XXXXX

Hasan Özvarnalıya Tehlikeli Geçiş


Sabah saatlerinde Hasan Özarnalı’ya E-5’ten ve üst bağlantı yoldan geçen çocukların okula gelmek için her gün göze aldıkları tehlikeli yolculuğu yetkililerimiz ne zaman görecek çok merak ediyorum. Şanslı olanlar anne ve ya bir büyüğünün elinden tutmasıyla, artık ne kadar güvenli kılıyorsa geçişlerini yapabiliyorlar. Geri kalanı Allah’a emanet.
Şehir içi trafiği konusunda sarf ettikleri çabanın samimiyetine inandığım Fen İşleri Müdürümüz ve Trafik Amirimizden ricamdır, bir sabah okul saatine dakikalar kala söz konusu bölgede yaşananları zaman ayırıp, bizzat görün lütfen.

ELEŞTİRİLİYORSANIZ
ÖNEMSENİYORSUNUZ
DEMEK Kİ
Öncelikle eleştiri ile karalama arasındaki farkı iyi bilmek, mantığını iyice süzüp ortaya koymak gerekiyor. Eleştirilmek, önemsendiğinizin göstergesidir. İnsanlar sizi ve yaptıklarınızı eleştiriyorsa sizi önemsiyor demektir. Karalayıp, dibe çekmek, ayağınıza çelme takmak isteyenlerin de farkında olun. Sizin dışınızdakiler pek önemsemez. Yaptıklarını sohbetlerine konu ederler ama asla kanaatlerine yön verecek şekilde özümsemezler.
Eleştirilerin önemli bir diğer dayanağı da kişilerin üstlendiği görevlerdir. Özcan Işıklar’ı iki yıl öncesine kadar Silivri’de konu eden kaç kişi vardı, yakın çevresi dışında? Elif Uzun, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı olmasa işindeki başarı ve ya başarısızlık Silivri’yi ne kadar ilgilendirirdi? Kim bunun üstünde dururdu?
Yaptığınız işler ne kadar fazla insanı ilgilendiriyorsa bununla ilgili yorumlar, görüşler aynı paralellikte artış gösterir. Karar ile uygulamalarınızın olumsuz yönde tartışılmasını istemiyorsanız bunun gereğini yapacaksınız. Karar verme, uygulama aşamasından önce konuyla ilgili kesimlerin fikirlerini dinleyeceksiniz, insanlara danışmayı, bilgilendirmeyi icraatlarınızın öncelikli adımı sayacaksınız.
Halka anlatılmayan, sorulmayan hizmetler dahi dayatma olarak algılanabilir.
Bir yemeği insanların önüne isteksizce koyarsanız, tanıda bakan kişinin iştahını kaçırırsınız. Yiyeceğin lezzeti, sunum şekli itibariyle önemini yitirmesin!

DEVLET HASTANESİ
EKSİKLİKLERİNİ TAMAMLIYOR
Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Silivri Devlet Hastanesi Ulvi Yılmaz Başhekimliği’nde eksikliklerini hızla tamamlıyor. Emar ve BT (bilgisayarlı tomografi) hizmet imkanı geliştirilen hastanede, yoğun bakım ünitesinin de kısa bir süre sonra hizmete gireceği edinilen bilgiler arasında. Kalp Cerrahisi ile ilgili beklentiler de karşılık bekleyen talepler arasında. Hastane halkın istekleri doğrultusunda imkanları ve hizmetlerini geliştiriyor. Geçtiğimiz dönem Silivri’ye kazandırılan en önemli yatırımlardan biri olan devlet hastanesi, hizmet kalitesini yükseltikçe, memnuniyet kazanıyor.

ÖZSOY, KUŞADASI’NA GİDİYOR
Cengiz Özsoy, Silivri Belediyesi’ni temsilen 5 Haziran 2010 tarihinde Kuşadası’nda 5 yıl aradan sonra yeniden düzenlenecek Altın Güvercin Şarkı Yarışması’na katılacak.

MUTLULUKLAR
Zübeyde Yılmaz ve Mehmet Öztürk, Cumartesi günü Kudanlı Et Lokantası’nda gerçekleştirilecek düğünle hayatlarını birleştirecekler. Adım attıkları ortak yaşamın Zübeyde ve Mehmet kadar Yılmaz ve Öztürk ailelerini de mutlu etmesini diliyorum.

SELİMPAŞA’DA ECZANE
EBRU AÇILIYOR
Selimpaşa Hastane karşısında Ebru Karadeniz, Eczane Ebru’yu 31 Mayıs Pazartesi günü 11.30-13.30 saatleri arasında resmen açıyor. Hayırlı olsun, şimdiden bol kazançlar diliyorum.

YORUM YAP