varlığında yaşattığı ve yaşadığı güzellikleri hatırlayarak anmak istiyoruz. Tabi herkesin kendi görüşü İlhan Uygun Hürhaber’in kurucusu ve benim eşim olduğu kadar farklı insanlar için değişik şeyler ifade ediyor, etmiştir kuşkusuz.
Her faninin ölümü tadacağı kuralının yanında yaşadıklarımızın kıymetini ve değerini bilmek acıyı hafifletiyor…
27 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 12.30’da Mimar Sinan Camisi’nde mevlit, saat 16.00’da da Silivri Belediyesi Nikah ve Sergi Salonunda bir anma etkinliğimiz olacak. İsteyen herkes gelebilir efendim…

GÜLMEK
Gülmek, insanoğlunun bildiği en iyi akıl ilacıdır. Gülmek, endişelerimizi dağıtabilir, stres, depresyon, korku ve üzüntülerimizle başa çıkmamıza yardımcı olabilir.
Gülmek, içsel bir jogginge benzer. Vücuda oksijen sağlar, gergin kasları gevşetir, ağrılarımızı dindirir, nabız ve tansiyonu düşürür.
Aynı zamanda hem gülüp hem deliremez, hem gülüp hem üzülemezsiniz.
Gülen bir insan kendini kötü hissetmez, suç işlemez, savaşa kalkışmaz.
Gülmek yön belirleyicidir. Sabah gülecek bir şeyler bulmak,o günün daha neşeli geçmesini sağlar.
Gülmek değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabul etmenin bir yoludur.
Gülmenin en yapıcı yanı kendimize gülebilmektir. Kendimize gülebilirsek başkalarının bize gülebileceği çok az şey kalır.
Mizah her ortamda bulunabilir. Burada yapmamız gereken biraz durup düşünmek, etrafımıza dikkatlice bakmaktır.
Gülmek, hayatı tekrar canlandıracak itici bir güç olabilir.
* Issac

İnşallah gülmek için pek çok nedeniniz olur bugün, yarın ve her zaman...


YORUM YAP